Stranica 84 od 123 PrviPrvi ... 3474828384858694 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,151 do 4,200 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

I neka napokon nekoga (od ovih koji izlaze na izbore) počne zanima školstvo, zdravstvo, gospodarstvo, poduzetništvo, javna uprava i slično.
    U školstvu bi se počeli buniti protiv pjesama koje im se ne sviđaju. Sveli bi hrvatski na eventualno znati himnu napamet i pokoju tomsonovu jer su padeži prevelika gnjavaža.
    Biologiju izbacili. Matematiku, kemiju, fiziku, isto. Vjeronauk bi preuzeo te predmete.
    Zdravstvo bi se svelo na po zasluzi i tko koga poznaje. Starce bi odveli u kamp. Glavni lijek bi bio nešto iz reda opijuma. Dijagnostika kako se tko sjeti.
    Gospodarstvo i javna uprava sve viđeno iz prošlih crnih vremena.
    Ili pogledajte film Idiocracy. Zamišljen je kao komedija, ali uz ove debile na vlasti bi bila tvrda realnost. Bujanec je ionako intelektualno potkapacitiran pa si to malo ganglija što mu ostane skuri kokom. Škorini birači nisu puno bolji.

Hoću reći, to je oksimoron, imati desne fašistoide na vlasti i ozbiljan interes za sva ozbiljna pitanja koja vode nekakvom prosperitetu.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 24.12.2019. at 10:45

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Pa škorini navijači su ljudi koji ideološki podupiru sve što Bujanec nabraja. Zamjeraju Plenkovicu istanbulsku, Pupovca... je l se to zove “rušitelji”, ne znam .

Što ne kužiš? Dakle da uvedu taj sav mrak misliš da bi u isto vrijeme / nakon toga krenulo pljačkanje, korupcija...? Pa zar nemamo to već i sada? ?
    Nisam sigurna da Bujanec i kompani zbilja žele na vlast iz financijskih interesa, da pljačkaju, korumpiraju... mislim da zbilja iskreno žele sve ove svjetonazorske stvari provesti u djelo. A da nemaju niti jedan drugi odgovor na niti jedno drugo važno društveno, gospodarsko pitanje... jedva čekam njihovu predizbornu kampanju za parlamentarne da vidim ima li ista osim desnih tema u tom govoru.
    Joj Bubilo, ne mogu se smijati. Nemamo to sada. Nemamo rasne zakone ni radne logore. Nije mi to uopće smiješno. Bujanec i ekupa su bolesnici, a što bolesnici iskreno vjeruju je meni teško dokučiti. Ratovi su u pravilu vođeni financijskim, a ne nacionalnim interesima. Ja se nadam da neću morati slušati njihovi predizbornu kampanju. I eto, nadam se da će se međusobno pouništavati, jer mislim da su to destruktivni karakteri.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kaže sad na yammatu da je valjda svaki drugi u dobi od 18 do 20 glasovao za Škoru dok su u pravilu ljudi u dobi od 60 g na više glasovali za Zokija. A ja prekjučer gledam bakicu sa štapom i mislim si "eto i tebe ženska, došla dat glas Kolindi".

Ajme, pa što je klincima?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Kaže sad na yammatu da je valjda svaki drugi u dobi od 18 do 20 glasovao za Škoru dok su u pravilu ljudi u dobi od 60 g na više glasovali za Zokija. A ja prekjučer gledam bakicu sa štapom i mislim si "eto i tebe ženska, došla dat glas Kolindi".

Ajme, pa što je klincima?
    Znaš što je klincima? Njima je Škoro "baš fora" jer ga pamte iz žirija "Zvijezde pjevaju" gdje su se masovno valjali od smijeha na njegove kakti duhovite izjave. Dalje se u politiku nisu udubljivali jer ih to "ne zanima".
    Nisu čak ni samo klinci u pitanju - imamo na poslu kolegicu koja je oko 30.-te i komentirala je "ako u drugi krugu uđu Škoro i Kolinda, glasam onda za Škoru, ne mogu ovu više slušat, hahahahaha". Eto, to je argumentacija - "ne mogu ovu više slušat".

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Znaš što je klincima? Njima je Škoro "baš fora" jer ga pamte iz žirija "Zvijezde pjevaju" gdje su se masovno valjali od smijeha na njegove kakti duhovite izjave. Dalje se u politiku nisu udubljivali jer ih to "ne zanima".
    Nisu čak ni samo klinci u pitanju - imamo na poslu kolegicu koja je oko 30.-te i komentirala je "ako u drugi krugu uđu Škoro i Kolinda, glasam onda za Škoru, ne mogu ovu više slušat, hahahahaha". Eto, to je argumentacija - "ne mogu ovu više slušat".
    Ne mogu je ni ja slušat, iskreno.
    Njeni govori me izluđuju. To afektira, to nema smislenu rečenicu.
    A što se tiče ovih "mladih" što ih politika ne zanima, pa i ovdje na forumu se otvoreno govorilo o ljepšem pristupu životu gdje se ne treba baviti politikom jer se ne treba opterećivati s tim stvarima, pogotovo kad živimo tako lijepoj zemlji (s puno sunčanih dana).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu je ni ja slušat, iskreno.
    Njeni govori me izluđuju. To afektira, to nema smislenu rečenicu.
    A tko nju još može slušat ali nije problem u tome, nego u onome što stoji iza svakog od tih kandidata, pa tako i iza nje. Nikad prije kao na ovim izborima nisam toliko osjećala koliko smo svi taoci unutarstranačkih HDZ-ovih prepucavanja. I te međusobne kupovine "ja tebi ti meni".

Eno danas opet čitam, zagrebačka skupština je odbacila prijedlog da se ispita organizacija adventa. 15 glasova za, 1 protiv i 22 suzdržana! Dvadeset i dvoje ljudi je dobilo instrukcije da se ne izjašnjavaju po tom pitanju da ne bude lava dok spava

A što se tiče ovih "mladih" što ih politika ne zanima, pa i ovdje na forumu se otvoreno govorilo o ljepšem pristupu životu gdje se ne treba baviti politikom jer se ne treba opterećivati s tim stvarima, pogotovo kad živimo tako lijepoj zemlji (s puno sunčanih dana).
    Da, to je izgleda trend.
    Iako, kad gledam "mlado" u svojoj okolini... imam sina tinejdžera kojeg jako zanima politika i pratio je i sučeljavanja i izbore (samo su ga kiša i esej iz hrvatskog spriječili da ide s nama na biralište "da vidi kako to izgleda" ). Ali on je klinac, doživljava svijet crno-bijelo, za svakog kandidata prvo pita "a je li on lijevo ili desno", sve jako simplificira, za svako njegovo pitanje slijede s naše strane dugačka objašnjavanja, argumentiranje, navođenje primjera... hoću reći, s mladima treba i razgovarati na tu temu, da bi se formiralo neko mišljenje. A u ovoj dobi je to zahtjevniji posao nego odgovarati na ono djetinje "zašto".

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa izlaznost je bila kolika? 38%
    O čemu uopće pričamo?

Iseljavanje, iseljavanje, iseljavanje!!!!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tanja, slažem se.
    Mene od svega najviše užasava taj waterfall kojim nam se kroje sudbine. Politiku zemlje određuje stranka koja ima većinu u parlamentu, ta stranka je na vlast došla organiziranim glasanjem, čelni ljudi stranke isplivavaju unutar iste stvaranjem iluzije moći (primarno) i iluzije sposobnosti (sekundarno), bez ikakvih opipljivih kvaliteta. I eto vlade, sastavljene od stranačkih "moćnika".
    Taj bubble nikad neće prsnuti.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nije svaki drugi nego svaki treci od mladosti glasao za Skoru.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam imala neugodnu situaciju kad su me učenici pitali za koga da glasaju, jer da im roditelji nameću svoje opcije.

Rekla sam im da glasaju u suglasju sa svojim preferencijama i svjetonazorom i da istraže kandidate, i da nije ok da ih roditelji prisiljavaju da zaokružuju po njihovom izboru. Ma tko bio kandidat.

U ponedjeljak su mi neki od njih ponosno priopćili da su ipak zaokružili onako kako su oni htjeli u tom trenutku. Očito svaki treći za Škoru.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj je sin prvi puta glasao i baš mi je bilo slatko kako je tome ozbiljno pristupio. Gledao je sučeljavanje i odmah nam rekao koga je i zašto eliminirao. Mladi nemaju to naše proživljeno iskustvo i bio mi je baš zanimljiv taj negov pristup. Nismo nikako utjecali na njega niti pokušali nametnuti svoje, ali smo na svako pitanje odgovarali i pokušali objasniti. Čak je i u nedjelju cijelo jutro prije nego je otišao na glasanje istraživao. Da svaki, ma što svaki, svaki treći glasač tako ozbiljno pristupa izborima ne bismo danas živjeli tako kako živimo.
    I da, rekao je da su njegovi prijatelji ugavnom odličili za Škoru jer im je fora i znaju njegove pjesme...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja ak sam išta znala o ljudima sad ne znam. Ne znam kud ću sa svim onim predrasudama koje sam uzgojila, al' ajmo ovako. Moji su u tipičnom pro hdz kraju i mislila sam da ih nikako ne može napustiti to da glasaju za desne opcije.

Međutim, oni su ovaj put izabrali Daliju. Vode se valjda tim što je vatrena i zgodna, a manje tim što to točno govori.

Kad bi bili izbori za sastavljanje vlade nisam sigurna, ali mislim da bi dali glas .. hdz-u. Ali nisam više u ništa sigurna.

Mislila sam da stari daju glasove hdz-u. Prevarila sam se.
    Mislila sam da moji daju glas hdz-u. Prevarila sam se.
    Mislila sam da ću ja beskompromisno Zokiju. Prevarila sam se.
    Ništa više ne mogu predvidjet niti čak samu sebe razumjet.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 25.12.2019. at 22:45

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sjecam se kad smo na predmetu Politika i gospodarstvo razgovarali o politickim programima, ja sam apsolutno bila za liberale, s idejom "živi i pusti mene živjeti". Za par godina sam tek zgrozeno shvatila sto načelno znače liberali.
    Ja uopce ne znam Škoru. Nisam gledala nijednu emisiju u kojoj je nastupao, niti znam ijednu njegovu pjesmu. Al sam gledala njegovo lice i cudim se da ima neku milu facu, a da mu je nacionalizam blizak i parsto ubijenih ne tako grozna stvar. Tako da mi ispada Ubojica djecjeg lica. Lako zavarati nekog tko je dotad uzivao u lijepom danu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

On ima milo lice i mila je osoba, osim što je upio narativ svoje sredine i ljudi kojima je okružen, što će reći da oni doista žive unutar nekog paralelnog svijeta gdje rat još traje, Hrvatsku treba vratiti, ljudi su preplašeni. Je li to nekakvo psihološko rastrojstvo kad se oni vrte u krug i hrane svojim traumama. Ne znam ni kakve traume može imati Škoro ako nije bio ovdje u ratu. Ili je do medija koji nas iznova hrane i sve po stoput proživljavamo. Jučer sjedim u busu, čitam tekst o ženi koju su ubili 1991, u 24 sata, i krenu mi suze. A što da sam stvarno izgubila nekog pa da se mogu potpuno poistovjetiti? A takvih je u Vukovaru koliko? Treba li onda čuditi što je Škoro odjeknuo i tako visoko odletio u kampanji?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jučer mi (ponosno) kaže svekrva, skoro 80 godina, ispričavam se na opisu, ali žena psihološki i intelektualno vrlo ograničenih kapaciteta (neobrazovanost + ozbiljne psihičke bolesti): “Ja sam glasala za Škoru! Ako nam on bude predsjednik bar će lijepo pjevati!”

Ne kažem da za njega glasaju samo takvi (neobrazovani i dementni ), ali sigurna sam da je on dobar udio glasova pokupio od ljudi koji nemaju pojma što je on pričao, nego su glasali za njega tek toliko kao za neku javno poznatu figuru. Pa i drugi su ranije navodili primjere o škorinim nepromišljajućim glasačima.

Što se tiče rata, desničarenja i inog. Ja nisam sigurna da je desničar svaka osoba koja je nekoga ili nešto u ratu izgubila, niti obrtnuto, da su svi ljudi koji su nekoga/nešto izgubili uvijek desničari.

Uvijek su tu neki krajevi gdje su te političke opcije neupitne, npr. HDZ u Dalmaciji i zaleđu. No, što bi se reklo “tu me reži” ako to ima presudne veze s ratom, Srbima i domovinom. A ne s tim da postoji jedna velika hobotnica sprege između toga tko je lokalno na vlasti, a tko je gdje zaposlen ili nezaposlen. Sve te price o ratu, Srbima, stoljeću sedmom i domovini su danas teško sranje koje služi isključivo održavanju na vlasti i zadržavanju političke moći. HDZ bi realno sljedećih 10 godina mogao pričati samo o sarmama i dalje bi u tim krajevima osvajao vlast jer je za svačiji život bitno da se hobotnica ne raspadne. Na isti je način i Bandic na vlasti. Bujanec i Škoro u tome samo traže svoj dio kolača. Mislim, iskreno i jesu desničari, ali žele malo više moći. Pri čemu sam sigurna da dođu na vlast isto bi tako morali prihvatiti hrpu europskih tekovina i raditi sto EU očekuje, a ne sto mali Bujanec očekuje.

Realno, naš je najveći problem što na izbore izlazi 40% ljudi, i to:
    - svi oni koji imaju itekako velike koristi od toga da je netko na vlasti
    - svi oni izmanipulirani niskim strastima svog svjetonazora
    - par slučajnih prolaznika kojima je fora što imaju pravo glasa
    - hrpica obrazovanijih, informiranijih i osvještenijih ljudi kojima se svih ovih desetljeća još ruka nije osušila i još uvijek misle da ima nade za nas pa naivno hrle taj dan, taj jedan jedini dan kad imaju ikakvu moć, da kažu kako su PROTIV ili da pošalju neku poruku.

Ostalih 60% se ne bi htjeli miješati, njima je dobro i njih politika ne zanima.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Cemu ovo stalno pozivanje na hdz-ovsku Dalmaciju? U Splitu bar svake 4 godine promijenimo gradonacelnika. Drugo je pitanje jel promjena na gore il na bolje. I to da stariji ljudi glasaju za hdz il Skoru. To isto ne znam otkud dolazi.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Sjecam se kad smo na predmetu Politika i gospodarstvo razgovarali o politickim programima, ja sam apsolutno bila za liberale, s idejom "živi i pusti mene živjeti". Za par godina sam tek zgrozeno shvatila sto načelno znače liberali.
    Ja uopce ne znam Škoru. Nisam gledala nijednu emisiju u kojoj je nastupao, niti znam ijednu njegovu pjesmu. Al sam gledala njegovo lice i cudim se da ima neku milu facu, a da mu je nacionalizam blizak i parsto ubijenih ne tako grozna stvar. Tako da mi ispada Ubojica djecjeg lica. Lako zavarati nekog tko je dotad uzivao u lijepom danu.
    kod amerikanaca je uobicajno da su mladi za demokrate a kako stare postaju republikanci, jer im postaju njihove ideje sve blize manji porezi itd...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Cemu ovo stalno pozivanje na hdz-ovsku Dalmaciju? U Splitu bar svake 4 godine promijenimo gradonacelnika. Drugo je pitanje jel promjena na gore il na bolje. I to da stariji ljudi glasaju za hdz il Skoru. To isto ne znam otkud dolazi.
    Ako se ne varam u Zadru je pobjedu Milanović odnio.
    Ne znam zašto imamo prdrasude prema Dalmaciji, možda je desnica tamo glasnija?
    U mom mjestu(malo slavonsko) Škoro, Kolinda, Milanović...nešto malo je i Bandić dobio.
    Dosta mladih je za Škoru glasala, zašto ne znam, ali sumnjam da to ima veze s njegovim programom.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zar nije neki dan bila neka karta na netu gdje je tko dobio najviše glasova?
    Kad kažem Dalmacija, ne mislim na granice, nego na manja mjesta i zaleđe. Evo ne mora Dalmacija. Može i Virovitica - na takve primjere mislim. Gdje cijela jedna mikrolokacija bira i glasa po interesima.
    Vjerojatno je ista situacija u Istri. Ili Međimurju. Samo s nekim drugim opcijama.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    kod amerikanaca je uobicajno da su mladi za demokrate a kako stare postaju republikanci, jer im postaju njihove ideje sve blize manji porezi itd...
    To nema veze s onim sto sam ja htjela napisati. Moj problem kod liberala je upravo nedostatak socijalne osjetljivosti (koji je naravno povezan s nizim porezima). Tako da je to suprotan primjer.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zar nije neki dan bila neka karta na netu gdje je tko dobio najviše glasova?
    Naravno. Gotovo da se unaprijed zna tko ce gdje. Barem u smislu ljevice ili desnice. Znas da ce Medjimurje i Istra biti lijevo. Znas i u Zagrebu da ce Centar i Trnje biti lijevo, a Dubrava desno, Čučerje 98% HDZ. Milanovicu je ovaj put stvarno najvise pogodovala taktika šutnje. Program je nebitan. Niti itko vjeruje u njega. Niti ima ikakvih posljedica ako se ne realizira.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam baš kroz godine postala apsolutni pobornik liberalnih vrijednosti i praksa jer mi je ove uravnilovke i kvazisocijalnih transfera = kupovine glasova već pun kufer. Objektivno iz place dam 25% za zdravstvo (koje onda sama plaćam terapije, sistematske dodatne lijekove i sve ono što nije hitno i trivijalno) pa platim 20% u prvi stup iz kojeg ću mozda dobiti par mrvica za 20 godina, pa još platim brdo poreza i prireza za kumove, fontane, razatuo smeće na svakom koraku (koje će sad još jako poskupiti - valjda zbog kvalitete usluge) i najskuplji žičaru na svijetu da na kraju u od ostatka još 25% dam državi. A za što? Za koju kvalitetu protuusluge ove države? Za Krsticeviceve avione i king ict, za hrvatsko "pravosudje", policiju koja te tuži za narušavanje javnog red kad te netko pretuče a ukradenim mobitelom se ne želi baviti ni kad im javis točno kod koga je i lokaciju istog, ma sve što pogledam je trulo i korumpirano. A korumpirano je baš zato što stotine tisuća nesposobnih živi od gornjeg haraca. A nama daju samo mrvice. Socijali još manje. Tak da od te "socijalne" države profitiraju samo oni koje bi ovom u guzicu trebalo sutnut na burzu ili u zatvor.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni sve to jeste tako kako je Silly napisala, ali svejedno ne mogu odbaciti solidarne sustave samo zato što se naši ministri i gradonačelnici ponašaju kao pijani miljarderi. Meni je socijalno osjetljiva država imperativ, zastrašujuća su mi društva gdje je sirotinja prepuštena izumiranju. Da idućih 100 godina imamo nesposobne i neučinkovite vlade, ja bih i dalje zagovarala socijalnu državu. I to ne zbog vlastite koristi, nego zato jer mi je to jedino etički prihvatljivo.
    A što se domoljublja tiče, Pavičić je neki dan imao odličan tekst na tu temu: https://www.jutarnji.hr/komentari/pi...ravde/9775414/

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam protiv svih solidarnih sustava ali mislim da svakako postoji granica nakon kojeg je sustav svrha samom sebi, kao kod nas. Ima puno liberalnih demokracija gdje socijalno ugrozeni dobijh puno vise i pravednije nego kod nas, valjda zato što tamo 50% javnih sredstva se ne presipava u podobne džepove. I nemam namjeru ovaj naš sustav podržavati ni jedan jedincati dan samo zato što eto usputno ponekad ima i koristi za socijalno ugrožene.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sillyme, znam da će te ovo jednostavno oduševiti, moram to podijeliti s tobom (s vama):

Kaže jedna majka odgojiteljica na internetu: “Pljuje li taj Juričan Bandića opravdano ili ne? Ja ne kužim što se okomio na njega. U čemu je kvaka?”

Kaže jedan moj prijatelj da bi davao ljudima pravo glasa na izborima tek ako bi prošli na njegovom testu od 10 pitanja.
    Bome bi taj test trebalo proširiti na svašta.

#takonambogpomogao

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kaže jedan moj prijatelj da bi davao ljudima pravo glasa na izborima tek ako bi prošli na njegovom testu od 10 pitanja.
    Bome bi taj test trebalo proširiti na svašta.

#takonambogpomogao
    O pa to ja odavno govorim. Jos otkad su Francuzi odbijali prihvatiti europski ustav. Nema sanse da su znali protiv cega se izjasnjavaju.

Kod nas bih jos prosirila na kratke testove za svakoga tko zeli u parlament, vladu ili za predsjednika.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

No comment i tu bi se trebalo uplitat u nečiji privatni život. Prolaz-pad i to prema njegovom testu.
    Svašta.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja bi za početak dala da svi u vladi i saboru prije nego glasaju o nekom prijedlogu moraju položiti kviz od 10 pitanja o čemu glasaju. Bilo bi jako upitno da li bi vlada mogla samo tako progurati dosta zakonskih prijedloga ne da bi netko bio protiv nego sumnjam u sposobnost mnogih tamo da znaju s razumijevanjem uopce procitati tekstnekog zakona.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 27.12.2019. at 11:25

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi za početak dala da svi u vladi i saboru prije nego glasaju o nekom prijedlogu moraju položiti kviz od 10 pitanja o čemu glasaju. Bilo bi jako upitno da li bi vlada mogla samo tako progurati dosta zakonskih prijedloga ne da bi netko bio protiv nego sumnjam u sposobnost mnogih tamo da znaju s razumijevanjem uopce procitati tekstnekog zakona.
    Ja sam 100% sigurna da su pitanja javna unaprijed da ih puno ne bi riješilo bez šalabahtera.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    No comment i tu bi se trebalo uplitat u nečiji privatni život. Prolaz-pad i to prema njegovom testu.
    Svašta.
    Imaš pravo.
    Ali bih onda s druge strane oduzela pravo glasa onima koji ne izađu na izbore 3 puta za redom (bez ozbiljnih prepreka tipa bolesti...). Jer mi vlast biraju ovakvi, i ovi ko moja svekrva... a moje 4 VSS prijateljice nisu izašle na izbore godinama jer nemaju za koga i svi su ionako isti i svi ionako kradu.
    Šaljem im linkove i filmiće i citate svaki put, ništa, ne izađu... kad su izbori jedva mi ostanu prijateljice

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

BB

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mislim da svi ti koji ne izlaze na izbore ipak šalju neku poruku. Ja izlazim na izbore gotovo uvijek, ali na onim lokalnim stvarno ne znam kako glasovati. I promišljam i važem, ali bespomoćna sam do te mjere da ponekad ne izađem. I sad bi me bb osudila, ali neki izbori stvarno ne zaslužuju vrijeme onih koji biraju.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma sve to kužim casa. Ko da ja nešto pametno biram.
    Ali ako na izbore izlazi 38% ljudi, a među njima je hrpa onih koji, ah... ne mogu ni napisati jer bi bilo grozno bezobrazno koji god da opis stavim, a s druge strane hrpa srednje ili visokoobrazovanih ljudi, koji su situirani, imaju dobre poslove uopće ni ne pomišlja izaći... ne nekad na lokalne, nego nikad ni na jedne... zar je moguće da su svi toliko razočarani da su to totalno prekrižili i ostavili nas sve skupa na milost i nemilost onima koji neće propusti izaći na izbore... (što sam patetična)

Mislim nemam neke velike iluzije da bi bilo tko napravio ista senzacionalno, ali da je barem vise likova tipa tomislav tomašević koji bi uzdrmavali stvari i puhali nekome za vrat.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam potpuno sigurna da 90% ljudi, uključujući tvoju svekrvu, jako dobro zna zašto glasaju za nekoga, i da su za Škoru glasali prema svom svjetonazoru. To što ona priča da je glasala za njega jer lijepo pjeva - malo morgen.

Isto kao što će i sada ljudi glasati uglavnom prema svjetonazoru, i stvarno mislim da nema razloga vrijeđati glasače opcije koja nam se ne sviđa govoreći da bi trebali polagati test.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moja svekrva stvarno nema pojma o životu (Jer je bolesna) i nema nikavih svjetonazora... tako je u svom životu glasala i za Šuvara i za Tuđmana i mogu nabrojati još hrpu takvih situacija. A kad ju je prije par mjeseci netko pitao tko je predsjednik države, nije se mogla sjetiti. Tako da ona za Škoru sigurno nije glasala iz nikakvih svjetonazora .

Ne vrijeđam nekoga jer glasa za suprotnu opciju nego jer ozbiljno i najozbiljnije pita zašto netko napada Bandica i ima li zbilja osnove za to.
    Dapače poznajem i poštujem neke vječne glasače HDZ-a, ali neke stvari ipak ne mogu ne komentirati...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Već je bila ta priča o polaganju testova za glasanje, i tad sam se isto pitala zašto se uvijek kreće od nekakvog testa inteligencije i informiranosti, a ne npr od testa morala, mislim netko tko je osuđeni ratni zločinac može ne samo glasati nego i biti izabran u sabor.
    Ako Ivo Sanader može glasat, neka glasa i tvoja svekrva

Uglavnom, moji izvori iz HDZa kažu da Milanović nosi pobjedu

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja vjerujem samo u ankete .
    A i po njima, čini mi se, on nosi pobjedu.

Ma lako za moju svekrvu i one kojima nije jasno sto nije u redu s Bandićem... stvarno su mi veći trn u oku moje prije koje “nemaju za koga” pa onda ovi prvospomenuti odlučuju o našoj sudbini.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ankete još ne znače ništa.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Znam da ne znače sve, ali znače tendenciju... netko je na mojem fejsu stavio tablicu sa svim istraživanjima koje su različite agencije provodile tijekom zadnjih tjedana i lijepo se vidi kako kroz tjedne kandidati rastu i padaju...
    Mislim, ne vjerujem u ankete na način da će pobjediti onaj koji ima 28%, a izgubiti onaj koji ima 24%. Na taj način ankete ne “prognoziraju” pobjednike tjednima prije. Ali vjerovala sam anketama da će Škoro biti realna treća opcija i da će samo njih troje moći u 2. krug, dok ostali nemaju šanse.

Ako ankete budu pokazivale sa su ovi dvoje podjednaki, to ništa ne znaci. Ako Milanović dosta pređe preko 60% u anketama neposredno pred izbore, vjerujem da će pobijediti.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ali bih onda s druge strane oduzela pravo glasa onima koji ne izađu na izbore 3 puta za redom (bez ozbiljnih prepreka tipa bolesti...).
    Također. I svima koji su odselili iz države. Uključujući i sebe, naravno.

Slažem se i sa Mimom da većina ljudi jako dobro zna zašto glasa za nekoga. Među svojim bližim ljudima imam puno onih koji su glasali za Škoru i skoro svi su imali argument da Kolinda sad nije napravila ništa, Milanović kad je bio premijer nije napravio ništa, a za ostale misle da nisu imali šansu pa nisu htjeli bacati glas.
    Meni se Škoro ne sviđa, ali to je njihovo mišljenje pa eto, ipak su imali razloga.

I Casu mogu potpisati da svi koji ne izlaze šalju neku poruku, ali mislim da bi jača poruka bila križanje listića.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znam da ne znače sve, ali znače tendenciju... netko je na mojem fejsu stavio tablicu sa svim istraživanjima koje su različite agencije provodile tijekom zadnjih tjedana i lijepo se vidi kako kroz tjedne kandidati rastu i padaju...
    Mislim, ne vjerujem u ankete na način da će pobjediti onaj koji ima 28%, a izgubiti onaj koji ima 24%. Na taj način ankete ne “prognoziraju” pobjednike tjednima prije. Ali vjerovala sam anketama da će Škoro biti realna treća opcija i da će samo njih troje moći u 2. krug, dok ostali nemaju šanse.

Ako ankete budu pokazivale sa su ovi dvoje podjednaki, to ništa ne znaci. Ako Milanović dosta pređe preko 60% u anketama neposredno pred izbore, vjerujem da će pobijediti.
    bio je i Josipovic.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bio je Josipovic bolji u anketama, ali 3-4 tjedna prije izbora. Pa je Kolinda briljirala u završnici kampanje.
    Kao sto je i sad Kolinda bila blizu 30% mjesec dana prije izbora. A Milanović u svim tjednima osim u zadnjem nije bio prvi po anketama. Pa je Kolinda zbrljavila u završnici kampanje.
    Biračko tijelo nije konstanta uklesana u kamen. Bila je neki dan i anketa gdje je 15% birača navelo da su odlučili za koga će glasati, tek u završnici kampanje, a 9-10% njih na sam dan izbora je odlučilo za koga će glasati. To je ukupno 1/4 onih koji odlučuju u zadnji čas.

Samo ih 50% “odmah” odluci za koga će.

https://www.jutarnji.hr/izbori2019/p...rovic/9790207/

Zato su ankete samo trendovi. I možeš npr. znati da Kolakusic nema šanse, ali da Skoro ima šanse. Točan rezultat ankete neće reći.
    I zato sam rekla sa vjerujem da će Milanović pobijediti ako će u anketi 2-3 dana prije izbora imati 69%.
    Ako danas ima 54% to još ništa ne znači, tj. ne znaci da će pobijediti nego da je još uvijek tijesno tko će.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne znam po kojoj matematici bi on mogao imati 70%.
    Imao je 30% u 1. krugu. Teoretski, dodaj mu Juričanovih 4%, Dalijinih 2%, Katarininih 1%, Pernarovih 2 %, Kovačevih, koliko? 1%? pola Škorinih 12%, to je 22 % više i on ima u najboljem, najpozitivnijem, najidealnijem scenariju tek 52%.

A realno je ovo: najmanje 20 % onih koji su u prvom krugu i dali glas Zokici sad neće izaći jer su svjesni ove računice i jer su rođeni luzeri, pernarovci će poništavati listiće, kovačevi, katarinini i dalijini će ostati doma, bar njih pola, juričani će ili poništiti ili ostati doma, ili mali broj dat glasove Zokici, a škorini će isto poništiti, ostati doma, dati glas kolindi i manji broj Zokici.

Dakle, zagarantirana pušiona. Ankete mogu govoriti što hoće jer je jednostavno odgovoriti na telefon u udubnosti doma, ali je druga filozofija dići dupe i odšepat se do biračkog mjesta.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 28.12.2019. at 10:48

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam uopće rekla da će on imati 70%.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

I zato sam rekla sa vjerujem da će Milanović pobijediti ako će u anketi 2-3 dana prije izbora imati 69%.
    On ne može ni u anketi imati 69%. Jednostavno je nemoguće.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam to ni napisala.
    Napisala sam da vjerujem anketama ako 2 dana prije izbora pokazuju da netko ima 69%. A ne vjerujem da ankete pokazuju pravi ishod ako 3 tjedna prije izbora netko ima 54% jer se u tri tjedna to može promijeniti.

Drugo, nije ti matematika dobra. Zbrajaš postotke iz prvog kruga, a ako 12% onih koji su glasali za Škoru ne izađu na izbore ukupan broj je drugačiji i to nisu pravi postoci. Moraš sve izraziti u brojkama i izračunati postotke u odnosu na novi ukupan broj onih koji će izaći na 2. krug.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 28.12.2019. at 11:34

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, zato sam napisala najidealniji scenarij. Ono, kad bi svi koji su izašli u 1. krugu opet izašli. A neće. Zoran je definitivni gubitnik ovih izbora. Ostaje na utjehu ono što Dalija reče jučer u N1, njih dvoje, KGK i Zoki su ista stvar.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Meni osobno je skroz svejedno tko će biti pobjednik ili gubitnik, uopće ne navijam za Zokija. Samo mi je zanimljivo pratiti javno mnijenje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam uvjerena da Milanovic sigurno gubi ove izbore jer oni koji su glasali za Skoru ce vecinom svoj glas dati Kolindi.

I grozno mi je sto i ja sad pisem kao novinari u smislu oslovljavanja muskih kandidata prezimenom, a zenskih imenom. Bljaki.Bas nekorektno.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zašto? Kakve veze ima kako ih zvali?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •