Ja volim imati salabahter u slucajevima kada se od previse informacija izgubi nit razgovora.
Onako da skratim.
Raspudic vec godinama upire prstom u Feral, casopis koji mrtav vec podosta godina. Razlog upiranja prsta je taj sto su neki ljudi iz Ferala kupovali nekretnine 90ih i 2000-ih i to je nazvano nemoralnim jer ne zna odakle im lova. Iako je casopis dok je izlazio blatio Tuđmanov lik i djelo, vladajuce struktrue su svejedno imale poseban tretman prema Feralu, jesam li dobro shvatila? U svakom slucaju, ne zelim otici previse u digresiju pa se vracam na izvornu nit. Jesu li te nekretnine stecene nezakonito? Ako jesu, zar nije cudno da vladajuce strukture nisu nista poduzele s takvim kecom u rukavu. Mrzitelj hrvatske i svega hrvatskog je pocinio zlocin, pa zasto ga hapse?
Nakon raspada Ferala novinari su morali dokazat svoju cast i svoku moralnost kao nijedan drugi novinar ikad u Hrvatskoj. Pa je tako problem u Dezulovicu jer simpatizira neku hercegovacku spisateljicu. To nije bio problem dok nije imenovana za ambasadoricu u Ceskoj, onda joj se izvlaci prestrasna afera nediplomiranja. Ja ne znam mora li ambasador imati vss, ako mora, jasno da ne moze obnasat tu duznost, ako ne mora, ocito moze nastaviti. Sve se to reflektira na Dezulovica naravno jer je se nije odrekao iako nema vss.
To je Dezulovicev moralni poraz, jer je trebao uprijeti prstom u Martinu i javno je popljuvati.
Nakon nekretnina, a prije diplome, dolazi Raspudic i cini sve ono sto Dezulovic nije, jasi na valu neo-konzervatizma i prokazuje. Ne prokazuje Raspudic ukaljane politicare, dapace, Raspudic upire prstom na novinare koji prokazuju politicare ili politike.
Je li moral novinara presudan u prihavacanju ili odbijanju onog sto novinar pise? Jer ako je presudan, pa ajmo moralno rascereciti sve novinare.
Prihvacamo li ista napisano od novinara kojeg proglasimo nemoralnim ili je svaki negov tekst također kompromitiran zbog nemorala neodricanja nediplomirane anglistice? Prilicno ostri kriteriji za prosudbu, moram priznati.
Jos jedno pitanje za razmatranje.
Čini li čin prokazivanja prokazivaca moralnijim?
Ocito da, jer je Raspudicev moral samo rastao, do te mjere da je svojim uzvisenim vrednotama odlucio pocastiti sabor.
Pa bas mi je drago, jer sam prije imala neku zadrsku osvrtat se na njegov propali brak, al sada nema potrebe za zadrskom!
Ima li doista ista nemoralnije od propovjedanja krscanskih vrednosta, svetosti braka a onda pljuvanja po tim istim vrednotama? Vidim najave da ce pred oltar s novom zenom, a to bi znacilo da treba ponistiti crkveni brak u kojem ima dijete, sto znaci sto? Da je dijete onda van okrilja svetosti braka?
Evo, mam se odjecam moralnije, cim sam ga malo prokazala.
A i ti rehab nisi moralna jer si propustila u prici o Neđi iz Ljubuskog uprijeti prstom na zene koje su pretukle Neđinu udovicu prilikom premijere filma. Tebi je to ocito sasvim ok, pa se tvojom logikom nemoral tih nasilnika ljepi i na tebe.