Stranica 85 od 123 PrviPrvi ... 3575838485868795 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,201 do 4,250 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto? Kakve veze ima kako ih zvali?
    pa možeš li zamisliti da mediji Milanovića zovu Zoran? Pernara Ivan, Škoru Miroslav? po toj logici bi i predsjednicu trebali oslovljavati prezimenom, ne imenom, ne samo nju, već bilo koju ženu u politici

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja mislim da je to ipak do specifičnog imena i dugog prezimena

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    možda, ali Hasanbegovića nitko ne zove imenom zbog dugog prezimena

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kod nje je nezgodno što ima dva prezimena pa je medijima možda jednostavnije pisati Kolinda, ili to što je Kolinda ne baš učestalo ime poput Ivan, Zoran, Miroslav pa bi bilo posve nejasno o kojem Zoranu pričaju, dok je za Kolindu jasno jer nema druge javne osobe tog imena. Divjak eto zovu prezimenom.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    slazem se. oreskovic i peovic se oslovljavaju po prezimenu. i mrak taritas. i pusic isto

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Pavle Svirac ga zove Haski

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    e bas tako

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

KGK se na svojim predizbornim plakatima uvijek reklamirala samo kao - Kolinda. Prezime je, ako ga je bilo, uvijek bilo jako sitnim slovima.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 28.12.2019. at 17:11

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

istina, sama se tako predstavlja

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja isto mislim da je to jer se zove Kolinda, a ne npr. Ana.
    Uostalom, i Milanovića često oslovljavaju sa Zoki.
    A i Tuđmanu se skandiralo “Franjo, Franjo”

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Time se naglašava koliko su bliski narodu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A i Jakova se zove Jakov.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

To je zbog onog "Jakove, izdrži!"

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    A i Jakova se zove Jakov.
    i ankicu tudman se zvalo ankica

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa je. Ali evo, drzim da to zvanje imenom nije nesto specijalno za zene rezervirano. Argente je dala primjere. Milanovica se stvarno cesto zove Zoki.
    Uz to, kod nas se muski nadimci cesce vezuju uz prezime nego zenski i generalno se muskarce cesto zove prezimenom. Moj brat je svom drustvu bio ...ić, a sestra i ja nikad nismo bile ...ićke. E sad, je li to patrijarhat ili tradicija ili navika...vjerojatno ima veze s time da se prezime po muskoj lozi nasljedjivalo a i danas se uvelike tako nasljedjuje.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma meni je ime nevažno u cijeloj priči
    e, što je netko napisao - treba njih sve na test iz morala

što meni smeta je taj neki vanjski / tjelesni nemoral u koji hrpa njih u politici upadne, ako ne prije, onda kad zasjednu na neku veću poziciju, sve pod motom "use, nase i podase"

Evo za Kolindu na sve strane piše da pije i da je na tabletama, vidi Milanovića koji je opet u nekoj pretiloj fazi (a žena mu nutricionist) i jako mu zamjeraju Tač, Plenković kad je došao na vlast doslovno se utovio u par mjeseci 20 kg. (ajd doveo se u red), Bandić na teškim drogama, a o ljubavnicima i ljubavnicama da se ne priča...

blago se nama tko nas vodi

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ček, kakve veze s nemoralom ima to što su se Zoki ili Plenki udebljali? Ako ti je muž doktor, ti ne smiješ biti bolesna?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ček, kakve veze s nemoralom ima to što su se Zoki ili Plenki udebljali? Ako ti je muž doktor, ti ne smiješ biti bolesna?
    Ovo i meni palo na pamet.

Analogno onome sto pise Willow, naš vrh je u zadnjih godinu-dvije postao znatno moralniji jer su i predsjednica i premijer izgubili dosta kila.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pod test morala sam mislila na to da se cesto krene o tome zasto imaju pravo glasa neinformirani ljudi koji imaju 4 razredna osnovne skole i nemaju pojma ni o cemu.
    A sasvim je normalno da imaju pravo glasa npr fakultetski profesori ili doktori ili neki drugi koji primaju mito, poslodavci koji izrabljuju radnike, rodijaci i prijatelji koji prodaju drzavi milijunske wce na odmoristima uz autocestu, kamatari, oni koji voze pijani... kad covjek tako krene, dodje brzo do "mozda najbolje da ja odlucim"

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bit će se Zoka nadebljao od hrane u (res)Taču

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Udebljaju se zbog stresa, znam ja, vječno vodim bitku s tim, a u stresu (mi) je samo hrana opuštanje. Nećemo u offtopic.

U pravu si tang, stvarno! Ja sam napisala i povlačim to za test.
    Ali ne povlačim to da bi svojim informiranim i situiranim prijateljima oduzela pravo glasa ako nikada, bas nikada ne izlaze na izbore. Ne možeš u 20-30 godina nikada ne imati za koga bi glasao.
    Na koji način uopće možemo promijeniti stvari? Očito onda na niti jedan, i neka nam je tako kako nam je.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni nije jasno zasto dijaspora glasa.
    OK mi je da ljudi koji na godinu dvije odu van zbog posla imaju pravo glasa. Al ljudi koji nit zive nit placaju porez nit ista glasaju.
    Test mi je bezveze. Stekli su pravi glasa.
    Moraju sebe izdrzavati nekako pa.onda mi je OK nek glasaju svi.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i dijaspora i bih
    svima njima bih ukinula pravo glasa
    Posljednje uređivanje od magriz : 29.12.2019. at 14:09

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U koliko zemalja EU dijaspora nema pravo glasa?
    Jel netko zna?

Koliko znam Francuz, Nijemac, Talijan i ini imaju pravo glasa ma gdje živjeli (nema šanse da bi im to ukinuli), što naravno ne znači da to smatram dobrim rješenjem.

No ako je tako svugdje (u većini DČ) onda ima neku svoju logiku i podlogu.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Otkad je nemoral = prejedanje? Osim ako se netko baš drži onih nekih katoličkih "smrtnih grijehova"?
    S druge strane meni osobno je prizor KGK kako pjeva MB-u i poklanja mu tortu s predsjedničkim insignijama amoralno dno i nanosi sramotu poziciji predsjenika RH. To što je pri tom debela me ne dira.

Inače dijaspora čine oni koji su napustili svoj zemlju (ili njihovi neposredni preci). S obzirom da 90% "dijaspore" koja kod nas glasa na izborima nije vidjelo Hrvatske (a ni njihovi preci) već su domicilno stanovništvo jedne druge države ja bi im bez pardona ukinula pravo glasa. Onim 500 u Irskoj koji su glasali a odselili su u zadnjih 20g bi ostavila pravo... još neko vrijeme. Ali ako ne živiš u svojoj državi dulje od 20 godina stvarno nemaš što ić glasati na njenim izborima.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 29.12.2019. at 16:25

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kako sad Kolinda debela? Zar nije išla u SAD na isisavanje sala?

Bosna je teško pitanje i uvijek će biti teško pitanje... teško da će se tako brzo pojaviti političar ili stranka koji će “naš narod u Bosni ostaviti na cjedilu”.

S druge strane Australija, to mi zbilja nije jasno... koliko ljudi iz Australije glasa na izborima u RH?

A dakle, i dalje mislimo da ćemo problem riješiti ako Australija (i Bosna) izgubi pravo glasa, a 60% građana i dalje ne izlazi na izbore?
    Gdje je Seni, pitala sam ju nedavno kolika je izlaznost u Austriji? Ili drugdje u EU?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bubilo, moji rodaci "Australci" zive za glasanje.
    Otisli su tamo prije 50 godina, ali u glavi su svaku sekundu u Hrvatskoj.
    Djecu odgajaju u "hrvatskom duhu".
    Svi su vrlo angazirani u Hrvatskoj katolickoj zajednici, folklornim drustvima, nasim zajednicama.
    Strasno koji fetis imaju na hrvatstvo: dosta im je pogledati facebook..krizevi, krunice, slike svetaca, slike hrvatskih gradova, Ante Gotovine
    Djeca su im ozenila, naravno, Hrvatice, imaju unuke s pravim hrvatskim imenima. Klinci idu dva puta tjedno na satove hrvatskog jezika i kulture.
    Cak se i kolaci peku tako da se u sredinu tanjura slozi neki mozaik kolac s bijelo-crvenim kvadratima..

Mogla bih nabrajati do prekosutra.

Nama koji smo u Hr kazu da pojma nemamo, da oni izvana puno bolje vide situaciju u Hr jer citaju izvjestaje "iz pravih izvora".

Eto. I oni glasaju. I djeca im. I unuci ce, ako Bog da.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I da, glasaju onako kako je Raspudic rekao.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Spajka moraš još koji post obrisat, nisi dovoljno pobrisala, pogledaj malo više na ovoj stranici

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Šuti Lili da nam ne zaključa skroz, taman sam guglala i napisala velik post

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    I da, glasaju onako kako je Raspudic rekao.
    To skroz razumijem da je u Australiji tako, ali reci ti njima neka dođu u lijepu našu, bit će im još ljepše kad im prava Hrvatska bude u srcu .

Nego, mene manje muče Australija i Bosna od naše izlaznosti... evo izguglala sam nešto ovdje za Njemačku npr. lokalni izbori se razlikuju po pokrajinama, ali ako sam dobro shvatila, izlaznost im bude i do 75%.
    Kod nas su parlamentarni 2016. bili 52% izlaznost.

https://www.dw.com/hr/za%C5%A1to-nij...ore/a-50227611

Ovdje je članak koji analizira utjecaj dijaspore, isto, ako sam dobro ubrala, iz cijele dijaspore na izbore zadnjih godina izlazi 20.000-30.000 tisuća ljudi.

https://dubokavoda.com/utjece-li-hrv...a-u-hrvatskoj/

Vidim na DIP-u, Australija - 1.052 listića. BiH - 24.568 listića.

Mislim da nam je bolje energiju usmjeriti na susjede koji ne izlaze .
    Da, naravno, šalju poruku. Ako je ta poruka svaki put “nemam za koga”, ne znam što reći.
    A kažu analitičari i da je izlaznost mala kad su ljudi zadovoljni i ne žele promjene. Onda isto sve super.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Što se mene tiče, mogu biti debeli, drogirani i razvratni do mile volje, ako nas istovremeno ne kradu i vode nas na ispravan način.
    Uvijek sam mislila da dijaspori treba ukinut pravo glasa, ali sad me pokolebala ova rosina rodbina. Kad se toliko trude, a neka im Pod uvjetom da se sve neizlazeće, doma i vani, kazni svaki put s 500 €.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mozda bismo mogli glasati naizmjence, jedan mandat glasa samo dijaspora, drugi samo oni koji zive ovdje, pa da vidimo tko bolje zna

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma joj, pa mojim Australcima bi srce puklo da im se ukine pravo glasa za RH.
    Glasaju oni redovito i na australskim izborima. Kako i neće kad se neizlazak sankcionira s , ako se dobro sjećam, 50 dolara.

I da, slažem se s Bubilo, ogroman problem su spavači, oni koji nikad ne izađu jer "svi su isti". Možda je rješenje uvesti financijske sankcije.

Jer i nevažeći listić je bolje nego neiskorišteni listić.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Rosa,
    Meni su baš simpa ovi tvoji Australci fakat se trude ljudi

BB evo šutim ko zalivena za tebe, al obuzdaj Ardju opet spominje razvrat i drogiranja

Ardjo bona ne bila, deder i ti šuti. ako mogu ja, možeš i ti haha
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 29.12.2019. at 20:29

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Imam i ja neke Australce koji su se već početkom 2000-tih otrijeznili i zapitali se kamo je točno otišla njihova lova (susjedi su im u zanosu kuće prodavali i keš davali ).

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Upravo je Plenković na Novoj tv imao tako "divan" govor tako da sam 100% sigurna da NEĆU glasati za njegovu Kolindu.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pozvala je Kolinda sama danas da glasamo za broj 1, pa..

I meni su simpa ovi Australci, imam i ja jedne slične kojima puno znači pravo glasa i jako su vezani uz Hrvatsku. Iako ne razumijem, i ja sam jako vezana uz Hrvatsku, pa kako sam već i napisala ranije, svima bi nam to pravo uzela koji nismo više tu. Nema smisla, odlučujemo o stanju u državi u kojoj nismo. Dok mi netko ne uzme to pravo, ja ću glasati i uvijek predati nevažeći listić. Tako neću imati osjećaj da sam bilo koga uvalila u nešto (iako naravno da mi je jasno da jedan glas ne odlučuje), a glas mi nitko neće moći iskoristiti i ukrasti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zbog čega se svi ti ljudi ne vrate u Hrvatsku kad im je ona tako super?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Rosa,
    Meni su baš simpa ovi tvoji Australci fakat se trude ljudi

BB evo šutim ko zalivena za tebe, al obuzdaj Ardju opet spominje razvrat i drogiranja

Ardjo bona ne bila, deder i ti šuti. ako mogu ja, možeš i ti haha
    Šta je bilo nekog brisanja, promaklo mi. Nadam se da nisam propustila još neke tračeve o izgledu i nemoralu predsjedničkih kandidata. Možda bi mi to promijenilo odluku i prekrižila bih listić?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni su ti Australci bar djelomično jasni - žive 20.000km od nas i odanle im i može biti ovakva Hrvatska super. Ali kako je ovima koji žive tu ovdje super, to mi nikako ne ide u glavu već jako dugo...

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Zbog čega se svi ti ljudi ne vrate u Hrvatsku kad im je ona tako super?
    Ja bih se baš rado vratila, ali želja mi nije realna haha.

Vjerujem da čovjek uvijek voli svoje, gdje god da ode i koliko god dugo da ostane. Možda na tom mjestu ne nastavljaš svoj život, ali taj osjećaj kad opet vidiš poznate ceste, polja, šume.. Kad prolaziš putevima koje znaš u dušu i koji te vode do mjesta na kojem su se događali zadnji dani života u obliku kakav je bio do odlaska.

Meni je Hrvatska u srcu super, a razumski mi je jasno koliko nedostataka ima. Ipak je jako volim i još uvijek mi je moja.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ali kako je ovima koji žive tu ovdje super, to mi nikako ne ide u glavu već jako dugo...
    Na koga misliš?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa na one kojima je super... A ti su na vlasti.
    Prije par mjeseci objašnjava meni taj kojem je super kako su svi ovi što su otišli ludi jer eto njemu je tu super. Ne vidi da ovi što su otišli, nisu bili u njegovoj poziciji.
    Ja ću na ove izbore izaći i neću prekrižiti listić iako će me preplaviti sram kad zaokružim.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Šta je bilo nekog brisanja, promaklo mi. Nadam se da nisam propustila još neke tračeve o izgledu i nemoralu predsjedničkih kandidata. Možda bi mi to promijenilo odluku i prekrižila bih listić?
    A ha puno si propustila al da sam bar stigla kopirat, al nisam hebi ga

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    nisu se nadebljali od stresa već od novca poreznih obveznika kojima se časte na sve strane, u tome je štos

a Milanović, žena mu još propagira okolo zdravu prehranu, ima projekte koliko mi se čini baš za prevenciju pretilosti kod odraslih (sve super hvale vrijedno, da me se krivo ne shvati) a onda pogledaš njega, muž joj je najbolja reklama

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Wilow ja nemam blage veze o čemu ti pričaš

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja isto ne vidim kakve veze ima necija tjelesna tezina s bilo cim. A sto se tice ostalih traceva nevezanih uz upracljanje drzavom i politiku, cak i, ako su istiniti, zaista im nije mjesto na javnom forumu. Ako vec i ne zbog onih koje tracaju (ali i zbog njih), onda zbog njihovih obitelji i djece.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pa OK, njima je, kao i direktorima poslovnjacima, u opisu radnog mjesta da stalno vise po domjencima, poslovnim ručcima, švedskim stolovima s najslasnijim delicijama...malo su i dobili.
    Milanović mi stvarno i nije neki primjer, baš sam jučer obratila pažnju, jest da je dobio obraze ko hrčak ali daleko je to os pretilosti, ja bih došla ko Jacques

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Često se po portalima piše među glavnim ''vijestima'' kako se netko udebljao od novca poreznih obveznika. Koje prazne priče, pa koliko točno bilo čijih novaca se može pojesti prije nego što eksplodiraš? I nisu oni prije ulaska u vlade i sabore bili neki ljudi koji nisu imali za hranu pa eto da se malo iživljavaju dok su tu. Svi su oni sebi mogli priuštiti dobru hranu i prije visokih političkih funkcija. Ja vjerujem da je to ovo što Argente govori, takav je posao. Hrana, piće i eventi ulaze u opis posla bilo kojeg poslovnjaka.

A i ovo za Zokijevu ženu, pa što stvarno postoje žene koje kontroliraju unos hrane svojim muževima zato da im ne budu debeli? Mislim, uopće ne vidim kako je to njena stvar i kako bi ona trebala na to utjecati, čime god se bavila.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je Hrvatska u srcu super, a razumski mi je jasno koliko nedostataka ima. Ipak je jako volim i još uvijek mi je moja.
    Ok, ali nije da izgaraš za njom, da ti je u svijesti 24/7 i da radiš kolače u šahovnici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •