cvijeta73 prvotno napisa
a kolinde nam nema u zadnje vrijeme nešto, umuknula...
još malo toka misli razočaranog glasača ljevice :D
meni nisu jasni ovi koji ne otkrivaju u koju će koaliciju, majke mi. ili ovi koji neće s nikim. u situaciji kad je povuci - potegni.
polazim od sebe, recimo - nezadovoljna sam milanovićem, ali sam birač ljevice i želim glasati za neki treći put i ne želim desnu vladu i ne želim baciti u vjetar glas.
želim znati da će moj glas za npr orah, pametno - ako uđu u sabor, biti glas za lijevu vladu. ono, reci brate otvoreno na koju ćeš bandu.
to je prvo.
drugo.
recimo i da karamarko nije prvi čovjek hdz-a.
mislim on je stvarno nešto prestrašno, bez obzira na sve, taj dojam, ta retorika, to sam stvarno mislila da je prevaziđeno, da pripada prošlosti, premijer koji se ponaša tako kako se ponaša, slabo ti je kad gledaš ono s merkelicom. sramota. kosorice me recimo nije bilo sramota.
ali, imaš jednog lalovca ministra financija, pa ostojića...šta ja znam, funkcioniraju. nešto se napravilo.
i sad zamisli dolazak novih, pa odabir pomoćnika pa tajnika pa direktora državnih poduzeća, pa sad ćemo nove poreze, pa ćemo smanjit/povećat pdv, pa tako u svakom segmentu, pa ćemo opet slušat - ajme što smo zatekli, kaos i jad, ajme ne možemo ništa, to je rezultat bivše vlade...i tako dvije godine.
ovi taman više ne mogu potezat argument "što smo zatekli", ok, prve tri godine su bacili u vjetar, sad se nešto počelo raditi, započeli su neke reforme, školstva npr, i sad jovo nanovo. sve potaracat i ajmo iz početka.