Stranica 10 od 123 PrviPrvi ... 891011122060110 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mima, znam da se radi o zastupnicima, drzavne sluzbenike sam navela kao sljedecu kariku, koja bi jelte zbog sigurnosti radnog mjesta isto npr. mogla biti placena simbolicno.

kao sto rekoh, ne znam koliko iznose zastupnicke place i normalno mi je da se prilagode hrvatskim prilikama, ako nisu do sada bile prilagodene. ne znam ni kako je uredeno to, da li zastupnici ostaju na svojim radnim mjestima, pa jos uz zastupnicku primaju i redovnu placu...

ja sam naprosto alergicna na populizam. i puno bi mi bilo draze simbolicko znacenje recimo stavljanja u izborni program, da se kao clanovi vlade, sabora i slicno ne toleriraju osobe koje su istraznom postupku, da gube mjesto i status svi koji su prepisivali, lazirali i slicno diplome, svi koji se pravili sljepi gledajuci malverzacije i krade tipa sanader oko sebe, a dokazivo je da su maorali znati. mislim da bi nas takvo simbolicko znacenje odvelo puno vise naprijed, prema postenom, odgovornom, gradanskom drustvu.

prilicno sumnjam da je saborska placa bila osnovni motiv bavljenja politikom, kao najunosnijim zanimanjem, kako mima tocno kaze. motiv je, ja mislim to, da ti ta pozicija daje mogucnost da se uvatis u kolo korupcija, mita i krade.

sa ovim sto je vertex napisala, kako je petrov doveo u red financije metkovica se sasvim slazem.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

uhvatis...
    izvinjavam se na pravopisnim greskama.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    prilicno sumnjam da je saborska placa bila osnovni motiv bavljenja politikom, kao najunosnijim zanimanjem, kako mima tocno kaze.
    ovako sam i ja mislila. al sam skužila da se grdno varam. većini je naime ovo najveći motiv. ako ne većini, a onda sigurno bar trećini. baš tako prozaičan - saborska plaća, saborska penzija i privilegije.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo jednog optimističnog teksta sanje modrić. nije više ažuran jer nema trećeg P, al ja se s njom slažem:
    http://www.novilist.hr/Komentari/Kol...nje-na-desnici
    Neki će sigurno prigovoriti da je cijela ta stvar još vrlo fluidna, na dugom štapu i podložna obratima. Ali teško se oteti dojmu da je u sam vrh politike zapravo prvi put stupila mirna, dobro odgojena i umjerena konzervativna grupacija koja, u ovo malo vremena, svojim primjerom već uči javnost da progon i difamiranje neistomišljenika nije opcija pristojnih ljudi, bili oni liberali ili konzervativci, te pedagoški uspostavlja novu normalu na vratima za desno.

Naravno, treba biti oprezan, premalo ih poznajemo, možda će Petrov, Prgomet i društvo iznevjeriti ova očekivanja. Ali ako ćemo, pod utjecajem Mosta, napokon dočekati sazrijevanje pod konzervativnim krovom, to znači da proces mora promijeniti prvo HDZ. Nema sreće dok se najveća konzervativna stranka ne odvoji od verbalnog divljanja i ideja desnog ekstremizma te ne izgura na političku marginu prostačku i primitivnu desnicu koja se u njihovom stožeru, u izbornoj noći, pijana valjala na podu po hrvatskim zastavama. To bi bilo presudno za zdravlje i napredak cijelog društva. Sve kad bi jedina zasluga Mosta bila to, napravili bi jako velik posao

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i to što je Petov napravio u Metkoviću bi se moglo nazvati populizmom, što je sebi kao gradonačelniku isplaćivao minimalac.
    Sigurno njegova plaća nije spasila proračun, to je tek simbolika, a takva simbolika bi bila i smanjivanje zastupničkih plaća.
    Obzirom na to kakvu reputaciju političari u Hrvatskoj imaju, takva simbolika bi bila itekako dobrodošla.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sve ja to kuzim cvijeta.
    no ja mislim da upravo normalnost donosi normalnost. ja uopce ne ocekujem politicare i zastupnike koji se busaju u prsa i petsto puta ponavljaju kako oni nisu tu zbog fotelja, ovog i onog. ocekujem sposobne, kompetentne ljude sa zarom koji dobro rade to sto rade i za to ocekuju primjerenu placu.
    kod nas je puno toga poremeceno, pa mi stalno vrludamo izmedu dvije krajnosti, predatora i lopova, pa onda s druge strane onih koji se moraju opet poulisticki busati u prsa i govoriti kako oni nisu tu radi fotelja.

ali nema veze, valjda to tako sada mora biti. cistiliste. nadajmo se najboljemu.
    Posljednje uređivanje od seni : 12.11.2015. at 17:25

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako ce ta simbolika pridonjeti napredku drustva, neka je.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni došlo nekako žao petrova. majke mi. kako je netko rekao, šta god da naprave - ne valja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Misliti o tom trebalo je prije

No, zapravo čisto sumnjam da je on baš izgubljen.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma nešto radim na kompu i paralelno gledam dnevnik. dnevnike, da budemo precizniji
    a i prgomet je dobro rekao. a opet, tko zna što sutra donosi :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, da, zapravo nisam gledala nikakve vijesti zadnja dva sata.
    Jel' Božo još u Mostu?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

je a prgomet i dalje podržava njega za - premijera. ma šou. :D

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Situacija se mijenja iz trena u tren... Ne bi da je rat.
    Koji cirkus!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da je to ili nesposobnost ili neka vrlo, vrlo zakulisna igra.
    A ni jedno, ni drugo nije bas dobro.
    Bojim sa da malo ostaje od onog sto je cvijeta citirala, kao mladi, urbani, kulturni....
    Mislim izbacili tog prgometa expresno iz mosta, kao ne drži se dogovora, a od početkom svatko od njih prica neku svoju priču. Te ovaj će se odreći ako ovo, a onaj ako ono, nitko neće vruće fotelje....
    cirkus živi.
    skoro da čovjek poželi da se ustoliči karamarko i sve to sto uz njega ide, pa da započne banket u blitvi.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Samo da vas podsjetim na dopise koje sam ovdje već spominjala u svojem prvom obraćanju

http://www.index.hr/black/clanak/dop...no/855585.aspx

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a sve s klasom i urbrojem :D
    a petrina je lud ko kupus. a kad je prepilio one stupove od hep-a jer mu hep nije htio za njih plaćati komunalnu naknadu il tako nekako?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pravi nepatvoreni narodni zastupnik.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Gologuzi na brodici
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.11.2015. at 00:21

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Davno mi dan nije počeo s ovoliko smijeha.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sve po peesu
    ur.br I klasa

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Petrina je bio ili će tek biti u sukobu sa svim komunalnim službama koje postoje u RH, a znamo da ih ima.... Nedavno je postigao ukidanje ulice Franje Tuđmana u Primoštenu, ne plaća TV pretplatu, skinuo je bazne stanice za koje mobilni operateri nisu imali dozvolu ili nisu platili naknadu općini, na sudu je s Vodovodom... To su sve zanimljive parnice. On već odavno radi ono što ŽZ najavljuje. S obzirom na vrlo osebujan nudističko psovački stil očekujem sve luđi razvoj situacije.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zanimljivo mi je sinoć bilo Otvoreno, pogotovo Đurđica Klancir i Aleksandra Kolarić.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovo postaje farsa.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se baš čini da je ovo sad zapravo nekakva demokracija, u kojoj se moraju dogovarati, za razliku od svih dosadašnjih "predstava" demokracije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slažem se, baš tako se i meni čini, nikakva farsa. Mislim da ovo nije ništa čudno niti neuobičajeno, nego smo mi navikli da uvijek jedna stranka ima većinu.

Kao što kaže ovaj komentator, ovo nije kaos nego demokracija.

http://www.tportal.hr/vijesti/parlam...mokracija.html

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam koliko je u Sloveniji trajalo, ali i oni su imali sličnu situaciju. Mislim da sad imaju premijera i nestranačku vladu, moguće da griješim, jer sve to skupa jako slabo pratim.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sadašnji premijer im je netko tipa Petrova, sin Mire Cerara koji je osnovao novu stranku i odmah pobijedio na izborima, dakle nekakav "treći put".

Ali neki dan sam čitala, a naravno da se ne sjećam toga, da su oni na jednim izborima (1996) imali točno po pola podijeljen parlament, i trebalo je tri mjeseca da jedan zastupnik pređe na drugu stranu, i tada se tek uspostavila vlada.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa i padala im je vlada, zar ne? i bilo izvanrednih izbora. i svašta.
    i ja se slažem s vama, nije to nikakva farsa nego učenje demokracije.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se i ja.
    Ali gubljenje vremena, uvjetno rečeno, mogu si dozvoliti države u kojima je situacija na svaki način sređenija nego kod nas.
    Zato me ova situacija, iako je zanimljiva, uopće ne veseli :/

(ne, nisam nasjela spinovima političkih analitičara, gledam čisto praktično)
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 13.11.2015. at 12:30

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moš mislit kako su Slovenci sređeniji od nas.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nisu. Isti kupus.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gubljenje vremena u odnosu na što? Koja je to realna situacija u kojoj bi se tih, pa neka je i nekoliko mjeseci, fenomenalno iskoristilo?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Gubljenje vremena u odnosu na što? Koja je to realna situacija u kojoj bi se tih, pa neka je i nekoliko mjeseci, fenomenalno iskoristilo?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tko će predložiti proračun? Tko će ga usvojiti?
    Bla, u tom smislu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ja mislim da bi tehnički sve trebalo funkcionirati, stara vlada radi do nastupanja nove i tako to. Ovaj period je u okvirima procedure, mora bit pokriven nekako.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma naravno da se ništa spektakularno neće desiti. ti procesi sastavljanja vlade svugdje traju po mjesec dana pa i do tri mjeseca. jedina opasnost po boljitak lijepe naše je da se most skroz uruši i prokocka šansu koju je imao. a koja naravno da prelazi njegove kapacitete. a i onda, opet je puno napravljeno. karamarku se drma tlo pod nogama, na njegovo mjesto će vjerojatno doći pristojan plenković, pomalo će se, ako ništa drugo, s ovih prostora nadam se bar izgubiti retorika a di si ti bio 91.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

divim se tvom optimizmu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    divim se tvom optimizmu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A kako se Milanoviću smjesio brk jucer kad je mislio da je razvalio most. Bauk se skoro zahihotao kad su ga pitali za komentar.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

To je optimizam smještati isti "tajni" razgovor tj. sačekušu s novinarima prvo Holy, pa Glogoški i sad Prgometu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A dodje mi tako na mahove. iako, ako cete iskreno, moj neki idealni ajmo rec, scenarij mrsenja racuna sdphdz, bila bi neka hrvatska siriza na mjest konzervqtivnog mosta. Takvo ucenje demokracije bi mi bilo draze.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    To je optimizam smještati isti "tajni" razgovor tj. sačekušu s novinarima prvo Holy, pa Glogoški i sad Prgometu
    Ovo sto navodis se ponavlja sad u medijima, a drugi tvrde da je Holy sama izasla u medije da nije sacekusa bila. Ja nisam nasla da je "uhvacena", vec da sama daje izjavu. Je l bilo nekih paparaci fotki?

Za Glogoskog stvarno ne vidim nikakvu paralelu. On je dosao u Vladu i onda je tjednima lagao da nije bio. To je stvarno glupo. Da sam se ja s njim sastajala i sama bih osigurala audio i video zapis. Bilo bi neoprezno da to premijer ne napravi. Nacin plasiranja je malo filmski. Al ne moze to narusiti ugled Glogoskom kad ga ni nema. Pa kriminalac Klem koji svakodnevno krade domovinu mu je u prvim redovima.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Moje skromno mišljenje jest, a tako se stvari izgleda razvijaju, da će SDP pokupiti mandate gotovo svih koji su prešli izborni prag (IDS, manjine, HDSSB, Bandić, Čačić), "razbiti" most i uzeti tih 7 mandata koji mu fale (kupiti, nagovoriti, ucijeniti, sumnjam da će se birati sredstva) riješena priča... Što opet dokazuje da NIKOME od njih nije stalo zaista do reformi, dogovora u tom smislu već samo do vlastite fotelje... I onda kada pomislim da ne može jadnije... Ne znam, možda griješim, ali iskreno sumnjam da će biti novih izbora, a i da budu, pitanje što bi novog donijeli...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nadam se da neće hdssb, rekli su da neće

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam odlucila da cu kad budu sljedeci parlamentarni izbor, mjesec dana prije cu osnovati stranku. Ne znam jos koju i kakvu, al ulazim u Sabor sigurno. Javit cu vam se, ako netko zeli samnom.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mozda npr. Stranka zena i majki. Nema sanse da ne bi osvojila bar 10 mjesta .

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

... I kraljica.
    Hrvatska čista...
    HČSŽMK
    Hm, nije baš neko zgodno ime... Hm.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo ja ću ti se pridružiti.
    i odmah ćemo početi slagati 21 prijedlog moguće vlade, naravno strogo pazeći, da ni jedan ne bude uporabljiv.
    samo nam fali još netko tipa onog, mislim da se zove perina, sa jednom nadasve mladom, urbanom, profesionalnom i kompetentnom retorikom. to tek tako radi folklora, da se narod ne prepadne od previše kulture i kompetentnosti.
    a moramo još paziti da nas bude barem 15, tako da situacije u kojima par nas informacije dobija iz novina, par nas nije pozvano na sastanke, i slično, budu uvjerljive.
    jer nije bas lako da se 15 ili 19 ljudi umreži, dogovori, nemaju svi vjerojatno ni mobitele, ni SMS-ove, ni whatsapp-ove i sva ta ostala čuda.

a ako se netko i začudi, te posumnja u tu našu posvemašnju kompetenciju, odgovor je vrlo jasan: tko nas bre zavadi. sve su to neki grozni milanovici i karamarkovici, koji nas hoće razbucati.
    a mi smo samo fantasticno pošteni i ne zanimaju nas fotelje. Hm, doduše zašto uopće izlazimo na izbore, ako ne želimo uzeti vlast u ruke? Hm...smislit ćemo neki dobar odgovor.

a mozda u međuvremenu uđe u modu, da svaka stranka obavezno potpise pred kamerama i ovjeri kod javnog bilježnika, da ni u ludilu neće ni s kim u koaliciju, te da opcenito imaju samo boljitak hrvatske na pameti, (jer je poznato, da stranke inače na izbore izlaze sa sloganima: hoću placu, hoću mercedes, j...e mi se za narod i drzavu).
    tako da možemo isprobati model kako da zemlja funkcionira bez vlade. Mozda bi se iznenadili rezultatom.

i naravno s obzirom na pamet i intelektualni domet naroda, možemo odmah početi sa prijedlogom:
    ne trebaju nam uopće izbori, nego će se lijepo sve stranke sjesti za stol, mi ćemo moderirati i sastaviti vladu.
    kažeš, narodu se to neće svidjeti?

ma ne boj se dušo.
    pa sto ne vidiš da se prijedlog: hdz i sdp zajedno u vladu s mostom, smatra znakom:
    kompetencije
    pameti
    nekorumpiranosti
    zelje za boljitkom
    novog vremena
    nade....

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ja bih rekla da je svak slobodan čuditi se i sumnjati u bilo čiju kompetenciju, što se naveliko i radi.
    Uostalom, barem je u hrvatskom javnom životu popularno popljuvati bilo čiji pokušaj bilo čega, to je stvarno sasvim ziheraški pristup.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Karamarko opet pokusava na strahu bustati nacionalizam i podrsku desnici. Bas mu je dobro sjela ova grozna tragedija u Francuskoj.

Bas sam tuzna zbog Pariza.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •