Stranica 14 od 123 PrviPrvi ... 412131415162464114 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ok, argh

mi nismo predsjednicina obitelj, nego njen poslodavac

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jos cemo na karju doci da je to trebala dati na referendum, jer treba znati misljenje poslodavca

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ok, argh

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Na kraju, ako je Bozanic dobio pocasni doktorat, nema razloga da ga se ne dodjeli i svakom predsjedniku koji ga vec nema

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Došla sam samo napisati da Beti sve zna - pokriva područje od osnovnoškolskih izleta do predsjedničkih doktorata
    Beti za predsjednicu !

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zašto si tako zlobna?

Ti ne samo da napišeš svoje mišljenje, nego i otvoriš temu za to.

Pa, dozvoli to i drugima.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prepristojna sam nastaviti tvojim tonom.
    Cure na ovoj temi vjerojatno ne znaju kaj si mi tamo napisala.

Oprostite na skretanju s teme.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ili da mi dodje na ispit pa joj kazem (da izbjegnem diskriminiranje) - kolegice, koristili ste zastarjelu literaturu, molim vas doradite to s novijim izvorima
    Ako student (bilo koji) stvarno ne koristi zastarjelu literaturu, tada je ovo jako zločesto od profesora i čisto pokazivanje vlastite moći.

tangerina;2828625]ok, argh

Nisam ja napisala da smo joj obitelj nego netko prije mene, samo sam citirala (i to navela u postu, doduše bez izvora citata). No, čini mi se da je još gore ako poslodavac priječi nekome napredovanje. Ili sam u krivu. Nemam poslodavca, ne znam o tome

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nije problem što predsjednica misli da može doktorirati za vrijeme mandata, već u činjenici da će ona to vrlo vjerojatno i moći učiniti.
    to je odluka u potpuno pogrešno vrijeme. čak i da ima nadnaravne moći i izvanserijske intelektualne i druge sposobnosti da odradi i tri doktorata, sumnja na koji je način to odradila i koje je privilegije imala kao studentica ostat će trajno uz tu njenu titulu. ali, kad vidi šefa svoje kampanje i njegov "diplomski", sigurno ne može ne pomisliti, ako Vaso ima diplomu, što ja ne bih imala doktorat?

NiB, pa sve mi pokrivamo sva područja, zar ne? to i ljepota forumiranja, o svemu možeš pisati i imati mišljenje...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku

NiB, pa sve mi pokrivamo sva područja, zar ne? to i ljepota forumiranja, o svemu možeš pisati i imati mišljenje...
    naravno, ali isto tako očekujemo da drugi forumaši nisu prema nama bezobrazni.

Nisam pratila točno na kojem fakultetu želi predsjednica upisati doktorat - ali isto tako znam (dok sam i sama radila u znanosti) da i sam doktorski studij, a i poslije rad je različit napr na društvenim fakultetima, a drugačiji una npr tehničkim ili prirodnim. Često je vezan uz sam posao, tako da neke stvari možeš a i poželjno je napraviti u radno vrijeme.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda doktorira na temi engleski jezik u govoru i pismu hrvatskih političara, pa joj doktorad bude vezan uz posao.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ne znam, al mene opet uvatilo neko malodušje. danas me na fejsu dočeka ovakav status:
    Vlada RH 2016. (HDZ i partneri + Most)
    predsjednik: Božo Petrov (Most)
    potpredsjednik za nacionalnu sigurnost: Tomislav Karamarko (HDZ)
    potpredsjednica za gospodarstvo, regionalni razvoj i EU fondove: Ivana Maletić (HDZ)
    ministar unutarnjih poslova: Milijan Brkić (HDZ)
    ministar vanjskih poslova: Miro Kovač (HDZ)
    ministar gospodarstva: Josip Budimir (HSLS)
    ministar financija: Tomislav Ćorić (HDZ)
    ministar poljoprivrede: Krunoslav Zmaić (HDZ)
    ministar zdravlja: Ante Ćorušić (HDZ)
    ministar obrane: Damir Krstičević (HDZ)
    ministar branitelja: Željko Dilber (HDZ)
    ministar rada i socijalne skrbi: Boris Kunst (HDZ)
    ministar pravosuđa: netko iz Bandićeve stranke
    ministar prometa, pomorstva i veza: Oleg Butković (HDZ)
    ministar turizma: Ivan Kovačić (Most)
    ministar zaštite okoliša i graditeljstva: Ivan Tepeš (HSP-AS)
    ministrica znanosti, obrazovanja i sporta: Marijana Petir (HSS)
    ministrica kulture: Anja Šovagović Despot (HDZ)
    nek je autor negdje i fulao, al ajme meni. blago nama.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Sumnje uz njenu titulu javile bi se i nakon mandata, tada bi uvijek bila "bivša predsjednica" kojoj se "gleda kroz prste". Ne znam samo bi li takvu reakciju javnosti izazvalo da se g. Josipović odlučio na takav potez u pauzama svog skladateljskog rada... U svakom slučaju, predsjednici želim svu sreću!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

LEIRmam evo ja prva ne bih imala nikakvih zlih primisli da to napravi nakon mandata. dapace.
    A usporedbu s Jospipovicem ne kuzim, jer isti ima i dr.sc. titulu a i sveucilisni je profesor. ne znam iskreno da li je izvanredni ili redoviti, ili pak u trajnom zvanju, ali mislim da je za ovu raspravu to i nije trenutno najbitnije.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cvijeto, ne brini, ako i bude tako, neće dugo to trajati. mene sada brine nešto drugo, a nemam volje istraživati, možda netko zna - postoji li uopće minimalni broj dana koliko ekipa izabrana na ovim izborima mora "raditi" tj. koliko im od konstituiranja sabora treba dana, mjeseci...? da dobiju sva prava saborskih zastupnika - hoće li netko dobiti sve što mu "pripada" iako vlada ne bude formirana, jer je sabor konstituiran a nakon toga budu ponovljeni izbori?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a ne znam, al mene opet uvatilo neko malodušje. danas me na fejsu dočeka ovakav status:

nek je autor negdje i fulao, al ajme meni. blago nama.
    bas simpaticno drustvance

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

cvijeto, ne brini, ako i bude tako, neće dugo to trajati. mene sada brine nešto drugo, a nemam volje istraživati, možda netko zna - postoji li uopće minimalni broj dana koliko ekipa izabrana na ovim izborima mora "raditi" tj. koliko im od konstituiranja sabora treba dana, mjeseci...? da dobiju sva prava saborskih zastupnika - hoće li netko dobiti sve što mu "pripada" iako vlada ne bude formirana, jer je sabor konstituiran a nakon toga budu ponovljeni izbori?
    Svi govore da im plaća ide od četvrtka, tj. da uopće ne moraju uopće raditi jer su već izabrani.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Koliko ja znam, ako se ponavljaju izbori, nema mijenjanja lista, dakle isti ljudi bi usli u sabor (ako raspodjela mandata ostane ista).

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

konstituiranjem sabora zastupnici tog saziva dobivaju sva prava koja s time idu-ne vezano uz trajanje tog saziva sabora.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ja znam, ako se ponavljaju izbori, nema mijenjanja lista, dakle isti ljudi bi usli u sabor (ako raspodjela mandata ostane ista).
    ovo je zanimljivo pitanje-mislim da se konstituiranjem sabora ne radi više o ponovljenim izborima već novim izborima-za nove izbore treba raspustiti sabor u ovom sazivu i raspisati nove izbore...hm, sad mi je sinulo, možda je to kolindin motiv za tako rano konstituiranje sabora-u novim izborima vjerojatno na čelu hdz-a ne bi gledali karamarka. idem pročitati što veli ustav na to

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da se nadovežem na izbore-dakle, ako se ne sastavi vlada to nisu ponovljeni, nego prijevremeni izbori. a konstituiranje sabora nema s tim veze.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

upitno je hoće li u četvrtak uopće biti konstituirajuća sjednica, ako se ne dogovore oko predsjednika sabora nema konstituiranja. a ako se ne konstituira ne mogu biti prijevremeni izbori, samo ponovljeni?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako student (bilo koji) stvarno ne koristi zastarjelu literaturu, tada je ovo jako zločesto od profesora i čisto pokazivanje vlastite moći.

Nisam ja napisala da smo joj obitelj nego netko prije mene, samo sam citirala (i to navela u postu, doduše bez izvora citata). No, čini mi se da je još gore ako poslodavac priječi nekome napredovanje. Ili sam u krivu. Nemam poslodavca, ne znam o tome
    Nisi me shvatila - key word je "kolegice", a ostalo je tek neka realna, svakodnevna, nezlobna konverzacija

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jedino ako nije genijalac ko' Sheldon ("It took you 4y. to finish high-school ?") teško da predsjednički posao i zaduženja (koja su u svakakve ure) neće patiti radi doktorata...a to je onda ipak "malo" sebično...kao što je netko rekao,pričekaj par godina pa studiraj do mile volje...o zavrzlamama i komplikacijama radi pravila sveučilišta da ni ne govorimo....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 01.12.2015. at 23:04

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja uopce ne kontam to sazivanje saborau ovom trenutku rijecanka, ne kuzim ovaj tvoj zadnji post. Znaci u cetvrtak se moraju dogovoriti oko predsjednika sabora da bi sjednica bila konstituirajuca. A ako to ne bude, na prvoj sjednici, onda sta?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne kuzim ni tebe suncokret. Dajte nam malo lekciju iz ustava, ovo je ipak edukativni forum :D

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

upitno je hoće li u četvrtak uopće biti konstituirajuća sjednica, ako se ne dogovore oko predsjednika sabora nema konstituiranja. a ako se ne konstituira ne mogu biti prijevremeni izbori, samo ponovljeni?
    da, sabor se konstituira izborom predsjednika.
    mislim da će naći nekog koga će većina podržati-mostovcima baš i ne bi odgovarali ponovljheni izbori sa starim listama
    ali, vidjeti ćemo, biti će zanimljivo.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    da, sabor se konstituira izborom predsjednika.
    mislim da će naći nekog koga će većina podržati-mostovcima baš i ne bi odgovarali ponovljheni izbori sa starim listama
    ali, vidjeti ćemo, biti će zanimljivo.
    isteklo mi vrijeme za edit-u stvari, u ustavu ne piše ništa o ponovljenim izborima.
    ako mandatar nakon 30 dana ne sastavi vladu, imenuje se novi, ako ne uspije ni taj, preds. imenuje privremenu nestranačku vladu i raspisuje prijevremene izbore.
    sabor je ipak onda posebna priča, ako se konstituira svi sada izabrani zastupnici imaju sva prava i treba ga raspustiti prije izbora. ako se ne konstituira?
    nisam nigdje našla što se događa ako se sabor ne konstituira-ili mi je promaklo, ili to šeks nije predvidio

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    LEIRmam evo ja prva ne bih imala nikakvih zlih primisli da to napravi nakon mandata. dapace.
    A usporedbu s Jospipovicem ne kuzim, jer isti ima i dr.sc. titulu a i sveucilisni je profesor. ne znam iskreno da li je izvanredni ili redoviti, ili pak u trajnom zvanju, ali mislim da je za ovu raspravu to i nije trenutno najbitnije.
    Vjerujem da ti nebi, ali svakako sam sigurna da bi zli jezici itekako radili.. A Josipovića sam povukla iskreno samo jer je muškarac, a znamo da u današnjem društvu nažalost njima ipak još uvijek više toleriramo nego jednoj ženi... Nisam uopće referirala na njegove titule ili išta drugo...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da Šeks nije predvidio ovakvu situaciju. I sam je priznao da bi da je znao što sada zna bilo još nekih pravila. Zapravo će se oni relativno lako dogovoriti oko predsjednika Sabora, jer znaju što riskiraju ako se ne dogovore - sebi osigurati prava zastupnika, a dalje što bude, jel, pa nije ta vlada tako važna...To me sad i najviše ljuti u ovoj situaciji. A ponovljeni izbori sa istim listama...a što sa "prebjezima", "kradljivcima mandata"...sve u svemu, zanimljivo zaista, ali i jako skupo za sve nas, nažalost.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ovaj članak mi je baš dobro sjeo:
    http://www.tportal.hr/vijesti/koment...ogovoriti.html

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Prepristojna sam nastaviti tvojim tonom.
    Cure na ovoj temi vjerojatno ne znaju kaj si mi tamo napisala.

Oprostite na skretanju s teme.
    Ala ga pretjera. Najbolje da počneš pratiti Beti po cijelom forumu i na svakoj temi joj nabijati na nos što ti je tamo nekad napisala. Ovo je baš bilo

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Dobar

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    globalno razumijem sto pjesnik zeli reci. i nije da se ne slazem.
    no mislim da je prilicno lose da je u svim ovim zavrzlamama, te spinovim amosta, politika kao zanimanje tako obezvrijedena, da je to dugorocno gledano zapravo jako lose.

ako su svi politicari takvi bezveznjaci, a politka nesto cim se kod nas ocito svatko moze baviti, onda ce ljudi koji ce u politiku ici biti sve gori.
    a ocekivanja ljudi od politicara ce biti sve manja....

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Ajoj, rekla sam ja da mi je od samih izbora gora ova "trgovina" mandatima koja uslijedi, ali da sam znala da će biti ovako...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

trgovina mandatima je dio politike i moze se voditi na pristojan i konstruktivan nacin.
    kad se ne vodi na pristojan i konstruktivan nacin, onda imamo to sto sada imamo.

politika je kao i diplomacija umjetnost kompromisa (naravno u okvirima koje si kao stranka i kao covjek zadas). tko to ne razumije, ne razumije ni mehanizme politike, pa mu tamo i nije mjesto.

a ako covjek potpisuje nesto pred javnim biljeznikom i pokusava populizam proglasiti etikom i postenjem, ona zaista ima samo jedan izbor.
    a taj je vrlo jasan: drzis se onog sto si potpisao i na pocetku kazes: mi necemo ni s kim. i raspisuju se novi izbori.
    sve ostaklo je cisti spin i nadmudrivanje.
    da se to uspijeva prodati kao neka etika, postenje i ne znam sto jos, pokazuje samo stanje uma birackog tijela. a floskula: nama nije do fotelja, nego do reformi; je sto?
    spin, jer nemas muda niti reci, ni s kim, snadite se kako znate, ili s ovim ili onim.
    nesto vise od floskule, moze biti samo, ako nam netko uspije objasniti kako je moguce vladati, provoditi reforme, ako nisi u nekoj od fotelja.

u politiku ides ako zelis djelovati, svjestan koji su njeni dometi.
    kad hilary clinton ili kennedy ili obama ili merkel idu na izbore, onda zele pobjediti i biti dio vladajuceg tijela.
    Posljednje uređivanje od seni : 02.12.2015. at 13:26

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

potpisujem seni. ja se nadam da smo mi dotakli dno s ovom političkom elitom. neki dan je neubrojivi Petrina napisao neki facebook status koji je objavljen po medijima. čovjek nije ima niti jednu, ne karikiram, rečenicu bez gramatičke pogreške. baš me to uzrujalo, mogu si mislit kako je bilo žutoj ako je vidjela. no na kraju priče ova situacija je čisti odraz glasačkog tijela. kojem će na kraju čovjek koji je lažirao diplomu biti ministar. jer je većini to sasvim ok.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne mislim da je ovo dno dna. Mislim da je baš super, kako god završilo. Bit će pozitivan pomak, veći ili manj, u bilo kojoj varijanti raspleta.
    Super mi je kao se svima izmaklo tlo po nogama, pa se svi nešto nerviraju oko situacije oko koje se uopće ne treba nervirat. I analitičari, i novinari, i glasači SDP -a glasači HDZ-a...
    A najsmješnije mi je to optuživanje za spinove. Jer ovi za koje smo glasali, oni nas ne spinaju, naravno :D

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

lajkam optimizam. no na temelju čega vjeruješ u pozitivan pomak? i ja bih rado.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

slazem se da nije dno dna. to ce tek doci.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sasa, mislim da se pojavilo nešto što je prodrmalo velike stranke, dobro usađene u svojim pozicijama. I prodrmalo sve nas, također dobro usađene na svoji pozicijama. To je samo po sebi dobro, meni je dobro da samo da na tome ostane, iako mislim da je moguće da možda, moožda, bude još kakvih efekata. Mislim, imali smo HDZ na vlasti veći dio naše samostalnosti, ne kužim šta vas sad ovo ovako strašno uzrujava, sve da HDZ i dođe na vlast skupa s Mostom? Pa to smo svi prije nekoliko mjeseci očekivali, samo bez Mosta.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    slazem se da nije dno dna. to ce tek doci.
    Ma daj? A zašto? I to baš zbog Mosta?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Čudno mi je da se svi čude mostu, a Milanovićevo zavođenje Prgometa i daljnje SDP-ove smicalice su baš u redu?!
    Na HTV-u samo što nisu počeli Petrova oslovljavati sa "onaj napuderisani klovn" ako se netko sjeća epske formule za Clintona na RTS
    Svaki drugi naslov im je Most puca,Most se ljulja, aman ljudi ima li tko da nije novinar SDP-a u ovom informativnom programu HTV-a?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

MislimHDZ je toliko smješan s tom svojom "pobjedom" da ih HTV ne mora ni dodatno nagrđivati

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Belgija je bila 541 dan bez vlade.

"Due to the major differences between the two winning parties on a community and social-economic level, government negotiations and formation took a total of 541 days, breaking the world government formation record of 249 days, previously set by Iraq in 2010."

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da budem iskrena, ne znam tko je Neven Barković, ali se slažem s njime:
    Kako-je-Bozo-Petrov-postao-vreca-za-sutiranje

I s Perišićem kojeg je Tanja linkala u tome da nam ništa neće biti od toga što se vlast neko vrijeme neće konstituirati. Stabilna vlast koja nas stabino i pouzdano vodi u bankrot - možemo bez toga neko vrijeme. S tim da ja gajim malu nadu da će ova situacija dovesti do nekih smislenijih promjena.
    Posljednje uređivanje od vertex : 02.12.2015. at 17:18

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U međuvremenu sam saznala tko je Neven Barković :D

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ma daj? A zašto? I to baš zbog Mosta?
    naravno ne samo zbog mosta. most je tu samo katalizator, koji je sve skupa lijepo ogolio i jasno pokazao.

ne uzrujavam se ja uopce previse. prije sam se uzrujavala. sad i ne bas.
    covjek shvati neke svemirske kauzalnosti.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto, sad si i sama napisala jednu prednost situacije. Dobro je da se stvari ogole i pokažu! To nije pomak ka gorem, nego ka boljem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •