Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pišem nakon spajalice...
    Ali kako su u svemu tome uspjele (mnoge) druge ex socijalističko-komunističke zemlje?

Često se čuje argument da je to zbog toga što smo mi imali rat. I dosta se slažem s tim argumentom. Ali ne samo u onom dijelu da je zemlja bila opustošena i da se ulagalo puno novca u obnovu... nego kao da je taj rat "kao stupove društva" iznjedrio "samu kremu korupcije i koristoljublja" u poraću, i jednostavno je tako ostalo svih ostalih desetljeća... srozale su se društvene vrijednosti i nikad se nisu vratile ili otišle "u normalne i zdrave okvire".
    Zapravo, kad čovjek razmisli, nije li i prošli sustav s partijom bio identičan sadašnjem načinu na koji i dalje funkcionira ovo "partijsko društvo"?

Ne znam... koja je tajna Poljaka, Čeha... što oni imaju, a mi ne?
    A mi imamo i more na jugu (ne na sjeveru)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Često se čuje argument da je to zbog toga što smo mi imali rat. I dosta se slažem s tim argumentom. Ali ne samo u onom dijelu da je zemlja bila opustošena i da se ulagalo puno novca u obnovu... nego kao da je taj rat "kao stupove društva" iznjedrio "samu kremu korupcije i koristoljublja" u poraću, i jednostavno je tako ostalo svih ostalih desetljeća... srozale su se društvene vrijednosti i nikad se nisu vratile ili otišle "u normalne i zdrave okvire".
    Zapravo, kad čovjek razmisli, nije li i prošli sustav s partijom bio identičan sadašnjem načinu na koji i dalje funkcionira ovo "partijsko društvo"?

Ne znam... koja je tajna Poljaka, Čeha... što oni imaju, a mi ne?
    A mi imamo i more na jugu (ne na sjeveru)
    Poljaci iCesi su dugo bili pod zeljeznom zavijesom. dakle pod rusima. mi smo bili "slobodni". iako mi smo bili u saveznoj drzavi mnogo narodnosti, u kojim smo navodno bili isto potlaceni. bila sam dijete, da bi mogla argumetirano reci i da i ne ovoj tezi.
    od ceha i poljaka se u tome jako razlikujemo. oni su svoju slobodu prigrlili i rasirili su krila, a mi....i sama kazes da jos uvijek zivimo u partijskom drustvu.
    rat je sigurno doprinjeo nasem jadu i jalu. ali nakon 25 godina je zbilja sramota ga koristiti kao bilo kakav izgovor. porusena njemacka nakon IIWW 25 godina sigurno nije bila na razini gospodarstva kakvog mi imamo.
    kod nas je problem sto svi ocekuju da ce nesto dobiti od drzave, jer su oni dali drzavi to i to. za sve sto zelimo moramo sami zasukati rukave. a ne ocikivati ako je Pepica uspjela moram i ja. ako ne mogu sam/a nek mi neko izovoli pomoci.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas je problem sto svi ocekuju da ce nesto dobiti od drzave, jer su oni dali drzavi to i to. za sve sto zelimo moramo sami zasukati rukave. a ne ocikivati ako je Pepica uspjela moram i ja. ako ne mogu sam/a nek mi neko izovoli pomoci.
    i ovo je istina, dosta smo pasivni, jako svjesni svojih prava a puno manje obaveza, i čim je netko uspješan smatra se da je do toga došao krađom ili korupcijom (poduzetnici), preko kreveta (uspješne, a zgodne žene) ili nepotizmom i stranačkom iskaznicom (ne kažem da toga nema, ali samo takvi primjeri dođu do javnosti i onda ispada da je to generalna situacija). Ili smo o tome trebali na temi o predrasudama?

ps. ijuuuuu što se ovdje izdogađalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •