Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    ... mislim da je ovdje duboko u narod ukorijenjeno “snalaženje”, tj. siva ekonomija, porezna evazija, socijalni klijentelizam... pri čemu ne mislim samo na politički klijentelizam, lokalne vlasti i način na koji kod nas funkcionira vlast. Nego je velik, prevelik postotak stanovništa koji će u svakom aspektu svakodnevice tražiti i naći načine kako da nešto uopće ne uplati u zajedničku kasu ili da iz te kase nešto izvuče iako mu to ne pripada. I bez obzira na to živi li neka višečlana obitelj od 5000 kn ili neki poduzetnik “mulja”, znam jednostavno previše primjera na osnovu kojih ne vjerujem u nikakvu pravdu, socijalnu pravednost i slično. Siromašnih je puno, no izgleda kao da novac kroz sustav opet ne dolazi do njih. Dok istovremeno mnogi radno sposobni znaju naći puteve i uzeti novac namjenjen najugroženijim socijalnim kategorijama. O bogatima da ne pričamo. Čak i da Katarina Peović nekim čudom postane ministrar financija , pa nema tih 1% bogatih koji će ju dočekati da primjeni svoje zakone na njih, te će vrijednosti za čas nestati s radara. I onda nekako opet nahebe ta “bogata srednja klasa s plaćom od 7000-8000 kn” koji idu na posao i uplaćuju poreze i doprinose. Onih koji imaju manje od toga ima jako puno i nemaš im što ni uzeti. Oni koji imaju puno više se sakriju. Nije mi to priča o sebičnosti srednje klase nego o tome da nje niti nema, i kakva je to srednja klasa s plaćom od soma eura ili 1000-2000 kn više. I kad se bogati za sebe pobrinu, tko ti ostane za progresivno oporezivanje?
    Pa da. HDZ i SDP u svojim ekonomskim praksama nisu imali ni l od liberalne ekonomije, imali su isključivo apsurdnu poreznu (uključivo parafiskalnu) presiju, klijentelizam i crony kvazi-kapitalizam a u stvari nastavak državnog "kapitalizma" u kojima država ubire onima koji se nisu uspjeli snaći da to izbjegnu i dijeli podobnima. Možemo u svom programu se zalaže za daljnji nastavak te prakse "uzmi još više" onima koje uspiju uhvatiti (a zna se ko bi poslovično opet nahebao a tko ne) i podijeli po svojim kriterijima.

Solidarnost je pomaganje većine nesretne manjine. Ne pljačka manjine da većina dobije više nezarađenog novca.

I, kao što rekoh, ima i rashodovna strana proračuna, ne samo prihodovna...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 30.06.2020. at 07:39

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da. HDZ i SDP u svojim ekonomskim praksama nisu imali ni l od liberalne ekonomije, imali su isključivo apsurdnu poreznu (uključivo parafiskalnu) presiju, klijentelizam i crony kvazi-kapitalizam a u stvari nastavak državnog "kapitalizma" u kojima država ubire onima koji se nisu uspjeli snaći da to izbjegnu i dijeli podobnima. Možemo u svom programu se zalaže za daljnji nastavak te prakse "uzmi još više" onima koje uspiju uhvatiti (a zna se ko bi poslovično opet nahebao a tko ne) i podijeli po svojim kriterijima.

Solidarnost je pomaganje većine nesretne manjine. Ne pljačka manjine da većina dobije više nezarađenog novca.

I, kao što rekoh, ima i rashodovna strana proračuna, ne samo prihodovna...

evo sad cu zvucati kao Marija Selak kad joj rasprava ne odgovara, ali meni ovaj diskurs doista nije prihvatljiv. Znam da se u Hrvatskoj sve mora izrelativizirati i svatko zaprljati pa da svi budemo isti i da nista nema smisla, ali reci da Mozemo planira pljacku je bas neukusno. Nitko iz cijele platforme nema jednu mrlju, najjaca je da su jucer otkrili da se Mile Kekin zapravo zove Milan, nemas nikkave indikacije da se radi o lopovima. Mozes misliti da je KP radikalna partiznaka, mozes misliti da RF planira ici po kuhinjama i uzimati ljudima visak sladoleda iz zamrzivaca, ali implicirati da se radi o lopovima je bas ruzno.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

To što Možemo predlaže naravno nije pljačka u smislu da bi bilo protuzakonito, niti itko implicira da bi netko od njih te novce stavio u svoj džep. Ako netko dođe u priliku i stavi ih, nadajmo se da će pravosuđe odraditi svoj posao. No, meni je jasno kako kod ljudi koji žive od nedržavnog novca, može stvoriti takav dojam. Nameti su već sad užasno visoki. I onda se k tome zaista gleda kako dio ljudi na državnoj plači ne dorađuje kvalitetno svoj posao, kako se novci uludo troše... dakle, postoji toliko mjesta za uštedu prije nego se uđe u nove namete.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •