betty blue prvotno napisa
meni doista nije jasno na koji način se uspjelo doći do toga da Možemo cilja na srednju klasu da im otima novce
iskreno, takve paranoje mi zvuče kao nastavak paranoja iz devedesetih gdje se lovom na vještice socijalizma pokušavao prikiriti užas od upravo tog liberalnog kapitalizma i onoga što čini ekonomiji (privatizacija, akumulacija bogatstva u rukama nekolicine, frapantan rast nezaposlenosti - i to ne samo kod nas, da ne bi rat bio razlog, nego u svim tranzicijskim zemljama)
uostalom, ne znam je li se ekonomski program ijedne druge stranke rasčerečio kao što je ovaj program
pitam se zašto?
mislim da smo svi složni da proračunom treba bolje upravljati i da javna uprava treba biti učinkovitija
ali doista ne razumijem zašto mislite da nam je trenutni proračun dovoljan, osobito ako bi dodatno punjenje proračuna bilo na uštrb iznimno bogatih? mislite da bi nas bogati napustili onda? mislite kao, prijavili bi se u Monaco? mislite kao iznalazili bi načine da prikriju zaradu? kao da nam se sve to sada već ne događa? kao da se ne događa i drugim zemljama?
a Hvatska je baš primjer države s odgovornim pojedincima - kod nas se ljudi natječu u tome tko će bolje prevariti državu i još budu ponosni na to - čast iznimkama!