Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni doista nije jasno na koji način se uspjelo doći do toga da Možemo cilja na srednju klasu da im otima novce
    iskreno, takve paranoje mi zvuče kao nastavak paranoja iz devedesetih gdje se lovom na vještice socijalizma pokušavao prikiriti užas od upravo tog liberalnog kapitalizma i onoga što čini ekonomiji (privatizacija, akumulacija bogatstva u rukama nekolicine, frapantan rast nezaposlenosti - i to ne samo kod nas, da ne bi rat bio razlog, nego u svim tranzicijskim zemljama)
    uostalom, ne znam je li se ekonomski program ijedne druge stranke rasčerečio kao što je ovaj program
    pitam se zašto?
    mislim da smo svi složni da proračunom treba bolje upravljati i da javna uprava treba biti učinkovitija
    ali doista ne razumijem zašto mislite da nam je trenutni proračun dovoljan, osobito ako bi dodatno punjenje proračuna bilo na uštrb iznimno bogatih? mislite da bi nas bogati napustili onda? mislite kao, prijavili bi se u Monaco? mislite kao iznalazili bi načine da prikriju zaradu? kao da nam se sve to sada već ne događa? kao da se ne događa i drugim zemljama?
    a Hvatska je baš primjer države s odgovornim pojedincima - kod nas se ljudi natječu u tome tko će bolje prevariti državu i još budu ponosni na to - čast iznimkama!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    meni doista nije jasno na koji način se uspjelo doći do toga da Možemo cilja na srednju klasu da im otima novce
    iskreno, takve paranoje mi zvuče kao nastavak paranoja iz devedesetih gdje se lovom na vještice socijalizma pokušavao prikiriti užas od upravo tog liberalnog kapitalizma i onoga što čini ekonomiji (privatizacija, akumulacija bogatstva u rukama nekolicine, frapantan rast nezaposlenosti - i to ne samo kod nas, da ne bi rat bio razlog, nego u svim tranzicijskim zemljama)
    uostalom, ne znam je li se ekonomski program ijedne druge stranke rasčerečio kao što je ovaj program
    pitam se zašto?
    mislim da smo svi složni da proračunom treba bolje upravljati i da javna uprava treba biti učinkovitija
    ali doista ne razumijem zašto mislite da nam je trenutni proračun dovoljan, osobito ako bi dodatno punjenje proračuna bilo na uštrb iznimno bogatih? mislite da bi nas bogati napustili onda? mislite kao, prijavili bi se u Monaco? mislite kao iznalazili bi načine da prikriju zaradu? kao da nam se sve to sada već ne događa? kao da se ne događa i drugim zemljama?
    a Hvatska je baš primjer države s odgovornim pojedincima - kod nas se ljudi natječu u tome tko će bolje prevariti državu i još budu ponosni na to - čast iznimkama!
    Betty, potpis.
    Osobno nemam problema s ekonomskim programom Možemo, iako priznajem doduše da o ekonomiji ne znam dovoljno. Ali realno gledano, oni nema šanse da dobiju toliki broj glasova da značajnije utječu na ekonomsku politiku države - bar ne u ovom mandatu.
    O poreznoj politici države lome se koplja već godinama. Ima li neka stranka ili program koji u ovoj kampanji nude idealno rješenje?
    Ono što svakako podržavam kod Možemo je inzistiranje na transparentnosti, na rješavanju problema, na civiliziranom diskursu bez podmetanja i prepucavanja u stilu "a vi ste bili ovakvi dok ste bili na vlasti" - "a vi ste bili još gori" - što slušamo konstantno već godinama. I zato se stvarno nadam da će ući u Sabor u dovoljnom broju da utječu na politiku na višoj razini nego što smo navikli dosad.
    Grozim se ulaska Škorine ekipe u Sabor u velikom broju (a ankete im zasad daju popriličan postotak), njihove reklame mi ulijevaju izrazitu nelagodu (na ostale sam već otupjela i ne registriram ih). I zato ću bezrezervno podržavati sve što može dovesti Sabor u nekakvu ravnotežu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    pitam se zašto?
    Ali zašto ne raspravljati o programu? O bilo čijem? Zašto ga ne "raščetvoriti"? To je pozitivno. Tjera ih na bolji/jasniji program. Meni je ovaj program nejasan.

Dakle, vidim da ti misliš da u programu Možemo piše da će se progresivnim oporezivanjem 1% najbogatijih, uz istovremeno smanjivanje poreza za siromašnije (sve ispod medijana?) i pdv-a, u proračun ulijevati više novaca? Meni to bez da vidim konkretne brojke djeluje nemoguće. Koliko bi se novaca trebalo oduzeti tima u 1% da se pokriju razlike i da se još više napuni proračun? Evo, ja zaista želim vidjeti konretnu računicu na kojoj se temelje ove ideje... Pretpostavljam da su prihodi od raznih vrsta poreza javno vidljiva informacija - pa bih htjela konkretno vidjeti što će se oduzeti kome, a što će se dati kome... Ovako mi je to niz nabacanih ideja, bez konkrente podloge. Ako su svi drugi programi takvi, nema veze, sad raspravljamo o ovome. A možemo i o nekom drugom, i to je u redu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ali zašto ne raspravljati o programu? O bilo čijem? Zašto ga ne "raščetvoriti"? To je pozitivno. Tjera ih na bolji/jasniji program. Meni je ovaj program nejasan.
    O ovome da ne govorim, opet potpisujem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •