Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bb, pretjerano si pojednostavila ovo s plaćama, prosječna plaća nije dobar pokazatelj, trebalo bi vidjeti od kakvih se plaća sastoji populacija plaća - u svakom slučaju ne želim u to ulaziti jer se ne bavim time, niti imam vremena da se bavim time, a i nije plaća osnova eventualnog oporezivanja imovine ultrabogatih

i ne govorim da je gazda trebao prodati helikopter pa dati zaposlenicima...nego da je gazda mogao biti manje pohlepan pa radnicima dati veće plaće, svejedno bi imao helić. I nije to nikakva utopija, postoje primjeri maloprodajnih lanaca gdje su radnici pristojno plaćeni, a gazda i dalje zarađuje. A mi smo društvo koje će zavidjeti gazdi, jer - skupa kola, jahte, svi to želimo, a istovremeno će se apeli za povećanjem minimalne plaće zvati uništavanjem poduzetništva. Svakako da nije crno-bijelo i nipošto ne tvrdim da je to MO svih poduzetnika, daleko od toga.
    Volila bih samo da smo društvo kojem će u fokusu biti onaj koji radi za minimalac a ne njegov gazda. Kako popraviti uvjete života za tog radnika a ne za njegovog gazdu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    bb, pretjerano si pojednostavila ovo s plaćama, prosječna plaća nije dobar pokazatelj, trebalo bi vidjeti od kakvih se plaća sastoji populacija plaća - u svakom slučaju ne želim u to ulaziti jer se ne bavim time, niti imam vremena da se bavim time, a i nije plaća osnova eventualnog oporezivanja imovine ultrabogatih

i ne govorim da je gazda trebao prodati helikopter pa dati zaposlenicima...nego da je gazda mogao biti manje pohlepan pa radnicima dati veće plaće, svejedno bi imao helić. I nije to nikakva utopija, postoje primjeri maloprodajnih lanaca gdje su radnici pristojno plaćeni, a gazda i dalje zarađuje. A mi smo društvo koje će zavidjeti gazdi, jer - skupa kola, jahte, svi to želimo, a istovremeno će se apeli za povećanjem minimalne plaće zvati uništavanjem poduzetništva. Svakako da nije crno-bijelo i nipošto ne tvrdim da je to MO svih poduzetnika, daleko od toga.
    Volila bih samo da smo društvo kojem će u fokusu biti onaj koji radi za minimalac a ne njegov gazda. Kako popraviti uvjete života za tog radnika a ne za njegovog gazdu.
    Pa evo, upravo i sama kažeš "neću se baviti time / nemam se vremena baviti time", ali ćeš vjerovati TT-u da će on uzeti samo od 1% najbogatijih i tako riješiti probleme najsiromašnijih. Meni tih njegovih par rečenica zvone na uzbunu... no, eto...

I da, ajmo, kako popraviti uvjete života za tog radnika, a ne za njegovog gazdu? Kako? Pri čemu ja ne mislim na Jozu koji zapošljava 6 radnica koje iskorištava u 4 dućana, nego mislim na Konzum, Lidl, Spar, DM...
    Kako DM može dati plaću 7000 kn, a Konzum i Lidl ne može? U čemu je stvar?
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 30.06.2020. at 13:43

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Pa evo, upravo i sama kažeš "neću se baviti time / nemam se vremena baviti time", ali ćeš vjerovati TT-u da će on uzeti samo od 1% najbogatijih i tako riješiti probleme najsiromašnijih. Meni tih njegovih par rečenica zvone na uzbunu... no, eto...
    ako sam te dobro shvatila, ti misliš da bih trebala reperformat cijelu računicu TT-a da vidim drži li vodu? to je inače nešto što bi glasači trebali napraviti?

da, vjerovat ću mu, jer nemam namjeru raditi znanstvenu analizu svake njegove izgovorene ili napisane rečenice
    ti imaš tu namjeru?
    ili samo paušalno ne vjeruješ, kao što i ja "paušalno" vjerujem? S tim da je meni jasno na čemu temeljim svoje povjerenje.

uostalom, nije li to smisao politike, da damo ovlasti ljudima u koje imamo povjerenje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •