betty blue prvotno napisa
A koji su to drugi razlozi, zasto kvalitetan radnik dobije otkaz od strane dobrohotnog poduzetnika tj uprave drustva koja dijeli otkaze u ime dionicara? Kako se to moze pomiriti s tvojim tvrdanjma da je radnicima u kapitalizmu bolje nego u ijednom drugom sustavu i da ne postoji nikakva sprega kapatala i rada? Kapital i radnici, prijatelja dva.
Ja sam bila ziva i zaposlena u privatnom sektoru i 2009. nadalje kada je puno mojih prijatelja dobilo otkaze pa ne pusim te price o dobohotnom poduzetniku, tj upravi koja se bori za kvalitetnog radnika. Da ne bi bilo da je ekonomska kriza kriva tim otkazima, bila sam ziva i zaposlena i u godinama kada nam je bilo lijepo pa bi svejedno bilo otkaza jer se netko usudio pozaliti na placu, jer se "ukida to radno mjesto", jer gazda misli da sekretarica ne smije imat tako debelu guzicu. To sve ne govori da ne postoje poduzetnici koji drze do svojih radnika, jer to nije istina.
Istina je da je u kapitalizmu kapitalistima najbolje a njih je najmanje. I nitko se ne zeli vratiti u komunisticki jugozomboidni mrak, ali da taj kapitalizam moze biti humaniji - moze. Samo sto kod nas na svaki spomen humaniziranja kapitalizma svi odjednom imaji stockholmski sindrom i govore kako nam je lijepo kada mozemo dobit otkaz bilo kada, kako je lijepo kada imamo ravno dva tjedna godisnjeg, kako je lijepo izgubit posao jer se usudila biti trudna, imati djecu koja se ponekad i razbole jer je JEDINA alternativa jugozomboidni komunisticki totaliritarizam i zar smo se za to borili!? da nam sada Kata hoce usksnuti Tita jer prica o radnickim pravima, a zba se da svaka prica o radnickim pravima sluzi samo dizanju Tita iz mrtvih! Nama je dobro ovako! Nasi dragi poduzetnici nas sve redom ko kap vode na dlanu drze!
Tako da ja aplaudiram Kati i svima drugima koji ce se u saboru boriti za prava nasih sestara i brace da zive bolje zivote. Jer ne vidim da se ostali guraju u tu borbu.