Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ako je ukupno bilo prikupljeno vise poreza kad je stopa poreza bila niza nego visa - koji je smisao povecanja stope poreza osim da na kraju drzava dobije manje poreza?
    Porezni larpurlartizam? Jer ekonomskog smisla nema...
    Je l to neki dugorocni generalni model koji pokazuje da, neovisno o kretanjima na trzistu, krizama i nepogodama, da se u sustavima s nizom poreznom stopom vise uplacuje u proracun? (stvarno ne znam, mozda je linkano, a nisam otvorila)

Je li liberalni kapitalizam uistinu najbolji model i za one koji ne mogu dobaciti od linije za tricu do koša? Ili je taj model dobar samo za one koji pogode 9 od 10 trica?

Je li zaista u redu da talent i trud i pokoji did koji se dobro snasao u nekom sistemu garantiraju uspjeh, a ako si invalid prosjecne inteligencije - pomiri se sa svojom nesrecom?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Je l to neki dugorocni generalni model koji pokazuje da, neovisno o kretanjima na trzistu, krizama i nepogodama, da se u sustavima s nizom poreznom stopom vise uplacuje u proracun? (stvarno ne znam, mozda je linkano, a nisam otvorila)
    Ne znam, nisam ništa linkala niti išta takvog napisala. Niti sam upoznata da li iti jedna ekonmska teorija daje ovako čvrste zakonitosti bez iti jednog dodatnog uvjeta. Možda se netko javi tko je tako nešto ustvrdio (nisam vidjela da je ali možda mi je promaklo?)

Je li liberalni kapitalizam uistinu najbolji model i za one koji ne mogu dobaciti od linije za tricu do koša? Ili je taj model dobar samo za one koji pogode 9 od 10 trica?

Je li zaista u redu da talent i trud i pokoji did koji se dobro snasao u nekom sistemu garantiraju uspjeh, a ako si invalid prosjecne inteligencije - pomiri se sa svojom nesrecom?
    Što se tiče teorije liberalnog kapitalizma svakako preporučam mnoštvo knjiga koje se bave tom tematikom, možda negdje i ima neki upis tricama... nisam se osobno susrela s nekom takvom tvrdnjom niti dokazivanjem iste.

Makar... i dalje me zanima gdje to objašnjeno da je imanje dionica u Njemačkoj puno skuplje nego u Hrvatskoj. Pls link...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •