a na čemu je baziran argument novina autora teksta da ljudi kada ostanu bez posla "puno više surfaju i kupuju na amazonu"?
na porastu vrijednosti dionica amazona?

ako se već koristimo anegdotalnom argumentacijom (što možda može proći nama dok ćakulamo, ali je neoprostivo za novinara) nije li logično da je promet i vrijednost Amazona skočila zbog lockdowna, zbog preporuka o fizičkoj distanci, izbjegavanju gomila i sl. zbog koje se povećala online kupnja općenito, pa tako i amazonova?
Stvarno ne mislim da su kupci masovno kupovali npr. kombinezone na jednoroga u vrijeme lockdowna i u vrijeme kada je gomila ljudi ostala bez posla.

I jako me zanima o kojem tržištu govori autor teksta. Hrvatska nema svoj Amazon i nekako mi je jako nategnuto da primjerice konobari koji su ostali bez posla u ožujku i travnju dođu doma i spizde 500 EUR na njemačkom amazonu. Što kupuju? Kojim viškom prihoda kupuju? Zašto autor ignorira da kupovna moć pojedinca proizlazi iz (viška) prihoda koji su nestali?
Dapače, čitajući tekst čini mi se kao da se radi o skupu fragmentiranih liberalnih ideja preuzetih sa američkih glasila i društvenih mreža a jedina izvršena intervencija je spominjanje radničke fronte i prijatelja koji je ljevičar ali nije neki primjer potlačene klase jer radi u korporaciji a kada dođe marksistička revolucija će prvi biti streljan. Jer zna se da ljevičari smiju biti samo potlačene klase i zna se da ljevičari žele sve streljati. Zaista je bizaran tekst.