Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: utrogestan vaginalne tablete

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno utrogestan vaginalne tablete

ja sma mama rezultatom ivf-a za one koji ne znaju i običaj je takvim"slučajevima" prepisati terapiju utrogestanom do 12.tjedna. utrogestan je ustvari progesteron. ja stavljam 3x2 dnevno. i cijelo vrijeme imam osjećaj kao da cijeli utrogestan iz mene izlazi tijekom dana. na dnevnom ulošku ima jako malo utrogestana i nije mokar od urina već po koja kap, ali ja konstantno imam osjećaj da se nešto iz mene mic po mic u milimetrima cijedi. ima li itko isto ili slično iskustvo? razlog što ovo pitam jest taj da eliminiram infekciju kao rezultat tog "curkanja".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam bila na utrićima 2x2 i meni je to cijeli dan pomalo curkalo-onako lagano masno i bjelkasto, a povremeno i komadići one kapsule-da budem živopisna. Znalo me i svrbuckati od toga,onda bih na par dana umjesto vaginalno uzimala utriće peroralno i to bi se smirilo. Ak ti taj iscjedak ima bjelkastu boju i normalan miris, ništa te ne peče niti svrbi onda nemaš brige.
    A kad se oni otope moraju nekako izać van pa nam tako curkaju...ako jako brineš trkni giniću da te pogleda, u najgorem slučaju mogu bit gljivice.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Puros,i ja imam iste "simptome" jer isto sad već 2 tjedna uzimam 3*2 utrogestana,i bez dnevnog uloška ne mogu bit.Ajde još malo,pa da i to prestanemo trošit,pa nek trbusi počnu rast od beba., a ne od utrića!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da, dio Utrića izađe van, tu se ništa ne može. Kad god sam mogla ja sam najmanje pola sata mirovala nakon stavljanja vaginaleta. Ipak se za tih pola sata nešto resorbira kroz sluznicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma i ja sma tako naštimala da utrogestan stavljam u 7 ujutro pa ležim pola sata, popodne u 3 pa opet ležancija pola sata, a i dulje jer mi se popodne spajki, i onda opet navečer u 11 i naravno onda ležanje do jutra. a možete misliti kako je kad ja još i svako drugi dan stavljam vaginaletu geonistina kojem treba min.10 sati da se otopi pa kad se to sve spoji i nastane totalni zastoj, majko moja!!! ah, što možemo nego nastaviti dalje! jedva čekam još 3 tjedna kad ću ako Bog da napokon ući u 4.tjedan te prestati uzimati utrogestane. :D

cure, kako mi vrijeme sporo prolazi. čini mi se kao da stalno izgovaram trudna sam 2 mjeseca!!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a vidiš ja se čudim stalno kako već imaš puno tjedana, a kao da si jučer objavila betu!! Nemoj razmišljati kako dani trebaju proći ,pa će ići brže!!
    Pa 11 tjedana je dosta vremena!!
    Nemoj misliti koliko još ima daj uživaj!!!!!!!!!
    Pusu ti šaljem!!
    E kad ja počmem brojat dane kak će onda sporo ići!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga, kad ti počneš borjati uskoro tjedne, ja ću tako navijati i dosađivati da će ti vrijeme proletjeti. pusaaaaaaaaaaaaaaaaa.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Puros,do kad su tebi rekli da moraš stavljat utrogestane?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

do kraja 12.tjedna.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja idem na kontrolu za 4 dana, i taman sam danas ušla u 10. tjedan, i nekako se nadam da ni ja neću morat uzimat ih duže.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nećeš sigurno jer onda posteljica preuzima svoju ulogu i nema potrebe za dodavanjem progesterona.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stella, kad ti je bila zadnja menga?

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

21.02. i od tada meni dr broji moju trudnoću.A ti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je bila 11.02., a moj dr.meni računa od dana et-a. i tako umjesto da 11.05.uđem u 2.tromjesečje ja moram čekati do 25.05. po ovom njegovom računanju. uh, koliko mi znače ta dva tjedna, možeš mislit!

znači mi smo 9 dana razlike.

usput, da ti napomenem u slučaju da ti tvoj dr.ne kaže. kad ti bude došlo blizu da se "ostaviš" utrogestana nemoj to uraditi odjednom već postepeno, dva dana stavljam npr.2x2, pa onda opet dva dana 2x1 pa 2 dana 1x1 i onda prekineš. to mi je rekao moj dr.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Super ste mi vas dvije, Puros i Stella, samo da vas pozdravim! To s računanjem one obične trudnice ne kuže!

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pozdrav i tebi nikailuka,nadam se da si dobro!
    Meni je dr računao trudnoću tako od prvog dana,jer je to najlogičnije za praćenje,jer se na taj način računa i trudnicama koje su prirodno zanijele,tako da se ja ne opterećujem datumom ET-a.A i ljepše je vidjeti dva tjedna više,zar ne? :D
    Baš sam jučer bila na pregledu i bilo je sve ok.Dr mi je rekao da potrošim utrogestane koliko ih još imam (imam ih još za 8 dana),ali mi nije rekao to za postepeno.Hvala na savjetu.Kako tvoj trbuh? Evo,ja sam u 4 tjedna dobila kilu.Grozno!A od svoje garderobe više ništa ne mogu obući,samo dvije trenirke.Trbuh mi je baš nadut,i jedva čekam da prestanem s terapijom.Što od vitamina ti još uzimaš? Meni su rekli samo Prenatal.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih sutra trebala na uzv. sve me je nekako strah pa odgađam, ali valjda je to normalno. i ja pijem samo prenatal. i odlučila sma i ja početi računati kao i sve druge trudnice, možeš vidjeti ispod :wink: , a moj dr.neka računa kako želi. trbuh mi je splasnuo i nije više onako napuhan. valjda msa stigla u tu fazu da me utrogestani više ne napuhuju. ah, vijdet ćemo sutra je li to o.k. pusa.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Javi koliko je velika beba i kako je bilo.Ja na svoj UZV moram čekati još 4c tjedna,a tako bih voljela vidjeti kolika je sad moja bebica!Samo ti lijepo računaj kao i sve ostale trudnice!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaže dr.da je beba onolika koliko odgovara da je velika u 10.tjednu (on to tako računa!) što bi bilo da je beba velika 3,5 cm. je li to dobro s obzirom da ja računam da je beba već 12.tjedanan stara, a po toj računici bi trebala imati 5 cm. eh, sad mi recite: bi li se vi zabrinule da ste na mom mjestu?
    svakako idem ponovo u četvrtak na uzv i otvaranje trudničke knjižice pa ćemo vidjeti koliko tad bude imala cm. isto tako mi dr.kaže da će me za 10-ak dana poslati na color uzv (je li to color dopler pitam se?) i da će mi tamo vidjeti ima li beba kakvih anomalija! uh, rekla sam mu da mi se baš ne ide, a on mi je rekao da je to standardni postupak i da on svakoga šalje. koliko sam danas sretna jer sam vidjela malo srčeko kako kuca i veliku glavicu moje bebe tako sam se malo i prepala.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako to da ti tako često ideš na UZV? Meni se čini da tebe tvoj dr malo plaši...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne plaši me nego želi učiniti za mene sve najbolje pa pretjeruje malo s pretragama. mi smo inače prijatelji i ja se nikad ne naručujem na pregled već ga samo nazovem na mob kad mi se radi uzv i on me odmah primi preko reda. ja tako svako malo odem na uzv , prošli put sam bila prije 17 dana. budući (ako Bog da)u četvrtak mi se otvara trudnička knjižica ja ću opet ići kod njega i već kad sam tamo zašto ne bih pogledala svoju bebu na uzv. i naravno uzmem sličicu. do kraja trudnoće imati ću cijeli album :wink: . mislim da će sve biti lakše kad prođem taj pregled i utvrdim da se moja beba zdravo razvija (dao Bog!).

pusa.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma bit će sve u redu s tvojom bebicom, ne brini...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s bebom je sve u redu. bebač odgovara dobi od 12+3 koliko je meni sad. i još jedna super vijest!!!!! smanjujem s utrogestanima da bih za slijedećih 5 dana :D prestala potpuno uzimati ih!!!!!!

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vidim da se terapije od dr do dr razlikuju,pa sam tako ja stavila zadnji utrić jučer.Nadam se da to nije bilo prerano,ali to je bila uputa mog dr.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma draga, ništa ne brini!!!! znaju oni svoj posao. osim toga posteljica je sigurno već i kod mene preuzela funkciju pa mi utrići nisu više ni potrebni, ali ako je rekao ja nastavljam još malo. pusa. :D

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma i ja vjerujem da posteljica radi punom parom i da će sve to bit ok.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja sam citavo vrijeme koristila samo jedan utric dnevno i to pred spavanje, tako da nisam imala puno problema....jucer sam bila kod doktora i rekao mi je da prestanem i ako sam sad tek u 9 tjednu...hvala bogu jer su me ti cepici vec stvarno nervirali, jedino Duphaston da uzimam do 12 tjedna trudnoce.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure koje imate iskustva s Utrogestanom, pomozite - mene ne smetaju toliko te bijele mrvice i iscjedak, koliko UŽASAN svrab - bude mi ok po cijeli dan i onda me u neko doba ulovi luđački svrab i što se više čoham, to mi je gore. Da ih počnem piti ili...? Stavljam 2x2 od 6 tjedna (sad sam u 8.), isključivo vaginalno.

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Cure koje imate iskustva s Utrogestanom, pomozite - mene ne smetaju toliko te bijele mrvice i iscjedak, koliko UŽASAN svrab - bude mi ok po cijeli dan i onda me u neko doba ulovi luđački svrab i što se više čoham, to mi je gore. Da ih počnem piti ili...? Stavljam 2x2 od 6 tjedna (sad sam u 8.), isključivo vaginalno.
    A da ti nisu to gljivice (pa nema veze s utrićima)? Nemoj ih piti ako ti je doktor rekao da ih stavljaš vaginalno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To sam prvo pomislila, ali sam onda baš na ovom topicu (negdje pri vrhu) vidjela da je jedna cura napisala da joj je to od Utrića. Gljivice nikad nisam imala, otkud bi se sada pojavile... :/ Ali imaš pravo, otići ću giniću i pitati.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako se se vaginalnog prebaciš na oralno korištenje progesterona, tada bi trebala uzeti neki gestagen, napr. Dabroston jer bi te utrogestan stvarno umeo u svakodnevnom životu zbog svojih "drug like" nuspojava (ne bi smjela voziti auto, mantalo bi ti se itd.).

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Gljivice nikad nisam imala, otkud bi se sada pojavile... :/
    Gljivice se često pojave baš u trudnoći i baš u trudnoći ih je teško izlječit.
    Pa i ja sam shvatila da je Utrogestan samo za vaginalnu upotrebu, a Dabrostan za oralnu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da, sad ispadam neinformirana kokoš, malo sam prosurfala i stvarno su učestalije gljivice u trudnoći. Ne znam kako to da nisam prije znala tu informaciju.

Za Utrogestan piše na kutiji da se mogu uzimati vaginalno i peroralno, ali ako imaju takve nuspojave, nema šanse da ih uzimam - i bez njih sam neopisio umorna i bezvoljna. :/

Preksutra idem po rezultate urinokulture, pa ću odmah pitati ginića za gljivice...

Hvala cure

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Pozdrav buducim mamama,imam problem sa smedjim iscjedkom sinoc mi se pojavio. Mjesec dana sam trudna zadnji pregled mi je bio prije pet dana sve uredu. Nalazi uredni zdrava trudnoca. Sinoc me prepalo to i uzela sam dvije tablete utrogestana sinoc ,i dvije jutros. Imam i blage bolove podnu stomaka,nisam otisla na posao. Citala sam da bi bilo dobro malo mirovati. Veceras cu ipak otici posavjetovat se sa gin. Sta vi mislite?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jesi bila kod gina? Ako nisi, svakako idi

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Bila sam,pregledali su me i sve je hvala Bogu uredu.. Nema znakova krvarenja,trebam mirovat tako da sam u lezecem polozaju. Na pregledu sam vidjela i bebino srce

maris1980 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Cure, na nalazi MPO gin piše Utrogrstan 3*2 do 12tt...
    Dal ga stavljam do 12+0 il 12+6...
    Soc gin kaže cijeli 12 tjedan, pa više nisam sigurna...
    Unaprijed hvala

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Hm al to ne bi smjela tak naglo sam prestat... znam da sam ja morala tjedan 3*2, tjedan 2*2, pa tjedan 2*1 i onda tek prestala... mozda da provjeris sa dr?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj maris1980 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, na nalazi MPO gin piše Utrogrstan 3*2 do 12tt...
    Dal ga stavljam do 12+0 il 12+6...
    Soc gin kaže cijeli 12 tjedan, pa više nisam sigurna...
    Unaprijed hvala
    Koristi još cijeli 12 tjedan ako ti je tako soc. gin rekla. Mene je držao na Crinone gelu do punih 14+0 i prestala sam bez postepenog odvikavanja.

maris1980 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Hvala cure na savjetima... Svakako ću nastaviti još tjedan dana, u pon budem nazvala MPO gina i pitala dal trebam postepeno prestati... Iako mislim ukoliko da, trebao je to napisati...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •