-
Čišćenje ostataka dima sa namještaja
podstanar pušio kao černobil.
3 kutije dnevno, nije izlazio iz stana.
uhvatila mi se na novom bijelom namještaju patina od dima.
kako to očistiti?
hvala
kemikalija?
para?
-
Ja bi za početak probala sa sredstvom za suđe.
-
-

Originally Posted by
jelena.O
Para
To bi moglo dignuti furnir ako je loše zalijepljen.
-
-

Originally Posted by
marta
Bijele nano spuzvice
X-am
-
-
Spomenute spužvice iz dm-a i čajevac za ubijanje smrada ili frosch ocat. Isparit će i octosmrad i neutralizirati smrad cigareta.
-
Mojih dvoje prijatelja koji iznajmljuju stanove su imali isti slucaj s podstanarima. Koliko sam na kraju shvatila nije bilo rjesenja za ocistiti namjestaj (ostao je zuckast) a zidove su morali prefarbati. Naravno, ovisi jako o materijalu od kojeg je namjestaj.
Tako da ako nadjes neko uspjesno rjesenje, pls podijeli ga tu.
Last edited by sillyme; 13.09.2015 at 06:59.
-
Osim Pampers maramica, možda i one univerzalne za čišćenje (moja djeca ih zovu "otrovne" ali pokazalo mi se dobro za čišćenje fronti svijetlog namještaja. S druge strane - nisam imala iskustva s pušačima... Tih maramica ima u Lidlu (W5), ali i Konzumu (obično imaju Dax ili Mr Muscle). Probaj na nekoj neizloženoj površini i kako kaže sillyme - dojavi rezultate, pogotovo ako nađeš nešto djelotvorno.
-
Još mi je nešto palo na pamet - ulje pomaže tamo gdje voda i druge kemikalije ne pomažu.
Probaj narančino ulje ili sredstvo s narančinim uljem. Ovo sam našla: http://www.superstvari.hr/webshop/pr...ancinim-uljem/
Dugo to nisam koristila (saznala za to dok sam bila u inozemstvu) ali je super za svijetli namještaj. Ne škodi probati.