Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: Antidepresivi (SSRI) u trudnoći; pri porodu i dojenju

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne razumijem kako se usudiš napisati da je Zoloft ista kategorija kao ibuprofen ili paracetamol.
    Razumijem u kojem kontekstu je napisano, ali nemamo pojma tko sve ovo čita i kako će shvatiti tu izjavu.
    Neusporedivi su lijekovi (meni osobno) kad s jedne strane imaš lijek koji se koristi u terapiji kod djece i drugi koji se ne koristi uopće kod iste populacije.
    Također, koliko znam, antidepresiv se mora uzimati dosta dugo da bi počeo djelovati i ne smije se naglo ukinuti (ako mama primijeti nuspojave kod sebe ili djeteta) pa sve to situaciju u kojoj je u kombinaciji i dojenje, čini još kompliciranijom.

Drugo, Barca, za tebe najvažnije, ni jedna od nas ti ne može i ne smije dati savjet što da napraviš.
    Trebaš sama odlučiti kako dalje.
    Kaae bi popila lijek, ako zaključi da joj treba.
    Ja bih potražila drugog psihijatra da proučimo opcije + krenula bih na terapiju vratne kralježnice. I proučila informaciju o magneziju.
    Tebi želim sreću da nađeš neko sretno rješenje da prestanu vrtoglavice i glavobolje, nestane anksioznost i panika i da nastaviš mirno dalje.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem kako se usudiš napisati da je Zoloft ista kategorija kao ibuprofen ili paracetamol.
    Razumijem u kojem kontekstu je napisano, ali nemamo pojma tko sve ovo čita i kako će shvatiti tu izjavu.
    Neusporedivi su lijekovi (meni osobno) kad s jedne strane imaš lijek koji se koristi u terapiji kod djece i drugi koji se ne koristi uopće kod iste populacije.
    Također, koliko znam, antidepresiv se mora uzimati dosta dugo da bi počeo djelovati i ne smije se naglo ukinuti (ako mama primijeti nuspojave kod sebe ili djeteta) pa sve to situaciju u kojoj je u kombinaciji i dojenje, čini još kompliciranijom.

Drugo, Barca, za tebe najvažnije, ni jedna od nas ti ne može i ne smije dati savjet što da napraviš.
    Trebaš sama odlučiti kako dalje.
    Kaae bi popila lijek, ako zaključi da joj treba.
    Ja bih potražila drugog psihijatra da proučimo opcije + krenula bih na terapiju vratne kralježnice. I proučila informaciju o magneziju.
    Tebi želim sreću da nađeš neko sretno rješenje da prestanu vrtoglavice i glavobolje, nestane anksioznost i panika i da nastaviš mirno dalje.
    Pa kad stvarno je ista kategorija, jednako je (bez)opasan. Ono sto nisam napisala je da je rijec o lijeku, kao sto su to zapravo i ibuprofen i paracetamol i da ih nitko nikad olako ne bi trebao uzimati. Sad, sto to kome znaci... to je skroz drugi par rukavica.

Netko uzima sto stigne, netko nikad ne uzima nista (a mozda bi trebao). Inace se i Zoloft koristi, prema onome sto vidim na netu, kao terapija i kod djece (a ibuprofen se kod mene ne koristi kod djece ispod 6 mjeseci, za razliku od negdje drugdje po svijetu). Tako da je sve to relativno i treba zapravo rjesavati u dogovoru s lijecnikom kojem osoba vjeruje. Ako je antidepresiv nuzan, onda je Zoloft super opcija. Ako nije nuzan, onda ga naravno ne treba ni uzimati. Takav stav imam i prema antipireticima i kapima za nos... ma bilo cemu.

Sto se mene osobno tice, ja ne bih uzela lijek sve dok mi on ne ostane doslovno zadnja opcija. Ali ne mogu reci sto bi barca (ili netko drugi trebao). Jedina cinjenica koju znam je da, ako Zoloft treba, onda je to ok uz dojenje. (Ja inace stvarno nisam mjerodavna; ja obicno ne uzimam ni ono sto bih stvarno trebala.)
    Posljednje uređivanje od Kaae : 05.03.2016. at 04:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •