Hvala vam puno, dosta korisnog sam procitala, ako nista sad znam da nismo neki ekstreman slucaj.
Ja jos ni ne znam dobro sta je nas problem, jer on na neke stvari moze da fokusria paznju, a na neke ne...

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
Moja srednja isto ima problem s paznjom
Recimo, kazem joj jednu stvar i ona kaze "da" i krene to napraviti, ali 3 sekunde kasnije ugleda nesto na podu i istog trena zaboravi sto sam joj rekla
Ili, gleda me, ali me uopce ne slusa, pet puta moram ponoviti isto
Onda, jede, stavi griz u usta i par sekundi kasnije odluta mislima i prestane i zvakati dok je ne opomenem
Pa onda, velim joj da legne da joj nakapam nos, ona kaze "aha" i produzi u drugu sobu
Inace, voli crtati, modelirati i slicno, i to moze raditi dugo
Voli i puzzle i citanje prica, iako mi se cini da kod duzih prica odluta
Tete iz vrtica je hvale, od ponasanja do njenih radova i ja se onda pitam je li problem samo doma ili to uopce nije problem ili koji vrag
U ovome se pronalazim doslovno.
On voli pazle, moze ceo dan da ih slaze.. Na neke stvari usredsredi paznju, evo sad pola sata strica nesto makazama. ALi neke proste i jednostavne stvari koje treba uraditi - nikako. Kao da u sekundi zaboravi.
Tete u vrticu ga hvale, ali uvek navode da je lenj. Recimo nece da posprema igracke sa drugom decom. A ja vec odavde vidim da on krene, pa uhvati jednu igracku pa krene da se igra jer zaboravi sta je radio...
Nekad se desi da sam skapira da je nesto poceo, a ne zna sta, pa se vrti po kuci u krug. Ovo isto kad krene nesto da nam prica pa izgubi nit i krene da se vrti...