Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
I ja najozbiljnije mislim da nijedno dijete nije samo naučilo čitat, ono netko mu je morao čitat da uopće otkrije čitanje, netko je morao pokazat pojedina slova, netko je morao pooollaaakko čitat da dijete vidi kako od slova nastaju riječi i netko je morao slušat dosadno i polagano rastavljanje i sastavljanje riječi ... Naravno, neka djeca su motivirana pa na sve ovo utroše određenu količinu vremena i nauče. Ali da je dijete samo naučilo čitat.... Govorim kao majka djeteta koje čita od 7 godine, djetteta koje čita od 4 i po godine i djeteta koje čita od 3 godine....

A dobro, kad kažem sam, mislim da ga nitko nije aktivno učio, naravno da smo čitali. Ovo je sad OT, ne znam uopće kako djeca uče čitati, on je znao prepoznati sva slova s 2 godine, pa sam se ja čudila kad je imao 3 kako to da ne zna čitati, a zna sva slova, baš mi je to bio onako misteriozan proces, a valjda mora kliknuti nešto u glavi pa da to kreneš povezivati. A inače, sjećam se da je prvo počeo vizualno prepoznavati riječi, znao je kako riječ izgleda pa je znao što piše (to je uglavnom skužio preko logotipova), pa smo samo odjednom skužili da je počeo čitati i "nepoznate" riječi.