Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Klostridija

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Klostridija

Ima li nekog sa iskustvom klostridije kod dece? (Clostridium) Moja sestricina od tri godine je u bolnici jer joj je ova bakterija pronađena u stolici. Znamo sve o bakteriji ali cak ni u bolnici nisu imali uskustvo da lece tako malo dete od ove bakterije. Verovatno ce morati u neki veci centar ali mene interesuju licna iskustva, ako ima koga...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Clostridium difficale je u pitanju.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je li dijete pilo nedavno neki antibiotik?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne. Pre minimum dva meseca. Inace je dete pitpuno zdravo, uopste nije cesto pila antibiotike.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obično je povezana s uzmanjem antibiotika i može se pojaviti i 2 mj nakon njihovog uzimanja
    nije to ništa neuobičajeno, a liječi se na infektologiji
    tako da ne mislim da u bolnici nemaju iskustva jer ne znaju, nego je to vjerojatno neka opća bolnica pa će dijete uputiti na infektologiju

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U mestu u kome smo ima bolnica sa decijim odeljenjem. Ali pedijatar koji radi tu kaze da za 30 godina nije imao dete tako malo sa klostridijom. Testiranje je obavljeno privatno a sada moraju potvrditi i u bolnici. Međutim u njihovoj laboratoriji cak ne rade direktno testiranje na toksine vec neku izokola analizu. Sve jedno - interesuje me ima li nekog sa licnim iskustvom. Da je dete imalo bakteriju, primalo terapiju i sve proslo. Uglavnom se iskustva koja se mogu procitati odnose na hronicne starije bolesnike koji su to zaradili u bolnici...

Datum pristupanja
    Mar 2017

Početno

Citiraj majat prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li nekog sa iskustvom klostridije kod dece? (Clostridium) Moja sestricina od tri godine je u bolnici jer joj je ova bakterija pronađena u stolici. Znamo sve o bakteriji ali cak ni u bolnici nisu imali uskustvo da lece tako malo dete od ove bakterije. Verovatno ce morati u neki veci centar ali mene interesuju licna iskustva, ako ima koga...
    Ja imam iskustvo s tako malim djetetom i tom bakterijom. Već mjesecima se mucimo s njom,tj. stalno se nakon terapije vraca...i ne znam sto da cinim.....
    Molim te mozes li mi napisati kako je bilo s tvojom sestricnom....da li se izlecila i kako....
    Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Posle ovog mog pisanja ovde, ona je prebačena u veliki centar i dečiju kliniku, ležala je par dana na infuziji i antibioticima i situacija se sredila. Dete više nije imalo nikakvih problema posle toga... Ne znam koje su ab uzimali i iopste kakva je bila terapija, posle je dugo pila probiotike...ali sada je sve ok. Zao mi je, verovatno nisam od neke pomoci..

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

moj sin je imao 2 godine kad ju je imao...dobio ju je nbakon operacije ,u bolnici...i liječili su ga medazolom... otišla je za 5 dana...

Datum pristupanja
    Sep 2018

Početno

Imam pitanje. Moj sin od 3mj je dobio e.coli pa je na pedijatriji pokupio rota virus i nakon toga klostridiju. Pio je medazol 10 dana. Nije jeo pa sam zato skuzila da nesto ne valja i ispao je urinoinfekt. 12 dana smo bili u bolnici i poceo je normalno jesti 5.dan kako je pio medazol. U bolnici su mi rekli da medazol izaziva tegobe, al on je jeo 120ml po obroku. Kad je prestao s medazolom, poceo je natrag brljati s hranom. Nasla sam neke znanstvene radove u kojima pise da mucnine nakon lijecenja klostridije mogu trajati jos 2 do 3 tjedna. Ima li tko iskustva?
    I da, pedijatrica nam je rekla da zbog klostridije vise nikad nece moci piti antibiotik na usta.

Datum pristupanja
    Sep 2024

Početno

Pozdrav znam da je proslo dugo vremena od kad ste pisali na forumu.
    Naletjela sam na vas post jer imam identicnu situaciju sa curicom.
    Nakon sto je poslje bolnice dobila klostridi (u dobi od 2,5mj) i bila ljecena vankomicinom muku mucimo sa hranjenjem i grcevima.
    Zanima me koliko dugo je to kod vas trajalo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •