-
Vedrana, čitam ove linkove i sva sam podvojena...pogotovo kad vidim jasno napisane komplikacije kojih se bojim, a ne želim ih ni u svojoj glavi verbalizirati
I slažem se da se tome nikako ne bi trebalo pristupati rutinski kao što je kod nas s epiziotomijom...ali nekako nisam stekla dojam da se kod nas rutinski odlučuju na obrezivanje.
Od razloga koji bi kod njega bili indikacija za obrezivanje je definitvno bijela stvrdnuta koža, i taj stvrdnuti prsten je debljine između 1 i 2 mm. E sad ja ne znam da li je to balanitis xerotica obliterans ili je to vezivno tkivo (ili je to zapravo jedno te isto). Da li se uopće vezivno tkivo može smanjiti mazanjem s kortikosteroidnom kremom?
On je inače dvaput razbio čelo i prošao je s kopčicom, bez šivanja, ali stvara dosta debele ožiljke, baš onako s puno vezivnog tkiva. Kad je ranije uspjevao prevući kožicu preko glavića (ne sad nedavno kad je to završilo s parafimzom, nego prije dok je išlo bez problema) nikad nisam primijetila ni krv ni pucanje kože koje dosta mama spominje, on je pišonju stvarno jako natezao i beskrajno se divio i nisam imala dojam da ga išta boli ili smeta. Tako da si cijelo vrijeme mislim kad je to tako naglo nastalo da nismo skužili (jer je to bijelo zadebljanje postojalo prije epizode s parafimozom)
Za parafimozu su nam na hitnoj rekli da nije apsolutna indikacija za obrezivanje, nego samo ako se stanje ponovi nekoliko puta...
Ja isto vjerujem da se higijena može sasvim lijepo održavati i kad je prepucij sačuvan i mislim da je obrezivanje samo krajnja opcija i zato bi to voljela izbjeći...ali bojim se komplikacija u slučaju da se mora, a mi to izbjegnemo.
U svakom slučaju, dr. nam je rekao da se to može riješiti i na jesen, njega i tako nema do početka srpnja i imamo još malo manevarskog prostora za traženje drugog mišljenja. Samo ne znam kojeg bi doktora konkretno trebalo još pitati.
Ivarice, da li oni koriste onaj raspadljivi konac, ili konac koji se poslije vadi? Da li se može tražiti da obrezivanje učine maksimalno poštedno, da mu ne ogule baš sve? Koliko dugo poslije toga boli kad piški?
Ja se isto još nadam da ćemo izbjeći, i pod cijenu da ne budem najglasnija navijačica prilikom pišanja u dalj
Sinak to zasad sve dobro handla, kad sam mu objasnila što će doktori raditi komentirao je da će mu pišo biti golišav (već ga dugo nije takvog vidio pa se zaželio...). A vraćanje kožice nakon parafimoze isto zapravo nije bilo traumatično, osim što stalno spominje da bi htio ići opet samo kod te lijepe doktorice (mlada, zgodna, duga prirodno plava kosa do pola leđa)... ili je i to fiksacija određene vrste :?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma