štrudl od jagoda - ne može jednostavnije, a tako je fino!
Nisu jagode prevodene za strudl? Ne razmoci se tijesto? :?
Meni uvijek zao jagode stavljati u kolac. Ok, u tortu moze. Ali ovako - nakrcati tijesto s finim slatkim jagodama mi je bezveze. Deset puta su mi bolje najobicnije, sirove, same samcate, bez secera, slaga i ostalih kamuflatora okusa...
takoeeeeee
jest, razmočilo se.![]()
ali je još uvijek finoooo! (andrej je jeo i jeo i jeo...)
a najbolje su malo pošećerene da puste sok, pa nabacane na žutu kremu. šlag ne treba. uzmeš žlicu i ideš do dna...
npr. Galetu ili neku drugu žutu kremu?
ahhh, da galetta!
žuta krema koja se kuha na pari /žutanjci, mlijeko, šećer, vanilija, brašno ili gustin/, kao za kremšnite ali bez bjelanjaka. a može i sa bjelanjcima...
ja sam probala muffinse sa jagodama i bijelom cokoladom, i svi su zavrsili u smecu. Bili su mljackavi (mozda previse jagoda) i preslkatki (nisam smanjila kolicinu secera).
ja sam za jagode natur, mozda sa slagom.
Osobno radim vrlo jednostavnu kremu u koju je MM zaljubljen:
SASTOJCI:
- jagode
- šećer
- malo ruma
- šlag pjena Vanilija
Jagode se izrežu na komadiće, pošećere i doda se čep ruma. Ostavi se odstajati. Za to vrijeme pripremi se šlag pjena i kada je gotova u nju se umješaju jagode. Krema se ohladi i čiča-miča gotova priča![]()
Brzo i jaaaako ukusno![]()
Sutra radim tortu od jagoda, vrlo jednosatvno: prhko tijesto ispeći, na to jagode posložiti i preliti sa želeom. Gore može i šlag.
da li radite kakve kreme/sladolede/kolace koji se dobro zamrzavaju?
sad kad ima jagoda, zao mi je da ih ne napravim i stavim u frizer, pa da ih jedemo i po zimi.
Smiksaš jagode i prokuhaš kratko, ja sam stavila i nešto šećera, preliješ u posudice i smrzneš. Prokuhavanje je zato da ne posmeđi kad se odmrzne.
tako i ja. jedini je problem docekati one fine, prave, domace.dille prvotno napisa
jer one iz uvoza budu bez okusa i mirisa.