Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: Jagode

  1. #51
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    štrudl od jagoda - ne može jednostavnije, a tako je fino!

  2. #52

    Početno

    Nisu jagode prevodene za strudl? Ne razmoci se tijesto? :?

    Meni uvijek zao jagode stavljati u kolac. Ok, u tortu moze. Ali ovako - nakrcati tijesto s finim slatkim jagodama mi je bezveze. Deset puta su mi bolje najobicnije, sirove, same samcate, bez secera, slaga i ostalih kamuflatora okusa...

  3. #53
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    takoeeeeee

  4. #54
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    jest, razmočilo se.

    ali je još uvijek finoooo! (andrej je jeo i jeo i jeo...)

    a najbolje su malo pošećerene da puste sok, pa nabacane na žutu kremu. šlag ne treba. uzmeš žlicu i ideš do dna...

  5. #55

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    npr. Galetu ili neku drugu žutu kremu?

  6. #56
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ahhh, da galetta!

    žuta krema koja se kuha na pari /žutanjci, mlijeko, šećer, vanilija, brašno ili gustin/, kao za kremšnite ali bez bjelanjaka. a može i sa bjelanjcima...

  7. #57
    jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    1,568

    Početno

    ja sam probala muffinse sa jagodama i bijelom cokoladom, i svi su zavrsili u smecu. Bili su mljackavi (mozda previse jagoda) i preslkatki (nisam smanjila kolicinu secera).
    ja sam za jagode natur, mozda sa slagom.

  8. #58
    devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Osobno radim vrlo jednostavnu kremu u koju je MM zaljubljen:
    SASTOJCI:
    - jagode
    - šećer
    - malo ruma
    - šlag pjena Vanilija

    Jagode se izrežu na komadiće, pošećere i doda se čep ruma. Ostavi se odstajati. Za to vrijeme pripremi se šlag pjena i kada je gotova u nju se umješaju jagode. Krema se ohladi i čiča-miča gotova priča

    Brzo i jaaaako ukusno

  9. #59
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Sutra radim tortu od jagoda, vrlo jednosatvno: prhko tijesto ispeći, na to jagode posložiti i preliti sa želeom. Gore može i šlag.

  10. #60
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    da li radite kakve kreme/sladolede/kolace koji se dobro zamrzavaju?
    sad kad ima jagoda, zao mi je da ih ne napravim i stavim u frizer, pa da ih jedemo i po zimi.

  11. #61

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Smiksaš jagode i prokuhaš kratko, ja sam stavila i nešto šećera, preliješ u posudice i smrzneš. Prokuhavanje je zato da ne posmeđi kad se odmrzne.

  12. #62
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Citiraj dille prvotno napisa
    Meni uvijek zao jagode stavljati u kolac. Ok, u tortu moze. Ali ovako - nakrcati tijesto s finim slatkim jagodama mi je bezveze. Deset puta su mi bolje najobicnije, sirove, same samcate, bez secera, slaga i ostalih kamuflatora okusa...
    tako i ja. jedini je problem docekati one fine, prave, domace.
    jer one iz uvoza budu bez okusa i mirisa.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •