Uređujemo stan i u blagavaonicu i boravak bi stavili parket. U stanu prevladava bijela i bež boja pa me zanima koja boja parketa bi išla najbolje uz to? Imate li iskustva koje parkete najbolje kupiti?
Uređujemo stan i u blagavaonicu i boravak bi stavili parket. U stanu prevladava bijela i bež boja pa me zanima koja boja parketa bi išla najbolje uz to? Imate li iskustva koje parkete najbolje kupiti?
Ja osobno bi stavila tamni jako. Meni je super taj kontrast.
Mi imamo svijetli, soba izgleda prostrana. Ali baš kako kaže zutaminuta, odgovarati će bilo koji. A niti tamna varijanta mislim da nebi bila loša.![]()
Na tamnom podu se super vidi prašina :praktičnorealistična
Vide se i na svijetlom. Zato ako si lijen čistiti treba uzeti pod s mrljama.
Ne, ne, na jako tamnom podu se prasina vidi fenomenalno!
Svojedobno mi je prodavac u salonu savjetovao "ako vam je cilj zivot provesti glancajuci pod, stavite wenge". Izlozbeni dio se prao 2x dnewno, a wenge komadic 4xdnevno.
Na kraju sam kupila sareni laminat.
Uskoro mu istice rok trajanja i svida mi se klasika sa malim pomakom-hrast bijeljen u porama.
Boja - klasična, bilo koja. Slažem se da parket tamne boje treba često čistiti, ali kod mene to nema veze - čistim zato da ne udišemo prašinu, a ne zato jer se vidi.
Vrsta drveta - hrast obavezno. Mi smo uzeli bukvu i požalili, mekana je pa se jako lako može oštetiti.
Ja obožavam hrastov parket originalne boje, i što se estetike tiče, i praktičnosti, i mogućnosti kombiniranja, to mi je uvijek broj 1.
Ali dala sam si oduška u kuhinji i stari hrastov parket dala bajsati u tamnu wenge boju, prekrasan je!
I ništa ga više ne čistim nego onaj u sobama. Dapače, kombiniran je s wenge pločicama, super sam zadovoljna!
Jedino mi se čini da bi bio preveliki kontrast uz bijeli namještaj.
Za tamni parket prostorija mora definitivno biti prozračna i s puno svijetla, inače će ju "zagušiti".
A za drvo koje nije s našeg područja su mi stručnjaci savjetovali da izbjegavam jer je klima (vlažnija/suhlja/hladnija) kod nas drugačija pa se i drvo/parket ponaša drugačije.
Tamni ni u ludilu. A i prostor izgleda prostranije ako je parket svjetlije boje.
Tako je i nama...zadan nam je pod, parket u super stanju,kvalitetan ali onako drek smeđe boje ( meni osobno grozne), ali što je tu je-isto planiramo kupiti svijetli namještaj, bež ili bijeli.
U kući u kojoj smo sad je isto parket, ali onako žuta boja, i isto imamo problem s namještajem.![]()
Nije ti baš tamni parket tolika muka. Imam ga, seljački pod (hrast) bajcan u "čokoladnu" boju, neznam bolje objasniti, ali uglavnom je taman, zidovi bijeli, namještaj s vremenom bijeli ili svjetle boje drva.
Svi su mi govorili da ga ne bajcam u tamno, da ću požaliti pa su se na kraju iznenadili koliko to dobro izgleda. Ako je prostor malo veći i ima dovoljno svjetlosti iz vana, odlično odgovara. I ne usisavam/perem 4 puta dnevno, osim kad mi se psi linjaju![]()
Ja imam egzotu i tamna je. Na njoj se sve vidi, od prasine do mrlja. Ja cistim svakodnevno zbog cistoce, ali da bi mogla bez svakodnevnog sauganja i pranja istog, bi. Imala sam i svijetli parket i na njemu se sve manje vidjelo.
Koliko god su mi tamni parketi ljepsi radi odrzavanja uzela bi svjetli.
Lako je bilo kad smo muz i ja bili solo, duze je izgledao cisce, a sad uz dvoje djece koma.
I jos nesto, ako nesto ogrebe tamni parket to se jace vidi nego na svijetlom.
Imam i wenge namjestaj i ne bi vise...