Ja ti mogu samo reći za čuvanje trudnoče.
Dakle, kako je prethodno rečeno, maximalna naknada iznosi 4250 kn. Ako si primala manju plaću gleda se prosjek zadnjih 6 mjeseci, te prosjek broja sati u tih 6 mjeseci. Plaća se dijeli sa brojem sati, pa se dobije naknada po satu, te tu ju kao takvu HZZO isplačuje mjesečno ovisno obroju radnih dana, tak da tu zna varirat i po par sto kuna.
Za ostvarivanje naknade dok si na čuvanju ti treba potvrda o plaći (obrazac ER-1) ispunjen i potvrđen od poslodavca, izvješće o bolovanju i zahtjev za naknadu plaće (to ispuniš na HZZO-u), fotokopija osobne iskaznice, zdravstvena i ako ne želiš naknadu na kućnu adresu, onda i fotokopija iskaznice tekućeg računa.
E, da i ako si slučajno u zadnjih 6 mjeseci primala plaću od 2 poslodavca kao ja (dala otkaz, pa se zaposlila na drugom mjestu), onda ti trebaju 2 ER-1 obrasca i svaki poslodavac ispunjava i ovjerava svoj. To dobro prekontroliraj, jer su mene računovotkinje skoro zeznule za par kuna po satu(što u konačnici bude puno), pa sam si ja to ispunjavala sama.