Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 151 to 200 of 357

Thread: štrajk prosvjetara

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by no@ View Post
    Dopuna: Nećemo dobiti bolji sustav samom Kurikularnom reformom; reforma je dio šire i dugoročnije "Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije" koju ima ova Vlada,

e sad što će biti nakon izbora tko zna... Uglavnom Strategija predviđa ocjenjivanje odnosno licenciranje učitelja.
    Ne mora biti savršen, bitno je da bude bar malo bolji nego je sada - za zaposlene u njemu i za učenike.

vertex's Avatar

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ne mora biti savršen, bitno je da bude bar malo bolji nego je sada - za zaposlene u njemu i za učenike.
    Potpisujem!

Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    slažem se
    a liječnicima sudačke
    da citiram sebe i objasnim ironiju
    obično kada treba rušiti određenu stranku onda štrajka školstvo ili zdravstvo
    jednom je to bio jedan od zahtjeva liječnika
    na to sam aludirala

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by MikiMama View Post
    Ne znam da li bih ja to pravdala, pogotovo ne napismeno. Mislim, da opravdavam što nisam dozvolila da se dijete smuca po cesti kad su škole rekle da nastave neće biti?
    A pogotovo u svjetlu novog pravilnika ne bih ništa pravdala napismeno. Po pravilniku imamo mogućnost pravdanja svega 3 dana u cijeloj godini. To nisu ni dvije dvodnevne viroze.

Ja bi vjerojatno išla razgovarati u školu sa razrednicom/ravnateljem ili možda probala organizirati s ostalim roditeljima da zajedno nastupimo i rješimo priču ...
    do 3 dana u polugodištu, koja nisu skroz zaredom

tak sam ja pravdala maloj zadnja 2 dana u prvom polugodištu ( dobila asmatički napad) i zadnja dva dana u drugom ( kad je planirano išla na liječenje) jer mi se nije dalo još nahodavati kod doktora opće prakse.

Ginger's Avatar

ima netko link na taj pravilnik?
    meni je ovo sve novo
    nemam pojma kad treba lijecnicka ispricnica, a kad ne (nismo dobili detalje o tome na roditeljskom)
    mislim, ja djecu obicno ne vodim pedici prva tri dana temperature, tj. kad je u pitanju viroza pa mi sad glupo tamo nacekavati za takve stvari...

cvijeta73's Avatar

e, sad ćeš morati. i ja sam isto u šoku ostala nakon roditeljskog.
    tri dana i to ne tri dana za redom

jelena, jesi sigurna da je riječ o 3 dana u polugodištu ili cijeloj godini?

Osoblje foruma spajalica's Avatar

evo pravilnik http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=14012&sec=2194
    o ovom procitaj clanak 4

cvijet
    Tijekom školske godine roditelj može osobno ili pisanim putem opravdati izostanak svogdjeteta za koji nije dostavljena ispričnica iz stavka 2. ovoga članka u trajanju od najvišetri radna dana, koji ne mogu biti uzastopni.
    Last edited by spajalica; 30.09.2015 at 12:39.

Tri dana za redom,moze i vise puta u godini. To ovisi i o skoli i o razredniku i o djeci i roditeljima.
    Ne ljutim se vise na djecu koja dodju DO skole pa odu na kavu,danas sam zen.
    Rszrednici salju mailove roditeljima da ih obavijeste da djeca nisu na nastavi(a mozda su doma rekli da idu u skolu).
    Nadam se samo da necu morati odradjivati satove subotom (prof su tu, spremni na rad) jer gubitak sati postaje zabrinjavajuci.
    Last edited by perla5; 30.09.2015 at 12:42.

perla tako je bilo do novog pravilnika. nama je jedna uciteljica bez obzira na nase negodovanje procitala sve. pa smo svi ostali kao i cvijeta paf.
    druga nam je dala natuknica u kojima niej bilo nista o pravdanju sati. kao npr. ovo za tri dana, potom da moramo sad i mi potpisati ispricnice, sto kod nas nije bio do sad slucaj.

cvijeta73's Avatar

a nama su rekli samo tri neuzastopna dana u cijeloj školskoj godini .
    valjda svatko tumači taj pravilnik na svoj način

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    a nama su rekli samo tri neuzastopna dana u cijeloj školskoj godini .
    valjda svatko tumači taj pravilnik na svoj način
    I nama su tako rekli. Tako piše u pravilniku.

Ali ako je dobre volje (tj. ako razrednik zna da ne muljaš) i prije su znali gledati kroz prste. Ja kao i jelena.o nisam baš o tome vodila računa (tako je to kad često hodaš s djecom oko doktora, a za to razrednici znaju pa nas nisu davili).

Kod nas je ovako kako sam napisala. Ali ako je razrednik blagonaklon i ako to roditelji ne iskoristavaju(a obicno to ne rade) mi opravdamo i vise dana(npr. putovanje od par dana,posjet baki,djedu i sl.)
    Ma sve ovisi o skoli i razredniku

Peterlin's Avatar

Btw. kod nas su roditelji bili pristojni - ako ideš s djetetom tjedan dana u inozemstvo, pristojno je napisati zamolbu Učiteljskom vijeću. Isto i za sportaše - doneseš papir od kluba. Reda mora biti.

Oni koji brišu iz škole, ništ im ne znači ta tri dana u školskoj godini koje roditelji eventualno mogu pravdati.

Quote Originally Posted by perla5 View Post
    Kod nas je ovako kako sam napisala. Ali ako je razrednik blagonaklon i ako to roditelji ne iskoristavaju(a obicno to ne rade) mi opravdamo i vise dana(npr. putovanje od par dana,posjet baki,djedu i sl.)
    vi ste neka opustena skola. kod nas je sve ko po spagici. pravilnik jasno kaze. gore sam vec citirla. nase uciteljice traze papire. rekli su nam da e dnevnik daje opciju samo tri puta ukupno pravdao roditelj. poslije moraju kliknuti druge opcije. a nase ne zele ako nemaju papir. meni je to OK.

Ma gluposti,tjerati takvu strogocu.
    Da,dosta smo opusteni jer smo na glasu kao odlicna skola.
    Mozda smo i preopusteni obzirom na situaciju.
    Last edited by perla5; 30.09.2015 at 13:06.

jelena.O's Avatar

je nama su tak rekli i prošle i ove godine, i da svaka ispričnica od doktora mora bit potpisana i od roditelja

ako imate e-dnevnik, sve se automatski bilježi uključujući vrijeme unesenog podatka,
    ako je dijete upisano da je izostalo mora biti upisano i da li je opravdano ili ne i temeljem čega je opravdano
    nema više iznimaka ni opuštenosti

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by MikiMama View Post
    ako imate e-dnevnik, sve se automatski bilježi uključujući vrijeme unesenog podatka,
    ako je dijete upisano da je izostalo mora biti upisano i da li je opravdano ili ne i temeljem čega je opravdano
    nema više iznimaka ni opuštenosti
    Ovo je istina. Zapravo, dobro je da je tako.

cvijeta73's Avatar

niš ja dobro tu ne vidim moja peterlin, osim što ću za nekakve glupe virozice morati ići kod dr po ispričnicu :D

bubice, opet ćeš morati temu odvojiti, zakrpe se pretvorile u štrajk, a štrajk u pravilnik
    Last edited by cvijeta73; 30.09.2015 at 14:04.

Kod nas je do ove godine bilo, do tri dana može roditelj opravdati. Ako je više od tri dana liječnička potvrda. To pričam kad je dijete bolesno.
    Ove godine smo imali skroz na početku roditeljski i razrednica ništa nije na tu temu rekla. Pretpostavljam da još nije imala točne informacije za prenjeti.
    Ove godine smo trebali dobiti e-dnevnik no prijavilo se oko 180 škola, a dobilo ga ispod 50. Od toga većina srednjih. Nas nisu izabrali.
    Tako da pretpostavljam da ćemo što se tiče izostanaka funkcionirati na sličan način.
    Ovo s promjenama u pravilniku je pretpostavljam uvedeno da se pokuša smanjiti broj jednokratnih izostanaka kojima roditelji štite djecu kad pišu test a nisu kao spremni i onda im napišu ispričnicu.

NanoiBeba's Avatar

raska od mog starijeg traži i da roditelj potpiše liječničku ispričnicu. Ovaj moj je već bio bolestan i to smo i napravili. Sva sreća da barem imamo razumnu liječnicu.

a da ne velim da ona ne štrajka - kod nas u školi ja baš rasulu, najradije bih vam poslala SMSove dviju razrednica. naravno, da su ih poslale najkon naših upita

Kod nas je dobro organizirano barem za ove koji ne trebaju čuvanje i hranu. Pročitamo informaciju na internetu i prema njoj vidim jel ima sutra školu ili ne. Jedino ne znam kako funkcionira to čuvanje i prehrana jer moja to ne koristi.

Kod nas nema sms-ova jer nemamo telefon od razrednice
    Last edited by larmama; 30.09.2015 at 14:27.

NanoiBeba's Avatar

e a kod nas nema interneta - web uređuje učiteljica koja nije u sindikatu - pa time valjda ne treba niti obavještavati roditelje

jelena.O's Avatar

koje roditeljie ne trba obaviještajavati i za kaj

nama je rečeno da na webu neće bit ništ jer je navodno taj netko ko to radi u sindikatu pa krši pravila

jučer osvanulo na školskoj stranici obavijest da se ne ide u kazalište danas, samo kaj je to večina tek danas vidla

Sani1612's Avatar

Kod nas ni na web-u a jos manje sms.
    Simpa mi je to da nas gradic ima dvije skole.
    U jednoj u potpunosti svi strajkaju u drugoj nitko.
    Nastava se normalno odrzava.

suncokret's Avatar

e, sad ćeš morati. i ja sam isto u šoku ostala nakon roditeljskog.
    tri dana i to ne tri dana za redom

jelena, jesi sigurna da je riječ o 3 dana u polugodištu ili cijeloj godini?
    valjda liječnici nemaju pametnijeg posla, pa da ne sjede jadni besposleni...
    sad će nam sustav nalagati i kad da vodimo dijete liječniku, glupost.
    imam namjeru ignorirati taj dio pravilnika, ako će trebati liječnika-ići će, ako procijenim da liječnik nije potreban-neće. i točka.

pepi's Avatar

Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    raska od mog starijeg traži i da roditelj potpiše liječničku ispričnicu. Ovaj moj je već bio bolestan i to smo i napravili. Sva sreća da barem imamo razumnu liječnicu.
    I nama su u srednjoj rekli da se liječnička ispričnica mora supotpisati.

A baš sam se slatko nasmijala na to da se ispričnica treba potpisati od strane roditelja. A kao djeca koja žele muljati iz bilo kojeg razloga i na bilo koji način, ne mogu iskopirati potpis svojih roditelja...

baka's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    je nama su tak rekli i prošle i ove godine, i da svaka ispričnica od doktora mora bit potpisana i od roditelja
    A zašto ovo, što se ne vjeruje doktorima?

Pun mi je kufer sustava. Ne želim sudjelovati u ovakvim banalnostima, a ne mogu se od njih spasiti.
    Ispričnica liječnika za dva dana izostanka? A što ako dijete nije bolesno nego ... bilo što.
    Koji je to točno razlog da škola priznaje papir od doktora, a ne priznaje papir od roditelja-skrbnika?
    Pa nije dijete potpisalo sa školom ugovor o radu pa može izostati jedino ako je na bolovanju.

znači neki put s roditeljima, ili npr. smrtni slučaj, umre djed u drugom gradu, odu na 3 dana na put i sprovod
    liječnik mora pisati ispričnicu
    izmišlja virozu
    ili piše dijagnozu akutne reakcije na stres?
    a put piše dijagnozu slabosti i umora
    radi kojeg je dijete moralo otići nekoliko dana na put
    da se odmori
    joj
    ne laje kuca sela radi, odn. radi onih koji bi putovali, nego sebe radi

Quote Originally Posted by baka View Post
    A zašto ovo, što se ne vjeruje doktorima?
    ne nego ako dijete samo ode kod dr. i smulja ga da je bilo bolesno, a roditelj nema pojma o tome

jelena.O's Avatar

Sutra nastava za našu školu

Sutra nastava za sve osnovne škole. Učitelji su prekinuli štrajk.
    Last edited by gita75; 30.09.2015 at 17:57.

Ginger's Avatar

niš ja dobro tu ne vidim moja peterlin, osim što ću za nekakve glupe virozice morati ići kod dr po ispričnicu :D
    Ni ja tu ne vidim nista dobro
    Ma ja cu zvati nasi dr da pise ispricnicu pa ju samo pokupim
    Nema sanse da ju vodim za virozice
    Srecom pa je prvu odradila za vrijeme strajka

Na webu nase skole vecer prije su stavljali obavijesti ima li skole ili ne
    U potpisu ravnatelj
    Je, prekinuli su strajk

znači neki put s roditeljima, ili npr. smrtni slučaj, umre djed u drugom gradu, odu na 3 dana na put i sprovod
    liječnik mora pisati ispričnicu
    izmišlja virozu
    ili piše dijagnozu akutne reakcije na stres?
    a put piše dijagnozu slabosti i umora
    radi kojeg je dijete moralo otići nekoliko dana na put
    da se odmori
    joj
    ne laje kuca sela radi, odn. radi onih koji bi putovali, nego sebe radi
    unaprijed najavljeni izostanci idu po starom, roditelj piše ispričnicu za unaprijed planirani izostanak do (mislim) 3 dana, a vijeće odobrava za izostanke od 5 dana i više ...

jelena.O's Avatar

Ali deda je iznenada umro i odma su krenuli n put
    Inace moj necak je iso u školu u kojoj se smjelo ispricat samo jedan dan u godini, i tako taman počne škola, umre mi otac iako u zg, ali je sprovod bio izvan grada, sisterica odma ispucala taj dan i mali nije do kraja godine ni mrdnut iz škole

Baš sam htjela napisati da postoje nepredviđeni izostanci koji nisu bolest.

Quote Originally Posted by gita75 View Post
    Baš sam htjela napisati da postoje nepredviđeni izostanci koji nisu bolest.
    svakako da postoje.
    nije dobro kada ih je jako puno i kada se baš svaki put potrefe u dane kada je najavljena pisana provjera znanja iz nekog predmeta.

Osoblje foruma sirius's Avatar

svakako da postoje.
    nije dobro kada ih je jako puno i kada se baš svaki put potrefe u dane kada je najavljena pisana provjera znanja iz nekog predmeta.
    Je, bas dijete ne bih slala u skolu kad su najavljene pisane provjere. To su jedini datumi kad znam da mora biti spreman jer on sve zaboravlja. Prosle godine sam ga odvezla pisati kontrolni iz tehnickog sa temperaturom, upalom uha i na ibuprofenu. Obzirom da tehnicki ima svake prestupne ne mogu priustiti da ga nema na jedinom testu u polugodistu.
    Last edited by sirius; 30.09.2015 at 22:25.

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by perla5 View Post
    Ovako je i nama rekla učiteljica da neće cjepidlačit. To mi je baš drago.

Quote Originally Posted by sirius View Post
    Je, bas dijete ne bih slala u skolu kad su najavljene pisane provjere. To su jedini datumi kad znam da mora biti spreman jer on sve zaboravlja. Prosle godine sam ga odvezla pisati kontrolni iz tehnickog sa temperaturom, upalom uha i na ibuprofenu. Obzirom da tehnicki ima svake prestupne ne mogu priustiti da ga nema na jedinom testu u polugodistu.
    Sirius, ako ti to ne radiš, ne znači da ta pojava u školama nije uzela toliko maha da ju autori novog pravilnika jednostavno nisu mogli više ignorirati.

Osoblje foruma Bubica's Avatar

ja se cudim vasem cuđenju
    jer mi vec nekoliko godina imamo e dnevnik, samo smo jedan dan smjeli opravdati, dva u komadu vise ne. Za tri dana izostanka radi puta u njemacku sam morala pisati zamolbu nekom vijecu...

F jedan dan mora izostati iz skole jer ide na kontrolu na Rebro, uciteljica inzistira da donesem ispricnicu od njezinog pedijatra. E mislim da cu taj dio ignorirati, zar joj ne moze biti dovoljna kopija nalaza?

Sirius, ako ti to ne radiš, ne znači da ta pojava u školama nije uzela toliko maha da ju autori novog pravilnika jednostavno nisu mogli više ignorirati.
    Kuzim autore, ima te pojave i u nasoj okolini. Ali meni je to nezamislivo. Barem za pisanu provjeru znam datum i gradivo, sve ostalo mi je nepoznanica. Jos nekako lako za mene, ali je nepoznanica i mom djetetu jer mu informacija ispari na putu kuci . Inace, kod nas je vec dulje vrrijeme to pravilo sa 3 dana, koliko me pamcenje sluzi od kad M. ide u skolu.

vertex's Avatar

A. ima e dnevnik (sad i D,. ali to je još prefriško) i opravdavanje izostanaka je dosta relaksirano. Nisam baš shvatila zašto je e dnevnik neki faktor kod pravdanja izostanaka?

Kod nas nije. Mi ga nemamo.:zaostali:

Svimbalo's Avatar

Super članak na temu štrajka http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-finskoj-je-biti-ucitelj-drustvena-cast-u-hrvatskoj-se-ucitelje-cipelari-kao-neradnike-i-uhljebe/845169.aspx

Na istu temu potpisujem sve Mimine postove.
    A jasne su mi i odredbe pravilnika o izostancima, znam puno roditelja koji dozvoljavaju djeci da preskoče ispit jer se nisu stigli ili "stigli" pripremiti. Meni je to nezamislivo i ne bih svome to nikako dopustila. No, kako doskočiti tome nego postrožavanjem kriterija? Niti ja ne običavam voditi dijete doktoru za svaki drek, ali ako je za greater good, a Bože moj, nije ni to tako teško.
    Last edited by Svimbalo; 01.10.2015 at 00:21.

Quote Originally Posted by Svimbalo View Post
    Niti ja ne običavam voditi dijete doktoru za svaki drek, ali ako je za greater good, a Bože moj, nije ni to tako teško.
    ovisno s koje strane gledaš

a ako roditelj vadi dijete iz škole radi ispita mislite da će prestati ako treba liječnička ispričnica?
    neće
    samo će vršiti pritisak na liječnike da daju neopravdane ispričnice

ovisno s koje strane gledaš

a ako roditelj vadi dijete iz škole radi ispita mislite da će prestati ako treba liječnička ispričnica?
    neće
    samo će vršiti pritisak na liječnike da daju neopravdane ispričnice
    Ne moraju biti neopravdane.
    tj. doktor ne mora znati. U sezoni gripe kazes da je temperatura, van sezone gripe crijevna viroza uvijek zvuci uvjerljivo za dan dva . Za to se ne ide doktoru, samo se po papir dode.

znači lakše je kad laže, ali ne zna da laže

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast