ima netko link na taj pravilnik?
meni je ovo sve novo
nemam pojma kad treba lijecnicka ispricnica, a kad ne (nismo dobili detalje o tome na roditeljskom)
mislim, ja djecu obicno ne vodim pedici prva tri dana temperature, tj. kad je u pitanju viroza pa mi sad glupo tamo nacekavati za takve stvari...
e, sad ćeš morati. i ja sam isto u šoku ostala nakon roditeljskog.
tri dana i to ne tri dana za redom
jelena, jesi sigurna da je riječ o 3 dana u polugodištu ili cijeloj godini?
evo pravilnik http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=14012&sec=2194
o ovom procitaj clanak 4
cvijet
Tijekom školske godine roditelj može osobno ili pisanim putem opravdati izostanak svogdjeteta za koji nije dostavljena ispričnica iz stavka 2. ovoga članka u trajanju od najvišetri radna dana, koji ne mogu biti uzastopni.
Last edited by spajalica; 30.09.2015 at 12:39.
Tri dana za redom,moze i vise puta u godini. To ovisi i o skoli i o razredniku i o djeci i roditeljima.
Ne ljutim se vise na djecu koja dodju DO skole pa odu na kavu,danas sam zen.
Rszrednici salju mailove roditeljima da ih obavijeste da djeca nisu na nastavi(a mozda su doma rekli da idu u skolu).
Nadam se samo da necu morati odradjivati satove subotom (prof su tu, spremni na rad) jer gubitak sati postaje zabrinjavajuci.
Last edited by perla5; 30.09.2015 at 12:42.
perla tako je bilo do novog pravilnika. nama je jedna uciteljica bez obzira na nase negodovanje procitala sve. pa smo svi ostali kao i cvijeta paf.
druga nam je dala natuknica u kojima niej bilo nista o pravdanju sati. kao npr. ovo za tri dana, potom da moramo sad i mi potpisati ispricnice, sto kod nas nije bio do sad slucaj.
a nama su rekli samo tri neuzastopna dana u cijeloj školskoj godini .
valjda svatko tumači taj pravilnik na svoj način![]()
I nama su tako rekli. Tako piše u pravilniku.
Ali ako je dobre volje (tj. ako razrednik zna da ne muljaš) i prije su znali gledati kroz prste. Ja kao i jelena.o nisam baš o tome vodila računa (tako je to kad često hodaš s djecom oko doktora, a za to razrednici znaju pa nas nisu davili).
Kod nas je ovako kako sam napisala. Ali ako je razrednik blagonaklon i ako to roditelji ne iskoristavaju(a obicno to ne rade) mi opravdamo i vise dana(npr. putovanje od par dana,posjet baki,djedu i sl.)
Ma sve ovisi o skoli i razredniku
Btw. kod nas su roditelji bili pristojni - ako ideš s djetetom tjedan dana u inozemstvo, pristojno je napisati zamolbu Učiteljskom vijeću. Isto i za sportaše - doneseš papir od kluba. Reda mora biti.
Oni koji brišu iz škole, ništ im ne znači ta tri dana u školskoj godini koje roditelji eventualno mogu pravdati.
vi ste neka opustena skola. kod nas je sve ko po spagici. pravilnik jasno kaze. gore sam vec citirla. nase uciteljice traze papire. rekli su nam da e dnevnik daje opciju samo tri puta ukupno pravdao roditelj. poslije moraju kliknuti druge opcije. a nase ne zele ako nemaju papir. meni je to OK.
Ma gluposti,tjerati takvu strogocu.
Da,dosta smo opusteni jer smo na glasu kao odlicna skola.
Mozda smo i preopusteni obzirom na situaciju.![]()
Last edited by perla5; 30.09.2015 at 13:06.
je nama su tak rekli i prošle i ove godine, i da svaka ispričnica od doktora mora bit potpisana i od roditelja
ako imate e-dnevnik, sve se automatski bilježi uključujući vrijeme unesenog podatka,
ako je dijete upisano da je izostalo mora biti upisano i da li je opravdano ili ne i temeljem čega je opravdano
nema više iznimaka ni opuštenosti
niš ja dobro tu ne vidim moja peterlin, osim što ću za nekakve glupe virozice morati ići kod dr po ispričnicu :D
bubice, opet ćeš morati temu odvojiti, zakrpe se pretvorile u štrajk, a štrajk u pravilnik![]()
Last edited by cvijeta73; 30.09.2015 at 14:04.
Kod nas je do ove godine bilo, do tri dana može roditelj opravdati. Ako je više od tri dana liječnička potvrda. To pričam kad je dijete bolesno.
Ove godine smo imali skroz na početku roditeljski i razrednica ništa nije na tu temu rekla. Pretpostavljam da još nije imala točne informacije za prenjeti.
Ove godine smo trebali dobiti e-dnevnik no prijavilo se oko 180 škola, a dobilo ga ispod 50. Od toga većina srednjih. Nas nisu izabrali.
Tako da pretpostavljam da ćemo što se tiče izostanaka funkcionirati na sličan način.
Ovo s promjenama u pravilniku je pretpostavljam uvedeno da se pokuša smanjiti broj jednokratnih izostanaka kojima roditelji štite djecu kad pišu test a nisu kao spremni i onda im napišu ispričnicu.
raska od mog starijeg traži i da roditelj potpiše liječničku ispričnicu. Ovaj moj je već bio bolestan i to smo i napravili. Sva sreća da barem imamo razumnu liječnicu.
a da ne velim da ona ne štrajka - kod nas u školi ja baš rasulu, najradije bih vam poslala SMSove dviju razrednica. naravno, da su ih poslale najkon naših upita
Kod nas je dobro organizirano barem za ove koji ne trebaju čuvanje i hranu. Pročitamo informaciju na internetu i prema njoj vidim jel ima sutra školu ili ne. Jedino ne znam kako funkcionira to čuvanje i prehrana jer moja to ne koristi.
Kod nas nema sms-ova jer nemamo telefon od razrednice
Last edited by larmama; 30.09.2015 at 14:27.
e a kod nas nema interneta - web uređuje učiteljica koja nije u sindikatu - pa time valjda ne treba niti obavještavati roditelje![]()
koje roditeljie ne trba obaviještajavati i za kaj
nama je rečeno da na webu neće bit ništ jer je navodno taj netko ko to radi u sindikatu pa krši pravila
jučer osvanulo na školskoj stranici obavijest da se ne ide u kazalište danas, samo kaj je to večina tek danas vidla
Kod nas ni na web-u a jos manje sms.
Simpa mi je to da nas gradic ima dvije skole.
U jednoj u potpunosti svi strajkaju u drugoj nitko.
Nastava se normalno odrzava.
valjda liječnici nemaju pametnijeg posla, pa da ne sjede jadni besposleni...
sad će nam sustav nalagati i kad da vodimo dijete liječniku, glupost.
imam namjeru ignorirati taj dio pravilnika, ako će trebati liječnika-ići će, ako procijenim da liječnik nije potreban-neće. i točka.
A baš sam se slatko nasmijala na to da se ispričnica treba potpisati od strane roditelja. A kao djeca koja žele muljati iz bilo kojeg razloga i na bilo koji način, ne mogu iskopirati potpis svojih roditelja...
Pun mi je kufer sustava. Ne želim sudjelovati u ovakvim banalnostima, a ne mogu se od njih spasiti.
Ispričnica liječnika za dva dana izostanka? A što ako dijete nije bolesno nego ... bilo što.
Koji je to točno razlog da škola priznaje papir od doktora, a ne priznaje papir od roditelja-skrbnika?
Pa nije dijete potpisalo sa školom ugovor o radu pa može izostati jedino ako je na bolovanju.
znači neki put s roditeljima, ili npr. smrtni slučaj, umre djed u drugom gradu, odu na 3 dana na put i sprovod
liječnik mora pisati ispričnicu
izmišlja virozu
ili piše dijagnozu akutne reakcije na stres?
a put piše dijagnozu slabosti i umora
radi kojeg je dijete moralo otići nekoliko dana na put
da se odmori
joj
ne laje kuca sela radi, odn. radi onih koji bi putovali, nego sebe radi![]()
Sutra nastava za sve osnovne škole. Učitelji su prekinuli štrajk.
Last edited by gita75; 30.09.2015 at 17:57.
Ni ja tu ne vidim nista dobro
Ma ja cu zvati nasi dr da pise ispricnicu pa ju samo pokupim
Nema sanse da ju vodim za virozice
Srecom pa je prvu odradila za vrijeme strajka
Na webu nase skole vecer prije su stavljali obavijesti ima li skole ili ne
U potpisu ravnatelj
Je, prekinuli su strajk
Ali deda je iznenada umro i odma su krenuli n put
Inace moj necak je iso u školu u kojoj se smjelo ispricat samo jedan dan u godini, i tako taman počne škola, umre mi otac iako u zg, ali je sprovod bio izvan grada, sisterica odma ispucala taj dan i mali nije do kraja godine ni mrdnut iz škole
Baš sam htjela napisati da postoje nepredviđeni izostanci koji nisu bolest.
Je, bas dijete ne bih slala u skolu kad su najavljene pisane provjere. To su jedini datumi kad znam da mora biti spreman jer on sve zaboravlja. Prosle godine sam ga odvezla pisati kontrolni iz tehnickog sa temperaturom, upalom uha i na ibuprofenu. Obzirom da tehnicki ima svake prestupne ne mogu priustiti da ga nema na jedinom testu u polugodistu.
Last edited by sirius; 30.09.2015 at 22:25.
ja se cudim vasem cuđenju
jer mi vec nekoliko godina imamo e dnevnik, samo smo jedan dan smjeli opravdati, dva u komadu vise ne. Za tri dana izostanka radi puta u njemacku sam morala pisati zamolbu nekom vijecu...
F jedan dan mora izostati iz skole jer ide na kontrolu na Rebro, uciteljica inzistira da donesem ispricnicu od njezinog pedijatra. E mislim da cu taj dio ignorirati, zar joj ne moze biti dovoljna kopija nalaza?
Kuzim autore, ima te pojave i u nasoj okolini. Ali meni je to nezamislivo. Barem za pisanu provjeru znam datum i gradivo, sve ostalo mi je nepoznanica. Jos nekako lako za mene, ali je nepoznanica i mom djetetu jer mu informacija ispari na putu kuci . Inace, kod nas je vec dulje vrrijeme to pravilo sa 3 dana, koliko me pamcenje sluzi od kad M. ide u skolu.
A. ima e dnevnik (sad i D,. ali to je još prefriško) i opravdavanje izostanaka je dosta relaksirano. Nisam baš shvatila zašto je e dnevnik neki faktor kod pravdanja izostanaka?
Kod nas nije. Mi ga nemamo.:zaostali:
Super članak na temu štrajka http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-finskoj-je-biti-ucitelj-drustvena-cast-u-hrvatskoj-se-ucitelje-cipelari-kao-neradnike-i-uhljebe/845169.aspx
Na istu temu potpisujem sve Mimine postove.
A jasne su mi i odredbe pravilnika o izostancima, znam puno roditelja koji dozvoljavaju djeci da preskoče ispit jer se nisu stigli ili "stigli" pripremiti. Meni je to nezamislivo i ne bih svome to nikako dopustila. No, kako doskočiti tome nego postrožavanjem kriterija? Niti ja ne običavam voditi dijete doktoru za svaki drek, ali ako je za greater good, a Bože moj, nije ni to tako teško.
Last edited by Svimbalo; 01.10.2015 at 00:21.