Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Reći ću ti zašto - jer traže 4% svima. Bez ikakvog kriterija kvalitete obavljanja svog posla.
Dok se ne uvedu kriteriji vrednovanja kvalitete posla koji imaju ikakvog smisla nama korisnicima tog sustava - znači, da mi roditelji i (starija) djeca možemo dati neki feedback koji ima ikakav utjecaj, i dok se ne postave objektivni kriteriji rezultata njihovog rada - pri čemu ne mislim da je jedini kriterij "uspjeh na natjecanjima" i sl. nego i zadovoljstvo time kako je organizirana nastava, komunikacija, i sve ostalo - onda ću podržati da oni koji su kvalitetni dobiju i puno više od 4%. A ne da svi dobiju isto, za to neću biti nikada.

Uostalom, kad sam ja doživjela u nekoj od firmi da smo svi rekli "dajte nam 4% povišicu jer tako želimo"? Nikad. A kad sam doživjela da su svima srezali plaće? Evo pred 6 mjeseci. Tko nije bio zadovoljan - nije potpisao novi ugovor, već je sreću potražio negdje drugdje. Ne vidim razlog zbog čega ja egzistiram u paralelnom svemiru gdje vrijede sasvim neka druga pravila, i trebam podržavati sustav koji je u svojoj biti organiziran krivo i da još pružam podršku da se tako nastavi i dalje...
A gdje bi to drugdje mogli raditi naši učitelji?