Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Ti si dobra. U mom svijetu ja znam kada se pise test jer sam prepisala datume na pocetku godine, ali pojma nemam ŠTO se pise u testu. Jos nekako lako za mene, ali ne zna niti moje dijete koje zuji dobar dio svakog sata. Pa onda danima prije testa pokusavam shvatiti sto se u testu uopce pise. A nabavljanje tiskanog testa ... to bi mi olaksalo zivot. Molim linkove i informacije kako bezbolno do stampanih testova na PP.
( ps. dijete ne pise niti jedan stampani test, nego ih profesori sastavljaju).
Evo, ja ću ti odgovoriti javno - ali odnosi se na djecu u nižim razredima.

Ja sam svom sinu svojevremeno kupila ove testove http://www.alfa.hr/artikl/info/4fa0a1d83988ccee6700001b s ciljem da vježba doma.

Igrom slučaja pokazalo se da potpuno istu bateriju testova ima i učiteljica, jer to je par s odabranim udžbenikom. Eto - nisam tražila, to je našlo mene. I to je jedina godina kad je moj mlađi imao 5.0 iz prirode jer je i njemu problem pročitati s papira. Zato sam to i nabavila (misleći da će se učiteljica potruditi sastaviti nešto SLIČNO - ali figa, lakše je kupiti potpuno isto) - daklem, ja sam dala novac i za školu, a od svoje volje i prije nego je to učiteljica zatražila, kupila sinu i za doma. Nisam imala nikakvih namjera varanja, mislila sam da će djetetu to dobro doći da vježba. E, pa, uvježbao je i bolje nego sam si mislila. Nismo ponovili.

Pouka priče - kad nabavite udžbenike, pogledajte ima li kakvih gotovih testova. Ponekad ima, ne uvijek. Za djecu s teškoćama to je sigurno sasvim dobra vježba. A ako je prosvjetar toliko komotan da se oslanja na gotov tiskani materijal - zašto bi to bio problem roditelja?