Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Cica iz utjehe, pa povraca tj. bljucka!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Cica iz utjehe, pa povraca tj. bljucka!

Evo moj maleni od 28 dana zna da cica iz utjehe, mazenja . Ne znam da li je ovo moja krivica, uglavnom kada krene plakati duze od 5 minuta ja ga stavim na cicu i on se odmah smiri.
    Problem je sto iz te utjehe on naravno i posisa dosta mlijeka sto se zavrsim sa redovnim bljuckanjem, neki put i 3 puta zaredom.
    Naravno bljucka i kada produzeno sisa. Ima li neko iskustva sa tim?
    Ne znam da li mu to steti, da li je normalno da toliko bljucka, da li ga ja prenajedam i opterecujem zeludac ili im to nesmeta :?

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

draga aprilska mama, ja sam za to da se bebi ponudi cika kad god ona to hoće, posebno tako maćoj. moj prvorođeni je bljuckao neko vrijeme dok se nismo uhodali, a i bio je pohlepan, ali mislim da to kod njih još uvijek nije utjeha u toj mjeri da bi zezao..u svakom slučaju ako doktorica veli da bebač dobiva na težini i da je sve ok, mislim da mu neće ništa biti od malo bljuckanja. obavezno podrigivanje, probaj s maženjem, laganom masažom da se smiri..sretno!!!

dario 05.08.1999.
    dora 04.02.2006.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Aprilska mama, potpuno identičan problem sam i ja imala. Moj je tražio ciku svako pola sata, strašno je bljuckao, ali ništa ga drugo nije moglo umiriti, ni maženje, ni nosanje, ni pjevanje, ma ništa..
    Čak sam mu pokušala uvaliti meni omraženu varalicu, ali ni to nije dolazilo u obzir, tek bi se onda razbijesnio.
    Uglavnom, 1,5 -2 mjeseca su bili najteži, a onda se sve malo pomalo izreguliralo. Jedine "poslijedice" su bile dobivena 4 kila s 3 mjeseca i 13 cm u dužinu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dobro došla u kljub bljuckača i obožavatelja zize!

Isto je bilo i kod nas. Hrvoje je bljuckao tako čak do petog mjeseca i onda se normaliziralo.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma, sve je OK.
    Ljubi bljuckića i daj mu cicu kad god hoće

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: Cica iz utjehe, pa povraca tj. bljucka!

Citiraj aprilska_mama prvotno napisa
    kada krene plakati duze od 5 minuta
    i ovo ti može biti jedan od uzroka bljuckanja: ako dijete stavljaš na dojku dok je u plaču, dodatno se naguta zraka i onda i to uzrokuje bljuckanje/povraćanje.
    Važno je odmah reagirati, na prvi "kme", dok dijete još nije ni zaplakalo. Onda beba siše smireno i oskeća se sigurno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali i kad sise smireno i reagiras na svaki 'kme', isto moze bljuckati.
    i nemoj to shvacati kao povracanje, i nije to uvijek visak. cesto on izbaci i ono sto mu nije bilo visak, pa mu onda fali.

je li inace nezadovoljan, nemiran, lose spava?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim da je ok. Super napreduje, kila za mjesec i 3 cm. Samo ama bas svaki put bljucne i toga bas ima tako da imam osjecaj da to sto je pojeo je sve izbacio. I onda ide za pola sata sat ruka prema ustima, kme-kme i ja uvijek mislim da je gladan i zavrsi na mojoj sisi. Naravno ukoliko nije neophodno nebi bas da mi non stop na sisi. Bar da odem pod tus i do trgovine bez panike.
    Tako da neznam bas da li je gladan, trazi utjehu ili je jednostavan takav.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

moje dijete nakon što provede i do sat vremena na cici, kad se odšteka a kad je jaaako pospana siše ručice prilikom uspavljivanja. u biti, sad kad razmislim, uvijek siše ruke/pelene kad je fjaka.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

od frendice mali je puno bljuckao (svako dijenje a poslije i dohrana) sve do cak 8mj... super je napredovao, dapace fantasticno, tako da se nije brinula... i sve pet!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nama je bljuckanje u veeeelikim lukovima trajalo između 2 i 5 tjedna i onda se smirilo. A pomogne da prekineš podoj da bi bebica podrignula prvi zrak koji inače potjera mlijeko van, kad podignemo bebu na kraju podoja, ona podrigne samo zadnji zrak. Pomoglo nam je još i sisanje potrbuške protiv bljuckanja, jel tako ima kontrolu, kad sam sjedeći dojila previše mu je curio i često se zagrcavao.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni su Pia i Dora bljuckale u većim količinama kada sam pila kravlje mlijeko. Kada sam ga izbacila, sve je bilo OK.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo ti link sa sličnim problemom
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...508&highlight=

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

aprilska_mama, uzmi malo vode u casu i prolij toliko koliko ti se cini da je beba bljucnula, pa ces vjerojatno vidjeti da to i nije bas toliko velika kolicina.

Glede mirnog odlaska do trgovine - ne znam bas puno mladih mama koje bi to mogle napraviti bas mirno. Pomiri se s tim da ti je sada tako i da bebi sisa jednostavno treba, cak i kad nije gladna. Obicno se sve izregulira do 2. ili 3. mjeseca bebinog zivota.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi smo sutra 2 mj. i L. i dalje bljucka. po danu cesto zna cikiti svako malo, pa tako i bljuckati. cijeli stan mi smrdi po siru jel razlikujes "tekucinu" koju bljucka? ponekad je cisto mlijeko, ponekad je gusto (jer je pomijesano sa zrakom), ponekad je vodica sa komadicima sira (staro mlijeko). i mene je lovila panika kad bi vidjela tu kolicinu te kad bi vidjela koliko je gazica mokra, a onda kada sam vidjela da veci "svinjac" napravi moj let down, skuzila sam da to sto izbljucne i nije toliko puno.
    dzri se

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da se i ja pozalim - moj malis ima dva tjedna i evo npr. sinoc je od 19 do 24 bio na sisi. Iz utjehe, jer je u sedam lijepo jeo. I kasnije naravno opet tijekom tih pet sati. Vecinu vremena je drzi u ustima, zatvori oci i svako toliko povuce dva puta. Ponadam se da je zaspao, ali place cim ga maknem. I naravno, puno bljucka jer mu je to stvarno previse mlijeka. I nista ga drugo ne moze smiriti - nakratko nosenje ili ljuljanje, ali nakon toga brizne u plac, gura rucice u usta, izvija se i samo ga sika moze smiriti. Ali meni je to tesko izdrzati, bradavice me bole od tolikog natezanja iako pazim na polozaj, bole me laktovi od lezanja, cudim se kako mu ne fali sna, jos je jako mali, a i ja se pretvaram u jednu veliku dudu. Vise ne znam ni koju bih mu sisu dala - nisam sigurna je li ijedna prazna jer je on NIKAD nije ispustio sam. I inace je podoje skratio na svako sat i pol. I ne tjesi me bas da ce se stvari smiriti sa 2-3 mjeseca, jos mi je to taaako daleko...

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Summer, kod mene je slicno. Lovre ima 10 dana i sise, i bljucka, a ja sam preumorna. Mali sinoc budio se svaka 2 sata i isto toliko je i sisao - uzas! A ponekad ipak pojede za pola sata. Svekrva tvrdi da je mali ljencina i trebam ga malo drmati da ne zaspi, jer je njemu tako lijepo. Meni bas i nije, osobito u 4.00 ujutro. Nadam se da to ce se nekako brzo smiriti...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u potpunosti potpisujem summer. identicna situacija i kod nas...
    s tim da mi imamo soor :/ pa ga to dodatno zivcira.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Cure, ja sam u vrijeme kad mi je mali bio 2-3 tjedna star, pa sve do od prilike 2 mj starosti doslovno provodila vrijeme u krevetu s njim. On prikačen na cicu 24/7, a ja gledam telku, čitam, spavam. U početku me to izluđivalo, a onda sam se počela opuštati i uživati.
    Isto je bljuckao hektolitre, ali sve to dođe i prođe.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Cure, ja sam u vrijeme kad mi je mali bio 2-3 tjedna star, pa sve do od prilike 2 mj starosti doslovno provodila vrijeme u krevetu s njim. On prikačen na cicu 24/7, a ja gledam telku, čitam, spavam. U početku me to izluđivalo, a onda sam se počela opuštati i uživati.
    Isto je bljuckao hektolitre, ali sve to dođe i prođe.
    Potpisujem!
    Uvijek ću pamtiti- klinka imala točno tri tjedna počeli cikati u 17sati, završili u 21.45.Mislila sam, ako ne tad nije ukočilo neće nikada.A sad mi to fali, sada se prišteka, vuce 5 min jednu, pa 5 min drugu i odeeeee...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •