Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Dodatna nastava u višim razredima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Dodatna nastava u višim razredima

Ove godine (5. razred) imamo velikih problema sa školskim rasporedom. Između ostalog, profesorice matematike i hrvatskog stavile su dodatnu nastavu u isto vrijeme (isti dan, isti sat).
    Moj sin bi htio ići na dodatnu iz oba predmeta, ali zbog ovoga ne može. Nije jedini - navodno sva djeca iz njegovog razreda (njih 4-5) koja idu na dodatnu iz matematike žele ići i na hrvatski, ali ne mogu.
    Obje profesorice ostaju pri odabranom terminu i ne žele promjenu.
    Je li netko imao sličnu situaciju i kako je to na kraju riješeno? Ima li smisla razgovarati s nastavnicama, ili je jednostavnije popustiti, neka ide na jednu dodatnu i gotovo?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se one ne mogu dogovoriti moze se ici ravnatelju, ima smisla jedino ako su obje profesorice odredile da ti dijete moze ici na obje dodatne. Jer, po mom iskustvu, na dodatne se ne ide po izboru.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E sad to ne znam, znam da ga je na dodatnu iz matematike zvala profesorica (njih nekoliko nakon inicijalnog testa), a za hrvatski je, čini mi se, bilo rečeno da može ići tko hoće... to bih očito trebala provjeriti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam odgovor kako se slaže raspored
    m imamo obrnutu situaciju nema dodatne ni iz matke ni iz hrvatskog tako da nemamo muke sa slaganjem rasporeda
    ali imam ti rješenje koje bi, mislim, bilo super za tvog malog, koliko sam skužila on je jako dobar u matki
    imaš u miocu naprednu matematiku za osnovnoškolce
    1x dupli sat u 2 tjedna
    pa može na matku u mioc, a hj u školu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas zna bit više aktivnosti u iato doba, i sport, matka, povijest..
    Pa detebira kajbi
    Probajte ipak razgovarat s raskom da proba dogovorit promjenu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ako se one ne mogu dogovoriti moze se ici ravnatelju, ima smisla jedino ako su obje profesorice odredile da ti dijete moze ici na obje dodatne. Jer, po mom iskustvu, na dodatne se ne ide po izboru.
    U principu ide se po izboru ukoliko je u dijete u mogućnosti pratiti dodatnu i ako je zainteresirano (što obično učitelji u RN mogu dobro procijeniti, pa ispada da je po pozivu.). Dodatna je predviđena za one koji znaju i mogu više.

Tanja ja bih razgovarala sa profama, a ako ne upali onda i sa ravnateljem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam odgovor kako se slaže raspored
    m imamo obrnutu situaciju nema dodatne ni iz matke ni iz hrvatskog tako da nemamo muke sa slaganjem rasporeda
    ali imam ti rješenje koje bi, mislim, bilo super za tvog malog, koliko sam skužila on je jako dobar u matki
    imaš u miocu naprednu matematiku za osnovnoškolce
    1x dupli sat u 2 tjedna
    pa može na matku u mioc, a hj u školu
    Eh, krasno zvuči, ali nemamo vremena voziti ga u MIOC, živimo na drugom kraju grada, a osim toga, svaki dan je u glazbenoj (da ne spominjem vježbanje). Jedva smo skrpali nekakav raspored ove godine.
    Zasad je odlučio da u školi ide na matematiku, a oko hrvatskog ćemo još vidjeti, što ćemo s tim. Nije jedini u razredu kojem ovakav raspored ne paše, pa ćemo neko rješenje s vremenom valjda naći.
    Na razrednicu, na žalost, ne možemo računati, na zamjeni je, tek je došla u tu školu i ne poznaje još dovoljno kolege da bi mogla utjecati na promjene rasporeda koji su sami zadali.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko je često dodatna matematika kod vas?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Trebala bi biti jednom tjedno (prema najavi profesorice na roditeljskom), samo se zbog štrajka i stalnih promjena rasporeda taj ritam poremetio pa su dosad imali samo dvaput.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam za preklapanja. Moju je zvala profa iz matematike na dodatnu no bio je jutarnji predsat tj. u 7,15. Malo je cak razmisljala jer joj se nije preklapalo s ostalim aktivnostima no ipak nije isla. Mislim da nitko na kraju nije isao. Od dodatnih je isla na novinarsku i dodatni iz engleskog tj. dramsku englesku. Jos su imali dodatnu iz geografije, njemačkog. Geografiju je isto htjela no nije mogla zbog muzičke. Ove godine se za sada prijavila za fiziku i nesto je rekla da bi na prvu pomoć no ovisi o terminu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo da javim "rješenje" situacije - razgovarala sam jučer s nastavnicom hrvatskog i ona kaže da dosad nikad nisu imali problema s preklapanjima jer u pravilu učenici koji su išli na dodatnu matematiku nisu bili zainteresirani i za hrvatski, i obrnuto Ove godine im je ovo prvi put da imaju dvoje djece koja žele ići na obje dodatne. Kako je preklapanje samo u jednom tjednu (u drugom tjednu su dodatne odvojene), dogovorili smo tako da će na matematiku ići redovito, a na hrvatski svaki drugi tjedan. Pa ćemo vidjeti, koliko ga interes bude držao... ja ne želim ništa forsirati, ali glupo mi je i odgovarati ga od školskog sadržaja koji ga veseli.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ovdje se puno toga preklapa. Moja je pozvana na napredni njemacki (priprema za Ghoete Institut ispit slijedece godine), napredni engleski (priprema za Cambridge KET ispit slijedece godine), i latinski. Znao se raspored samo za prva dva jezika, pa je morala ici pitati profesoricu latinskog kada ona planira poceti sa nastavom.
    Zasad ispada da joj se nece to poklapati, nadamo se da ce tako i ostati.

Medjutim, isti dan kad je napredni engleski postoji opcija kreativne radionice, te odbojke ili kosarke. Da nije toliko zauzeta baletnom skolom (utorak, srijedu, cetvrtak i petak ide tamo direktno iz skole, samo ponedjejak prvo dodje doma, pa ide kasnije na balet), vjerojatno bi htjela i na ovo, a onda bi se nasli u cudu.

Ovi roditelji koji su izabrali i dodatnu nastavu i radionicu i/ili sport nisu uspjeli nista promijeniti.
    Navodno je objasnjenje bilo da je odredjeno da skola duze radi taj dan kad se dodatna i aktivnosti preklapaju radi grijanja, prisustva pomocnog osoblja, itd.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da javim "rješenje" situacije - razgovarala sam jučer s nastavnicom hrvatskog i ona kaže da dosad nikad nisu imali problema s preklapanjima jer u pravilu učenici koji su išli na dodatnu matematiku nisu bili zainteresirani i za hrvatski, i obrnuto Ove godine im je ovo prvi put da imaju dvoje djece koja žele ići na obje dodatne. Kako je preklapanje samo u jednom tjednu (u drugom tjednu su dodatne odvojene), dogovorili smo tako da će na matematiku ići redovito, a na hrvatski svaki drugi tjedan. Pa ćemo vidjeti, koliko ga interes bude držao... ja ne želim ništa forsirati, ali glupo mi je i odgovarati ga od školskog sadržaja koji ga veseli.
    Super da ste to riješili. Svojevremeno moj L. nije mogao ići na novinarsku grupu zbog preklapanja s informatikom, ali njemu je to bio spas. Stvar se rješavala tako da je dobivao zadatke za članke doma, pa je profesor hj koji je vodio/vodila novinarsku to korigirao i davao upute kako se pišu članci. ALi moj stariji nikad nije posebno uživao u tome, nego je to smatrao obvezom koju treba odraditi pa nije bilo u pitanju čega će se odreći. Uvijek je novinarska bila na drugom mjestu, a informatika na prvom, he he he... Moj mlađi je puno zainteresiraniji za novinarstvo i dodatni hrvatski, ali ni on ne bi žrtvovao informatiku za to. Matematiku bi.

Nije to sve skupa loše - to djecu u jednom trenutku primora da naprave neke izbore. S godinama toga bude sve više, ovako kako Elly piše. Moji su godinama usklađivali nastavu izbornih predmeta s glazbenom školom i dobro da jesu, jer njima je recimo engleski bio izborni predmet, a njemački redovni. Kad je L. upisao željenu srednju školu, prvi strani jezik je ispao engleski (za cijelu školu), pa je i te kako dobro došla izborna nastava iz tog predmeta.

* * *
    Sad vidim da sam malo fulala s tim stranim jezicima jer tema je DODATNA a ne izborna nastava. Sorry!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.10.2015. at 12:28

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Super da ste to riješili. Svojevremeno moj L. nije mogao ići na novinarsku grupu zbog preklapanja s informatikom, ali njemu je to bio spas. Stvar se rješavala tako da je dobivao zadatke za članke doma, pa je profesor hj koji je vodio/vodila novinarsku to korigirao i davao upute kako se pišu članci. ALi moj stariji nikad nije posebno uživao u tome, nego je to smatrao obvezom koju treba odraditi pa nije bilo u pitanju čega će se odreći. Uvijek je novinarska bila na drugom mjestu, a informatika na prvom, he he he... Moj mlađi je puno zainteresiraniji za novinarstvo i dodatni hrvatski, ali ni on ne bi žrtvovao informatiku za to. Matematiku bi.
    Ne kužim samo, zašto je onda išao na novinarsku ako mu nije gušt?

Nema šanse da bi moj sin išao na neku grupu u školi ako nema baš veliku želju. Čak i oko ovog hrvatskog se dvoumio u jednom trenutku, ali izgleda da je prevagnula simpatična i mlada profesorica koja očito ima dobar pristup u radu s djecom. Jer dosad nikad njega nisam povezivala s dodatnim aktivnostima tog tipa (literarno izražavanje, kreativnost, i sl.).
    A i na dodatnu iz matematike ide prvenstveno zato što mu se sviđa nastavnica i njezin način rada.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne kužim samo, zašto je onda išao na novinarsku ako mu nije gušt?

Nema šanse da bi moj sin išao na neku grupu u školi ako nema baš veliku želju. Čak i oko ovog hrvatskog se dvoumio u jednom trenutku, ali izgleda da je prevagnula simpatična i mlada profesorica koja očito ima dobar pristup u radu s djecom. Jer dosad nikad njega nisam povezivala s dodatnim aktivnostima tog tipa (literarno izražavanje, kreativnost, i sl.).
    A i na dodatnu iz matematike ide prvenstveno zato što mu se sviđa nastavnica i njezin način rada.
    Bio mu je gušt obrađivati NEKE teme koje su ga zanimale (npr. o računalima, hardveru, mobitelima, pa i igrama - pisao je svojevremeno članak o Minecraftu, pa jedan o novim načinima čitanja lektire (e-lektire, čitači, audio knjige - to nikad nije objavljeno, valjda je profesor mislio da nije sjajna ideja otkriti široj populaciji kako se švercati, he he he, ali je zato animatorica u lokalnoj knjižnici bila jako zadovoljna time). Bilo je još par takvih zanimljivih projekata, ali prof. im je rekao da se ne može uvijek pisati ono što im se sviđa, nego i ono što treba za školski list.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a matka sama po sebi mu nije ništ, to si mislila reć??
    moj ide na neku aktivnost radi sadržaja, a ne radi profe.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a matka sama po sebi mu nije ništ, to si mislila reć??
    moj ide na neku aktivnost radi sadržaja, a ne radi profe.
    Ma ne, dobra je njemu i matematika sama po sebi, i ide mu dobro, ali da mu profa nije ok, ne bi samo tako pristao ostajati 8. sat u školi ili dolaziti nulti sat ujutro. Tako zaljubljen u matematiku ipak nije
    U nižim razredima je išao na dodatnu matematiku, ali pomalo preko volje jer je učiteljica imala drugačiji pristup. Sad, u višima, odmah je rekao da želi ići na dodatnu, bez nagovaranja, jer mu se svidjela promjena nastavnika i drukčiji nivo rada.
    Uostalom, kad se prisjetim sebe u toj dobi, i meni je interes za neki školski predmet jako ovisio o nastavniku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •