Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Rad od kuće

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Rad od kuće

Imam problem na poslu. Trebala bih biti na bolovanju zbog bolesti djeteta ovaj tjedan, no dobila sam posao koji mora biti gotov do idućeg ponedjeljka (u tome me nema tko zamijeniti). Predložila sam poslodavcu da to napravim doma i da ne uzimam bolovanje, neka mi pišu da radim. Kako imam nekoliko nadređenih, jedan od njih se protivi tome i kaže da se to ne smije. Stvar je zapravo u tome da su oni u međusobnom sukobu, a ja sam tu kolateralna žrtva.
    Zanima me uređuje li zakon uopće takvu situaciju, ili se to regulira kakvim internim pravilnikom, i je li moguće na temelju usmenog dogovora s poslodavcem tako raditi (iznimno sad, jer drugačije se taj posao ne može dovršiti u zadanom roku).
    Dosad sam najčešće koristila bolovanje, a opet su mi slali zadatke doma, i ne pada mi na pamet više raditi uz bolesno dijete (možete mislit kako to izgleda), a dobivati bitno manju plaću jer se vodi da ne radim.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dok su ti sefovi u sukobu ne mozes racunati na "dzentelmenske sporazume". U mojoj firmi je to nekad bila legitimna opcija, tzv teleworking, koji je bio uredjen pravilnikom o radu i sluzbeno odobravan i evidentiran kroz HR aplikaciju. Medjutim, to su sluzbeno ukinuli, no nesluzbeno stvar i dalje funkcionira na odobrenje mailom direktno nadredjenog, a koristi se za bolesti, bolesti djeteta, kad imas toliko posla da ti pase napraviti sve u miru od doma itd. Ali, kazem, to funkcionira uz (nesluzbeno) odobrenje i znanje svih. Da mi moj sef hoce odobriti a njegov se tome protivi, ne bih se igrala jer je to siva zona ako nije uredjeno svim pravilnicima i sluzbeno odobreno.

A sad polulegalni savjet - uzmi bolovanje za sebe, to je na teret poslodavca pa tvoj budget manje pati, a legalno si doma. Ionako ti kazes treba samo dva tri dana, sezona je prehlada, mozda ti tvoja dr pristane napisati bolovanje. Povoljnije je za drzavni proracun, povoljnije za tebe jer ti poslodavac ipak plati kad vec radis...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Dok su ti sefovi u sukobu ne mozes racunati na "dzentelmenske sporazume". U mojoj firmi je to nekad bila legitimna opcija, tzv teleworking, koji je bio uredjen pravilnikom o radu i sluzbeno odobravan i evidentiran kroz HR aplikaciju. Medjutim, to su sluzbeno ukinuli, no nesluzbeno stvar i dalje funkcionira na odobrenje mailom direktno nadredjenog, a koristi se za bolesti, bolesti djeteta, kad imas toliko posla da ti pase napraviti sve u miru od doma itd. Ali, kazem, to funkcionira uz (nesluzbeno) odobrenje i znanje svih. Da mi moj sef hoce odobriti a njegov se tome protivi, ne bih se igrala jer je to siva zona ako nije uredjeno svim pravilnicima i sluzbeno odobreno.
    Tako je i kod mene.
    Ali rijetko funkcionira.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Glavni šef se slaže s tim, ovaj ispod njega ne (i sam je često koristio tu opciju, ali mu više ne daju jer je zloupotrebljavao, da ne idem u detalje, i sad kad ne može on, ne da ni meni mogućnost). Stvar je u tome da taj posao mora biti gotov do ponedjeljka, alternativa je da plate nekom izvana da ga obavi, što je besmislica ako se možemo ovako dogovoriti.
    Nadala sam se da postoji neka regula na koju se mogu pozvati.
    No hvala, cure, vidjet ću još što ću napraviti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni je ovo strašno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •