Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Može li se učiteljica rn zaposliti kao odgojiteljica u vrtiću

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Može li se učiteljica rn zaposliti kao odgojiteljica u vrtiću

Pozz svima, evo nadam se da sam na dobrom mjestu (ako nisam neka admin premijesti na prikladnije).
    Dakle, po zanimanju sam magistra primarnog obrazovanja, odnosno učiteljica razredne nastave i engleskog jezika. Trenutno radim u osnovnoj školi kao pomoćnica u nastavi, međutim pratim i oglase na burzi, tražeći stalnije zaposlenje
    Zanima me odgovor na pitanje koje sam postavila i u naslovu, imam li ikakve šanse i zakonsko pravo javljati se na natječaje za radno mjesto u vrtićima (prvenstveno privatnim)? Ima li netko takva iskustva, i može li se uopće dobiti odobrenje gradskog ureda, u hipotetskom slučaju da se neki vrtić odluči za mene?
    Hvala puno

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    Pozz svima, evo nadam se da sam na dobrom mjestu (ako nisam neka admin premijesti na prikladnije).
    Dakle, po zanimanju sam magistra primarnog obrazovanja, odnosno učiteljica razredne nastave i engleskog jezika. Trenutno radim u osnovnoj školi kao pomoćnica u nastavi, međutim pratim i oglase na burzi, tražeći stalnije zaposlenje
    Zanima me odgovor na pitanje koje sam postavila i u naslovu, imam li ikakve šanse i zakonsko pravo javljati se na natječaje za radno mjesto u vrtićima (prvenstveno privatnim)? Ima li netko takva iskustva, i može li se uopće dobiti odobrenje gradskog ureda, u hipotetskom slučaju da se neki vrtić odluči za mene?
    Hvala puno
    ono što znam sigurno - ne možeš raditi u jaslicama (to mogu samo tete - dakle odgajatelj)
    e sad vezano za vrtiće - neke tete nisu službeno tete (nego ima i ekipe koja je prije završila srednju odgajateljsku - koja više ne postoji ili medicinske sestre) te su sa promjenom zakona one premještene u vrtiće (dakle isto više ne mogu raditi u jaslicama), ali neznam kakva je situacija sa novo prilodošlom ekipom

također znam da je broj odgajatelja jako velik i po toj logici čisto sumljam da druge uzimaju u obzir
    tebi bi možda išlo u prilog što imaš završen engleski pa da se javljaš na natječaje gdje traže takve tete za engleske grupe

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala
    Da, jasna mi je situacija i da su mi šanse pored odgajatelja koji su u sustavu u biti jako male, ali upravo to, ciljam na taj svoj engleski, pa moooožda i bude nešto. Želim si proširiti okvire, a i bez obzira na to što sam učiteljica, u principu se vidim i u vrtiću. Trebala sam očito oboje studirati paralelno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kolegiji na razrednoj nastavi i predškolskom odgoju su različiti, iako rn traje duže, ne znači da su učiteljice kompetentnije i da imaju šire znanje, jer se radi o posve drugačijem sadržaju i pristupu. Zakonski ne znam kako je regulirano ali sumnjam. Ali možda bi stvarno mogla u privatnom, kao odgajatelj za predškolce, možda bi im puno više vrijedila u takvom slučaju. Možda da zoveš privatne vrtiće i pitaš kako stoje po tom pitanju, pogotovo što imaš završen engleski

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uvjeti za Odgojitelja predškolske djece propisani su Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju i Pravilnikom o vrsti stručne spreme stručnih djelatnika te vrsti i stupnju stručne spreme ostalih djelatnika u dječjem vrtiću
    i uvijek se moraju zapošljavati prvenstveno oni koji te uvjete zadovoljavaju
    jedino u izvanrednim situacijama ukoliko nema takvih osoba odnosno ne jave se na natječaj u obzir dolaze osobe koje ne zadovoljavaju uvjete
    ali samo na rok do 5 mjeseci
    i to vrijedi i za privatne vrtiće i javne

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala cure!
    Pa da, evo ciljala sam konkretno na te predškolske grupe i vođenje priprema za školu, pa i engleske grupe. Znam da za mlađe nemam potrebnu kvalifikaciju (osim što jednu jasličevku imam doma ). Ne smatram se ni vrijednijom ni kompetentnijom zato što sam završila studij koji traje duže, i naravno da je, iako ima dosta srodnosti, i dosta različito (već sam radila engleski preko škole stranih jezika u vrtićima). Sad bih trebala krenuti i na jednogodišnju edukaciju za terapiju igrom
    A ništa, ja ću nastaviti pratiti i javljati se, pa možda nešto negdje i uleti, ali se neću puno nadati da se ne razočaram.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Jedna naša teta je učiteljica rn, zaposlena je nedavno. U Zagrebu, u privatnom vrtiću. Tako da..očito može

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •