-
Čuvanje (skladištenje) orašastih plodova
Nabavila sam veću količiniu orašastih plodova pa se pitam koji je najkvalitetniji način skladištenja...
Imam orahe, lješnjake, bademe... Što je najpouzdanije? Svi isto ili ima razlika?
-
Orahe držim ih u frizideru. Moja sveki ih zamrzne, ali meni se to ne sviđa, imaju neki miris onda.
Bademi se mogu drzati i u špajzi, ne kvare se ko orasi.
A lješnjaci su negdje između.
-
Ako su u ljusci, na balkonu. Kad ih ocistim u papirnatu vrecicu i u skrinju... nisam nikad primjetila neki poseban miris. Govorim za orahe... ostalo ne znam.
-
Nadala sam se čuti neki turbo super savjet...
Za zamrzivač i frižider znam... ja osjetim miris kad su u frižideru... ako su u zamrzivaču, ne skužim.
-
Ne znam jesu li očišćeni ili još u ljusci. Moja mama ih zbomba u vreće od krumpira i ostavi vani negdje da vise.
-
očišćeni.
ma kad bi ih stigla čistiti....
-
Moja mama lješnjake, orahe, nekad zna popeći/sasušiti u peći, pa ih stavi u neke plastične posude i u špajzu. Ali ne stoji dugo jer napravi kolač.
Last edited by zutaminuta; 09.10.2015 at 14:50.
-
Trebam savjet za lješnjake. Kupila bih veću količinu, također ne znam koji je najbolji način za skladištenje. Prvu turu sam propekla u pećnici i očistila od ljuske, tako ih najviše volim jesti. Stavila sam ih u papirnatu vrećicu.
Što s ostatkom?