Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Savjet !!

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno Savjet !!

Pozdrav cure , trebala bi vaš savjet. Šogorica i dečko su dobili bebicu prije 2 mjeseca, još su jako mladi , ona 20 , od 22 god , praktički tek škole završili. Nijedan od njih dosad nije radio, a žive kod njegovih roditelja i htjeli bi se osamostalit. On će dobiti stalan posao za 2 mjeseca , plaća oko 5000 kn. I htio bi dići kredit da kupi pola kuće od tete , to bi bilo nekih 50 000 eura. Sad zanima ga nakon koliko rada on može dići kredit. Mi mu ne možemo dati savjet o tome jer smo mi našu kuću u nasljedstvo dobili i nikad nismo kredite htjeli dizati. Pa ako netko zna / ima s tim iskustva , svaki savjet je dobrodošao.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da to ovisi od banke do banke. Ali potrebna je također određena svota novca u startu, plus jamci.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislim da je vise manje svugdje minimum 3 mjeseca rada uz uvjet da je ugovor na neodređeno. Negdje čak i 6 mjeseci.
    S tim da ako zeli kupiti pola kuće, kuća bi trebala biti etažirana kako bi banka na tu polovicu mogla upisati hipoteku a on se uknjižiti kao vlasnik.
    Obzirom na iznos to bi trebao biti stambeni kredit pa onda mora zadovoljiti sve uvjete za hipoteku. Jamci nisu obavezni, ovisno o kreditnoj sposobnosti sudužnik.
    Neka ode u par banaka pa nek se raspita, ovo preko foruma je sve trla baba lan

zola avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

ZaraMia ja sam nedavno uzela kredit za stan. Znam da sam za izračun prosječne plaće trebala donijeti zadnje 3 platne liste, pa pretpostavljam da kredit može zatražiti nakon što primi tri isplate. U trenutku kada sam dizala kredit nisam imala ugovor na neodređeno, štoviše imala sam ugovor koji traje do sredine 10.mj., a kredit sam dobila u 6.mj.

Prema iznosu plaće mogla sam dobiti oko 50.-55.000EUR (zavisi koju kombinaciju stambenog kredita bi uzimala),a meni je trebao nešto veći iznos pa mi je dečko jamac kako bi mi se povećala kreditna sposobnost. On također ima ugovor na određeno.

I kao što je Gabi25 rekla - svi papiri nekretnine moraju biti čisti, ako nisu banka neće niti izaći na teren procijeniti nekretninu, a to je prvi korak u traženju kredita.

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Hvala na odgovorima I njega još zanima da li baš mora dići stambeni ili može neki drugi dići , nenamjenski ili kako već. Jer on bi pola kuće ajmo reći platio 40,45 a ostatak bi uložio u preuređenje , kupio polovni auto i tako....

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Može dići i gotovinski i nenamjenski i stambeni, ali to zaista varira od banke do banke. Nisam također pobornik kredita, kamate su uvijek opake kako god da okreneš, ali čula sam pozitivna iskustva ljudi koji su uzeli kredit u Raiffeisen banci i zadovoljni su načinom otplate. Kamata je navodno manja ako si klijent banke u kojoj tražiš kredit, a potrebno je donijeti odrezak zadnje tri plaće. Banka tada na temelju mjesečnih primanja izračuna na koliki vremenski period bi mogla dati određeni iznos kredita (ovisno kolike visine će biti mjesečni anuitet). Također, banka provjerava poduzeće u kojem je tražitelj kredita zaposlen, dodjeljuje mu ocjenu solventnosti. Naravno, kako su cure rekle, bez "čistih" papira nitko vas zapravo niti ne shvaća ozbiljno (pa vidite samo kako je "Ćaća" nagrabusio ). Kako god da se odluči, želim puno sreće!

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Budem im ja prenijela vaše savjete pa neka se oni oni odluče što će dalje. A vama cure puno hvala kao i uvijek !

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj zola prvotno napisa Vidi poruku
    ZaraMia ja sam nedavno uzela kredit za stan. Znam da sam za izračun prosječne plaće trebala donijeti zadnje 3 platne liste, pa pretpostavljam da kredit može zatražiti nakon što primi tri isplate. U trenutku kada sam dizala kredit nisam imala ugovor na neodređeno, štoviše imala sam ugovor koji traje do sredine 10.mj., a kredit sam dobila u 6.mj.

Prema iznosu plaće mogla sam dobiti oko 50.-55.000EUR (zavisi koju kombinaciju stambenog kredita bi uzimala),a meni je trebao nešto veći iznos pa mi je dečko jamac kako bi mi se povećala kreditna sposobnost. On također ima ugovor na određeno.

I kao što je Gabi25 rekla - svi papiri nekretnine moraju biti čisti, ako nisu banka neće niti izaći na teren procijeniti nekretninu, a to je prvi korak u traženju kredita.
    Baš me zanima koja je to banka dala takav kredit kad si zaposlen na određeno jer meni moji ne daju ništa...raspitivala sam bila za neki kratkoročni kreditić koji bih čak vratila do isteka ugovora pa su me otkantali a akod njih sam već 13 godina. Odgovor je bio u stilu.. nema šanse nigdje ako ste na određeno....
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 13.10.2015. at 16:13

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zola dečko ti onda nije jamac nego sudužnik
    U nekim bankama moze biti i ugovor na određeno uz zadovoljavanje nekih drugih uvjeta- da si kod istog poslodavca zaposlen duže od godinu dana, da imaš sudužnika- mogucnosti su bezbrojne.
    Ja osobno ne znam ni jednu banku koja nudi gotovinske kredite od 40-50 tisuća eura. Obicno su najviši iznosi 25-30 tisuća. Tako da mu jedino preostaje stambeni kredit za kupnju nekretnine.

zola avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

dodagoda u pbz-u sam dobila kredit.

Gabi25 da, krivo sam napisala, dečko je sudužnik

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
    Baš me zanima koja je to banka dala takav kredit kad si zaposlen na određeno jer meni moji ne daju ništa...raspitivala sam bila za neki kratkoročni kreditić koji bih čak vratila do isteka ugovora pa su me otkantali a akod njih sam već 13 godina. Odgovor je bio u stilu.. nema šanse nigdje ako ste na određeno....
    Isto kod mene, nije dolazilo u obzir ni kad sam od šefa donijela potpisano da ce mi sigurno i dalje produzivat ugovore. Ni uz jamca, nista.

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

A ako on uzme stambeni kredit, znači mora uzeti točnu cifru koliko prodavatelj traži jel ? A onda za preuređenje bi morao uzeti još jedan manji kredit ili ? Koliko sam ga ja shvatila , on bi teti kupio neki stančić manji za oko 30 000 eura, a ona bi njemu prepisala pola kuće ( kuća je velika , vrijedi oko 200 000 eura, a drugu polovicu bi ionako od bake naslijedio ). Samo što je iznutra treba urediti malo , novi namještaj, nova kupaona, fasada itd....

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

preuređenje ti isto može spadati pod stambeni kredit, to se dogovori pri dizanju kredita: kredit je za kupnju ove nekretnine i preuređenje, tj napravi se troškovnik
    ti njima odneseš račun ili ponudu od ne znam, pločica, kauča, kade... i oni ti uplate točno taj znos ili uplate direktno proizvođaču
    naravno, time se ne pokriva nikakav fuš

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Pa tak sam nekako i mislila. A valjda budu nekako sklepali to sve , bit će im teško godinu , dvije sa njegovom plaćom i ratom kredita dok i ona ne počne raditi , ali budu se skrpali nekako za to vrijeme , bar će imati nešto svoje a ne cijeli život biti u podstanarstvu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •