Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Kvržica ispod pazuha

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno Kvržica ispod pazuha

Cure , molim vas savjete ! Ujutro sam se probudila , i osjetim da me boli desna cica, kad napipam neku kvržicu ispod pazuha, nije baš direkt ispod , više je pri kraju desne cice i boli na dodir. Ne znam stvarno što bi to moglo biti.Cura ima 5 mjeseci i isključivo dojimo.

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Ustvari , mislim da ipak nije kvržica , nego me ujutro bolilo na tom jednom mjestu samo pa sam zabrijala. vjerojatno je opet zastoj jer me sad užasno boli na dodir cijela dojka. Ali ovaj put više to ide od pazuha , prije mjesec dana mi se to dogodilo na drugoj dojci samo što me boljelo u sredini. Samo što ovaj put nema temp. Bar za sad. Idem poslati mm po kupus

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kupus? LOL

Masiraj to, da izađe mlijeko van.

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Pa kupus da , kaj nisi čula da se za to stavljaju listovi kupusa , uz masiranje ? Nije mi ovo prvi put , dva puta sam već zastoj imala , i listovi kupusa su me spasili. Ali sam se ujutro prestrašila jer sam napipala tu kvržicu između cice i pazuha , sad je više nemam pošto malu češće stavljam na cicu , ali bol je još uvijek tu , a čini mi se da će i temp uskoro.

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Negdje sam čitala , a mislim baš na rodinim stranicama da zastoj mlijeka ne prati povišena temperatura , za razliku od mastitisa. A meni je ovo već treći put u 2, 3 mjeseca da mi se to dogodilo , iako mi je prošlo nakon 24 sata , ali nikad me nije baš boljela cica i to baš na tom mjestu. I čitala sam još da su za mastitis karakteristične crvene crte po cici ( vjerojatno to označava začepljene kanaliće ) i to sam imala prošli put. Sad čudno mi je kako mi je to tako kratko trajalo i da mi se dogodilo više puta , ja sam uvijek bila mišljenja da se to samo jedno može dogoditi.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moze se dogoditi koliko god puta da se dogodi. Nema pravila. Netko nikad nema zastoj, a jos manje mastitis, a netko se stalno pati s takvim problemima.

Stavljaj tople obloge ili se tusiraj u toploj vodi prije podoja, masiraj (ali pazi da ne ostetis tkivo dojke) u smjeru bradavice dok beba sisa, a nakon podoja stavljaj hladne obloge i/ili kupus. Uz to, okreni dijete tako da je brada u smjeru kvrge.

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Pa da , tako i radim , i hvala na savjetima (kaee , ti uvijek pomogneš ) samo ja sam se uplašila te kvržice kod pazuha , fobiju imam od tih kvržica

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moze biti i limfa, meni stalno izbijaju, posebno u danima kad sam bila friska mama.. al' jos uvijek ih se prepadnem..

Ne znam da li je moguce da naticu zbog stresa ili tsl.?
    Posljednje uređivanje od Doga : 15.10.2015. at 19:32

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Pa i ja sam čula i negdje čitala da to može biti od stresa.... Joj to je meni tak koma , nisam nikad to imala zato i ne znam da li mi je to od zastoja ili limfa. Baš ujutro mi je bila ko kvržica a poslije se maknula i sad me samo boli , većinom samo na dodir , nije skroz ispod pazuha nego između, više na kraju cice - ne znam kak bi se izrazila

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni se baš na pazuhu upale limfe kad god koristim neko sredstvo za ublažavanje mirisa. Dojke mi se nisu upalile, ali su bile naoteknute i sa kvrgama u samom početku. Nisam rješavala nikako jer ako ne bi bilo odg. podražaja mlijeko ne bi teklo makar cica bila puna. Podražaj su dojenje ili misli o dojenju.

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

A nadam se da bude sve ok , kao i prošla dva puta , temperaturu sam sad skinula neofenom , kupus mi je u grudnjaku , mala na cici svako malo i valjda bude sve ok. E da žuta, kaj se tiče tih dezića , znam dosta njih kaj su im se upalile limfe od toga , ali ja mislim da u mom slučaju nije to. Ovaj dezić koristim mjesecima i nikad ništa , makar za sve postoji prvi put. budemo vidjeli kak će se situacija dalje razvijati.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, za sve postoji prvi put. Niti meni nije došla ta osjetljivost odmah. Dosta dugo sam mogla mazati svašta, pa i Rexonu koja je baš ono namijenjena tome da začepi pore, i onda preko noći su izbile ogromne kvrge, jedva bih spustila ruku koliko je boljelo. Danas ne smijem ni običnu sodu bikarbonu natrackati.

piknjica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Možda ti mogu pomoći sa svojim iskustvom.
    Lijeva dojka mi je uvijek bila "tromija", mali joj nije bio sklon, bunio se, kraće cicao i nikad nisam imala osjećaj da je ispražnjena do kraja kao desna.
    Kao i ti, često sam pipala kvržice veličine graška do manjeg lješnjaka u dojci i u pazuhu, više u gornjem dijelu i prema van. Radila sve ovo gore što ti je Kaae preporučila (hvala Rodinim savjetnicama ). Nekad bi se povukli nakon jednog dojenja, nekad nakon dan-dva.

Igrom slučaja, iz drugih razloga, bila sam na UTZ dojki tijekom dojenja, oko pola sata nakon što sam podojila, i čim je dr prislonio sondu me pitao "imate li svi problema s dojenjem na lijevoj dojci?". Ispalo je da mi je dio kanalića koji ide iz gornjeg dijela dojke prema izlazu sužen i da se zato teže prazni.
    Ne sugeriram da je to kod tebe slučaj, nego ti samo želim reći da to sve ide u dojilački staž....

Osim navedenih "tehničkih" poteškoća, dojili smo bez problema skoro do godine dana. Mastitis nisam imala.

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Ajoj cure moje, sve su to čari majčinstva. Netko doji bez problema, netko ima stalno nekih poteškoća, piknjica kao što si rekla, sve to ide u dojilački staž. A ja se nadam da će meni ovo, kaj god bilo , proć za koji dan.

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj ZaraMia prvotno napisa Vidi poruku
    Ajoj cure moje, sve su to čari majčinstva. Netko doji bez problema, netko ima stalno nekih poteškoća, piknjica kao što si rekla, sve to ide u dojilački staž. A ja se nadam da će meni ovo, kaj god bilo , proć za koji dan.
    Tako je.. samo polako i bez panike. Znam tocno kako ti je. No, sigurna sam da vec ide nabolje, tako da nema mjesta brizi..

Sretno ti zelim.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Meni se to cesto dogadja... pripisujem to zastoju jer cim kci posisa kvrzica ode, a onda malo kasnije i bol...
    Nekad imam osjecaj kad sisa ko da mi silk netko provlaci od ispod pazuha prema bradavici...
    Cesto mi mama kaze da ta bol mogu biti i ligamenti jer ipak dojke vise i teske su, pa ako ne nosis dobar grudnjak istegnu se..

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Evo danas je ipak bolje, temperature nema više , cika me još malo boli na jednom mjestu , al proći će i to, hvala vam cure na savjetima i iskustvima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •