Drage Rode!
Rodila sam u srijedu (24.6.). Imam asimetrične dojke (veličina i oblik) koje su inače jako mekane i bez formiranih bradavica tako da moram dobro pripremiti sisu prije podoja da bilo što iskoči. Još iz rodilišta imam ragade zbog toga što su nas tjerali da dojimo ležeći što ja nikako nisam mogla s obzirom na oblik sisa. Otkako sam došla doma dojim isključivo u unakrsnom hvatu u položaju kolijevke jer u drugim položajima ne mogu namjestiti dijete da mi ne grize bradavicu. Ragade tretiram samo svojim mlijekom i nekad mi se čini da malo zacjeljuju, ali onda me beba ponovo krivo uhvati i moram sve ispočetka.
Po izlasku iz rodilišta mi je počelo nadolaziti mlijeko. Sise su mi bile prepunjene tako da sam dojila malenu i ručno izdajala što bi ostalo u kanalićima iza areola jer me je bilo strah dirati kvrge (nadala sam se da će se to samo uravnotežiti nakon nekog vremena s obzirom da se radi o prvom mlijeku). Stanje se dijelom popravilo osim na pojedinim mjestima na dojkama gdje su mi ostale kvrge koje su na površini crvene i bolne (na obje sise), temperatura mi je oko 37. Jučer sam primijetila da mi je mlijeko kod izdajanja pomiješano s nekom gustom skoro narančastom tekućinom. Kasnije je cijelo mlijeko poprimilo homogenu zelenkastu boju i vrlo je vodenasto (nema one gradacije od rijetkog do gušćeg mlijeka koja je bila u početku).
Sad se spremam da idem kod doktora opće prakse da pogleda da se možda ne radi o mastitisu. Izdajam ručno i dalje svaka dva sata, a bebi sam prestala davati sisu jer intuitivno imam poriv tako napraviti (znam da se može dojiti) jer mi se čini da ovo mlijeko nije dobro za bebu i da joj škodi (skroz je prestala spavati, neprekidno plače, jako joj se čuju crijeva i prducka).
Molim vas, imate li kakav savjet? Puno hvala unaprijed!