Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: progam za djecu od dvije godine

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno progam za djecu od dvije godine

pokusavam pronaci bilo kakvu strukturiranu igraonicu ili jaslice za moju curicu od dvije godine. medjutim prema mojim saznanjima u cijelom zagrebu to ne postoji. dakle ima engleskih, njemackih, glazbenih, likovnih, montessori i waldorfskih grupa, ali nista za djecu ispod 3 godine. nije li to malo cudno?
    evo upravo sam saznala za jedini vrtic koji ima sportsku igraonicu od dvije godine. molim vas ako znate za jos neku specijalziranu igraonicu ili vrtic da napisete.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imaš igraonicu u knjižnici medveščak, ali to je samo sat vremena triput tjedno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A što je bilo s onom glazbenom igraonicom (mislim na Zelengaju) za malu djecu? Znam da je netko s foruma vodio dijete onamo (pinocchio?)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U knjižnici na Ravnicama ima igraonica za djecu od 1 do 3 godine srijedom od 18 do 19 sati.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

educarena - sportska grupa od 2 godine nadalje.
    iako je to zapravo sportsko - likovna grupa: 30 minuta vježbaju u dvorani ili na dvorištu, a 30 minuta crtaju, rade nešto od tijesta, ili od raznoraznih plodova i slično.
    mi smo išli i prezadovoljni smo :D

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vrtić na mihaljevcu DV vjeverica ima sportsku i ritmičku grupu. mislim da kreću već od te dobi. ono gdje smo mi išli je glazbena igraonica jednom tjedno 1 sat. sada je pauza i krećemo opet na jesen.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pinocchio, možeš li napisati nešto o toj glazbenoj igraonici? Sjećam se da je bio topic nekad davno, ali ne mogu ga više pronaći.
    Za koji je to uzrast, koliko traje, kako funkcionira?
    (neću ništa tvrditi unaprijed, ali i mi smo možda zainteresirani od jeseni...)

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tanja_b, igraonicu vodi jedna divna osoba koja je magistrirala na temu glazbenog odgoja u predškolskoj dobi. mi smo krenule kada je lada imala 20 mjeseci. u grupi su bila djeca njene dobi +/- 2-3 mj. djeca su s jednim od roditelja. igraonica je jednom tjedno sat vremena, a vodi je teta Đurđa koju klinci vole. mislim da je cijela igraonica po njenom scenariju, a sastoji se od kratkih pjesmica jednostavne melodije i tekstova uz koje se pleše, pjeva, igra i svira. lada još pamti sve te pjesmice i vidim da ih primjenjuje i varira text i kada se sama igra. do sada je sve bilo u waldorfskom privatnom vrtiću mala vila na zelengaju, ali mislim da od jeseni kreće na novoj lokaciji (kod bukovačke). od tri godine postoji i varijanta na njemačkom. cijena je do sada bila 200 kn za mjesec dana.

sorry, malo off topic, ali se nadam da je od koristi.

tridesetri, to što nema sadržaja za djecu mlađu od 3 g. često puta znači i komociju jer mnogi ne žele imati posla s djecom koja su još u pelenama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pinocchio, puno hvala na informaciji!
    Ako bude funkcioniralo i na jesen, možda bismo se i mi uključili - ako budemo odgovarali uzrastom i ako i dalje bude tako zainteresiran za muziku kao što je sad.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zvuci super!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je prošlu jesen pa do zime i malo na proljeće išla u igraonicu Bubamarac u Španskom, postojala je grupa "Vesele bebe" za djec mlađu od 3 godine.
    Meni je igraonica bila super, a i Lei je, nije bila tematska nego se teta igrala sa njima onako kako pretpostavljam da se igraju tete u vrtiću.
    Svašta su i radili, i bilo je baš dobro. Jedino je bila šteta što je malo djece redovno išlo nego bi išli pa odustali itd. Nažalost, igraonica je prestala raditi tj. seli se na Trešnjevku ali kad će početi ponovo raditi ne znam.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj TONI prvotno napisa
    U knjižnici na Ravnicama ima igraonica za djecu od 1 do 3 godine srijedom od 18 do 19 sati.
    jeste li bili? što se radi? dojmovi?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi smo isli skoro cijelu zimu u ovu igraonicu na Ravnicama. To je program za djecu od 1 do 3 god., međutim, nema nikakvih posebnih aktivnosti za taj uzrast. Naime, jedan dio prostorije je uređen kao "čitaonica" tj. tu se čitaju i gledaju slikovnice koje kasnije mozete posudit za doma a drugi, veci dio prostorije je uređen za igru, djeca i roditelji sa hrpom igracaka, mali stolići sa puzlama, bojama i sl. Tu je i jedna simpa teta animatorica koja malo animira djecu ali u pravilu su, bar koliko sam ja vidjela, roditelji s djecom i tu se zabavljaju. Zapravo zgodno za zimske dane, a pogotovo za one koji ne idu u vrtic, da malo skuze da na svijetu postoji jos malih bica poput njih, da nisu sve igracke samo njihove ko doma, da se poigraju zajedno (onih nekoliko minuta koliko je to moguce u dobi od primjerice 18-20 mj.). Moje dijete je prvih par puta bilo prilicno bojazljivo ali je bilo tako lijepo gledati kako svaki slijedeci put kad dode sve slobodnije i radosnije ulazi unutra, kako se zaigra s nekim djetetom, kako sa sve manje nervoze podijeli igracku i sl. U svakom slucaju, zgodno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •