Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Hiperprolaktinemia/visok prolaktin(sindrom Chiari Fromel)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Hiperprolaktinemia/visok prolaktin(sindrom Chiari Fromel)

Evo šta sam našla na netu:
    Chiari-Frommel Syndrome is a rare endocrine disorder that affects women who have recently given birth (postpartum) and is characterized by the over-production of breast milk (galactorrhea), lack of ovulation (anovulation), and the absence of regular menstrual periods (amenorrhea). In Chiari-Frommel Syndrome, these symptoms persist long (for more than six months) after childbirth. The absence of normal hormonal cycles may result in reduced size of the uterus (atrophy). Some cases of Chiari-Frommel Syndrome resolve completely without treatment (spontaneously); hormone levels and reproductive function return to normal.
    E sad razumijem ja šta piše,ali postoji li neka dobra duša koja bi mi to onak lijepo prevela
    .
    Ukratko:curicu sam rodila u 11 mjesecu prošle godine,dojila je nisam(kako,zašto-nebitno za ovu temu),još u rodilištu sam dobila bromergon i pila 1 tabletu 30 dana.Mlijeko nije stalo,nego je curkalo na pritisak,nisam obraćala previše pažnje na to.Ljetos su mi grudi buknule i mlijeko je doslovno curilo iz grudi,urađeni nalazi prolaktina koji je ekstremno visok 3010.Izostaju mi dvije menstruacije,dobijam ponovo bromergon,isto 30 danax1 tableta.Dobijem menstruaciju,ali mlijeko još uvjek curka.Bila kod endokrinologa koji sumlja na ovaj sindrom,ali ništa ne zna do novog nalaza prolaktina.Kaže:ili je ovaj sindom ili je tumor(dobroćudni) na hipofizi.

Zna li neko nešto o tome ili ima iskustvo(prve,druge,...treće ruke)
    Posljednje uređivanje od silkica : 23.10.2013. at 13:05

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •