Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 104

Tema: Tahikardija nepoznatog uzroka

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Tahikardija nepoznatog uzroka

Ima još netko da je ovako sheban ko ja? Imam tahikardiju. Imala sam je i prije 7,8 godina, kad sam prolazila kroz jednu stresnu situaciju, panične napade...isl. Tad sam obavila sve kardiološke pretrage (uzv, holter..), krvne pretrage i štitnjaču (hormone i uzv) i sve je bilo ok. Pa su rekli da je na psihičkoj bazi. Godinama nisam obraćala pažnju na to do nedavno, kad je opet počelo. Možda je meni tako čitavo vrijeme ali kad ne vodim računa o tome, onda je sve super. Sad opet holter i otkucaji su mi 100-140 (za vrijeme spavanja je bilo 140). Nalaz krvi odličan, hormoni štitnjače: T4 100 (66-181), TSH 3.670 (0.270-4.200). S tim nalazima idem dalje kod dr da vidimo što ćemo ali su rekli da ako je ovo ok, da nema što drugo, budući da mi je srce zdravo. Ima netko tko ima tahikardiju da mi kaže svoj uzrok i da pokušam povezati s ičim, ja pojma nemam što mi je. Osjećam se hipernabrijano, ko da ću svaki tren skočiti s vrha litice. S druge strane jaaako nizak tlak koji me spušta.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Moj dečko je imao to dok je trčao. Ne znam događa li mu se još. Ne želi pričati o tome jer kao ja brinem bezveze. Naravno, da ode na pregled nema šanse.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam imala u davnoj fazi kad sam godinama radila dva radna vremena, bila perfekcionist i junačila se. Davilo bi me i po noći i po danu iznenada, nisam mogla spavati itd.
    Sve skupa grozan nagomilani stres.
    Zavrsila na Rebru na pretragama, sve b.o., smanjite tempo, ne žderite se.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 19.09.2015. at 17:49

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mene nešto muči štitnjača, hoće neće. Ne znam ni ja. Dr kaže da je sve ok, ali ja se povremeno osjećam loše. Ono što sam ti ustvari htjela reći je to da za detaljan pregled štitnjače treba ft3, ft4, tsh, antitijela i uzv. Mnogi vade t3 i f4, no mnogi smatraju da to o štitnoj ne govori ništa. Zašto, nisam istraživala.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

iako ti je tsh u referentnim vrijednostima čitala sam na više mjesta da sve iznad 3 može kod ljudi izazivati neke tegobe. http://stitnjaca.com/hormoni-stitnjace-i-tsh/

na tvom bi mjestu tražila provjeru antitijela štitnjače i pregled kod endokrinologa. željezo ti je pretpostavljam ok?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I ja mislim da ti je Tsh previsok za zenu tvoje dobi, bez obzira na ref. vrijednosti. Ja sam s manjim tsh imala jasne znakove hipotireoze. Sad ga drzim oko 1-1,5 i tu se najbolje osjecam. Ali to ne bi trebalo imati veze s tahikardijom. T3 i T4 ti ne govore puno, trebalo bi vidjet fT3, fT4, UZV i eventualno antitijela.

Ja imam povremene epizode blage tahikardije, koja dolazi do izrazaja samo nocu, ali to je cisto psihogene naravi. Pocelo je kad je MM otisao na teren. Sad se vrlo, vrlo rijetko pojavi.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

probaj s magnezijem, on ih uklanja

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Samo sto je kod hipotireoze simptom bradikardija (usporen ritam), a ne tahikardija, koja je pak karaktericnija za hipertireozu (kod koje je tsh nizak a hormoni stitnjace previsoki).

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Da, bradikardija je kod hipo
    Meni otkucaju budu oko 50
    Posljednje uređivanje od flopica : 20.09.2015. at 07:04

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja glasam za provjeru hormona štitnjače + pregled kod endokrinologa. MM je imao takve simptome prije par godina, dijagnoza je na kraju bila hipotireoza.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma da, po simptomima dr je mislila da je hiper. Željezo mi je super. Čitava krvna slika mi je super. Vjerojatno će me poslati na uzv štitnjače i moram još ergometriju obaviti. Čokolada, misliš da sve to ide od stresa? Ja sam ovu zimu imala jednu ultrastresnu situaciju koja me još uvijek ždere, možda je to. Zavraga što kažu da ne treba sve držati u sebi, ja ne držim ništa u sebi, mislim, jasno verbaliziram ali hebeš ti to kad te nešto iznutra ždere i kopka. A nema veze, obavit ću taj fizički dio pa ako je ok onda znam što je. Ide mi na živce što svi doktori kažu-popij Normabel. Ja to ne pijem i ne želim piti. Mogu popiti ako mi srce popi-zdi skroz naskroz, da smirim otkucaje, ali ne želim živiti na način da se zbombam svaki dan i sve je prividno ok.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vlatka100 prvotno napisa Vidi poruku
    probaj s magnezijem, on ih uklanja
    Ovo nisam znala, niti mi je itko spomenuo. Mogu probati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ma da, po simptomima dr je mislila da je hiper. Željezo mi je super. Čitava krvna slika mi je super. Vjerojatno će me poslati na uzv štitnjače i moram još ergometriju obaviti. Čokolada, misliš da sve to ide od stresa? Ja sam ovu zimu imala jednu ultrastresnu situaciju koja me još uvijek ždere, možda je to. Zavraga što kažu da ne treba sve držati u sebi, ja ne držim ništa u sebi, mislim, jasno verbaliziram ali hebeš ti to kad te nešto iznutra ždere i kopka. A nema veze, obavit ću taj fizički dio pa ako je ok onda znam što je. Ide mi na živce što svi doktori kažu-popij Normabel. Ja to ne pijem i ne želim piti. Mogu popiti ako mi srce popi-zdi skroz naskroz, da smirim otkucaje, ali ne želim živiti na način da se zbombam svaki dan i sve je prividno ok.
    Nemoj se previše strašiti Normabela.

Ja sam imala isto mišljenje o tome kao i ti, ali sam ga silom prilika promijenila u drugoj trudnoći (imala sam preuranjene trudove i dobivala Prepar i Normabel, pa su mi objasnili da Normabel opušta mišiće - nije to nikakav lijek za psihičke bolesnike).

Nadam se da ćeš uskoro biti dobro!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ako si pod stresom organizmu najviše treba magnezij i vitamini B kompleksa, to prvo poždere. Hormoni mogu bit u granicama normale a da svejedno imaš čvorove po štitnjači koji naglo otpuste određenu količinu hormona i ode sve vrit. Ako se plašiš Normabela ili ti nije opcija za uzimanje, probaj s nekim biljnim relaksantima, recimo matičnjak, il si uzmi neke kapi ili biljne tablete pa vidi hoće li se smiriti.

piknjica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Glasam također za endokrinološki + detaljan kardiološki pregled.

Najvjerojatnije će sve biti ok!

piknjica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Možda bi trebalo i spolne hormone napravit, da se nije možda tamo nešto pošemerilo?

Probaj pratiti i zapisivati u kojim okolnostima se uzlupaš, možda će to pomoći da se spriječi?

piknjica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Još mi je nešto palo napamet, meni bi znalo jako lupati ukoliko bi pretjerala sa kavom i cigaretama

Ne znam, Trina, da li piješ kavu i pušiš, ukoliko da, i veće su količine u pitanju, probaj smanjiti, ukoliko ne, zanemari moju opasku

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[QUOTE=piknjica;2806310]Još mi je nešto palo napamet, meni bi znalo jako lupati ukoliko bi pretjerala sa kavom i cigaretama

Ne znam, Trina, da li piješ kavu i pušiš, ukoliko da, i veće su količine u pitanju, probaj smanjiti, ukoliko ne, zanemari moju opasku [/QUOTE

Posljednje uređivanje od Trina : 21.09.2015. at 12:20

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajoj, Trina, čini se da ti je piknjica dala i dijagnozu i rješenje....

Eto, nedajbog goreg zla ako je samo od kave i cigareta. Ti si snažna i snalažljiva žena, riješit ćeš to. Samo nemoj sve pridavati tome, da se ne prikrije kakva stvarna boleština ili stanje. Drž'se!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da, ali osim kave i cigareta, razmisli i o mogućoj perimenopauzi, na to sam skroz zaboravila (mučila me jaka tahikardija u tom razdoblju dok još nisu počeli valunzi).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vezano za kavu - ako si niskotlakaš, čak se niti ne preporučaju (ako se dobro sjećam) više od 2 dnevno jer da natankavanje s kavom ima neki efekt još više rušenja tlaka ako sam dobro zapamtila. Inače, moguće se skinut s kave, ja sam se skidala u raznim razdobljima, ali s količine 2 šalice nesscafea i apstinencija je trajala 2 tjedna (u smislu glavobolja).

S godinama tijelo više ne podnosi tako dobro udare kojima ga izlažemo u mladosti....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ali osim kave i cigareta, razmisli i o mogućoj perimenopauzi, na to sam skroz zaboravila (mučila me jaka tahikardija u tom razdoblju dok još nisu počeli valunzi).
    Kako perimenopauza kad nisam jos ni iz puberteta izaslA? Tek sam 36

Kava i cigarete, ahh. Pijem dvi, tri šalice ujutro, dvi, tri popodne i ako ko naleti na kavu onda moram i ja s njim. Pušim kutiju dnevno. Im 49 kila. Znam, jasno mi je. Kad mi se zadnji put to dogodilo, prestala sam piti kavu i pomoglo mi je. Sad sam izbCila ovu popodnevnu i pijem ono govno od vanilije. I smanjila cigarete na malo vise od pola kutija. I je, osjetim promjenu. Sad bi radje da sam anemicna ili tako nesto, da popijem malo tableta i gotovo, ovo mi je teško.
    Pitam mm-a maloprije, sto misli o tome da ja npr počnem zdravo živiti-baviti se nekim sportom, prestati pušiti i piti kavu, hraniti se zdravo i to. Kaže on da bi dobila infarkt u roku od par dana jer bi šokirala jadan organizam. Pa onda neću hehe

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Više me interesiralo da li se neka od vas susretala s tim, da li stres stvarno može uzrokovati takve probleme jer kažem, ovu zimu sam proživila nešto ružno i petsto puta dnevno se sjetim toga i ždere me. Obavit ću ja sve što treba, da isključim bilo kakvu boleštinu, pa ako zaključim da je ipak stres i način života, onda ću se fokusirati na to.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako perimenopauza kad nisam jos ni iz puberteta izaslA? Tek sam 36

Kava i cigarete, ahh. Pijem dvi, tri šalice ujutro, dvi, tri popodne i ako ko naleti na kavu onda moram i ja s njim. Pušim kutiju dnevno. Im 49 kila. Znam, jasno mi je. Kad mi se zadnji put to dogodilo, prestala sam piti kavu i pomoglo mi je. Sad sam izbCila ovu popodnevnu i pijem ono govno od vanilije. I smanjila cigarete na malo vise od pola kutija. I je, osjetim promjenu. Sad bi radje da sam anemicna ili tako nesto, da popijem malo tableta i gotovo, ovo mi je teško.
    Pitam mm-a maloprije, sto misli o tome da ja npr počnem zdravo živiti-baviti se nekim sportom, prestati pušiti i piti kavu, hraniti se zdravo i to. Kaže on da bi dobila infarkt u roku od par dana jer bi šokirala jadan organizam. Pa onda neću hehe
    Ajme, Trina.... ja ću ti samo količinu kava komentirat koja je katastrofa, sori, još pogotovo za tvoje gabarite. Mlada si i zdrava i još to kako-tako ide, ali evo, pođi od toga da je dnevni maks za koji dr-ovi kažu 3 kave.. a ove tvoje šalice, još ako na to dodaješ coca colu, crni čaj itd..... normalno da će tijelo učinit kabum, i bez tih nekih stresnih evenata. Moraš maknut taj porok u toj količini van iz svog života.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.09.2015. at 16:16

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pretpostavljam da si dr-ovima napomenula točno količine kava dnevno... mislim se nekako da možda ne trebaš nikome dalje ići, nego samo smanjit makar kavu na neku normalniju mjeru... Hoću reći...nije baš nepoznat uzrok, a to što ti se nije javljalo prije... vjerojatno bih svela na godinu proizvodnje, nije baš 36 pubertet .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. ako si rekla količine kava i šalju te dalje - OK. Ako nisi... ja bih to navela sve kako je, jer možda se ne moraš po pretragama dalje mučiti. Ja bih redovno imala tahikardije od više od 3 nescaffe vanilije kave dnevno (isto mali gabariti, nizak tlak), a znala sam ih imati i npr. na nagla buđenja - npr. ako mi je budilica (u to vrijeme nije bilo moba) puno daleko od kreveta i tjera me da iskačem van....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali to ti samo zvuci ružno, to ti je pola šalice kave a malo vise mlijeka. Kolu ne pijem, čaj bozesacuvaj.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

iskreno, da ja popijem toliko kave dnevno i uz to još pušim mislim da bi bila već pokojna
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 21.09.2015. at 19:49

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

uteka mi je post. htjela sam reći da bez obzira što miješaš s mlijekom još uvijek je to prevelika količina kofeina na tvoju težinu. jesi probala piti bezkofeinsku ako nikako ne možeš bez kave?

ja dnevno popijem jedan espresso i to najkasnije do 15 h. imam hipotireozu i 62 kila na 172 cm. zapalim par puta godišnje u društvu, inače sam nepušač. 'porok' mi je bevanda poslije ručka, a kad izlazim volim strusiti pivce za živce. nekad se ne ne zaustavim samo na jednom, ali to je rijetko pa ne brojim baš doduše, starija sam 7 godina od tebe pa je kod mene perimenopauza vjerojatno već nastupila. a to što ti muž kaže, ne slušaj ga. ja sam se preporodila otkad sam prije 8 mjeseci počela redovito vježbati i počela malo više paziti što sve unosim u sebe. ako me i strefi nešto hebaji ga, valjda mi je onda suđeno

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    iskreno, da ja popijem toliko kave dnevno i uz to još pušim mislim da bi bila već pokojna
    E baš ovako. Ja kavu samo ujutro pijem, ako slučajno popijem drugu tijekom dana, srce tuče vidno brže.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    E baš ovako. Ja kavu samo ujutro pijem, ako slučajno popijem drugu tijekom dana, srce tuče vidno brže.
    Baš tako i moja šogorica. Dugo se pitala zašto joj noću srce lupa kao ludo i ne može zaspati, a kada je izbacila kavu koju je znala popiti poslije ručka (oko 15h) problem je nestao...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

MM isto imao tahikardiju uslijed stresa...ful se prepao,probudilo ga je iz sna i nije se nikako mogao smirit...sutradan pošao odma pvt u doktora,spržio 500 kunića da mu ovaj kaže da je zdrav ko dren i da se prestane sekirat....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nalaz mi je zaključen, ne trebam više ništa obavljati jer sam zdrava. Fizički, jeli. Dobila sam nekakve tabletice za usporavanje ritma, ali to će me usporiti čitavu jer snižava i tlak jako a moj je nikakav. I uz naredbu da smanjim kavu i cigarete. I stres. Pa ću morati eliminirati muža

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prijeđi na Divku
    Ozbiljno, ako baš moraš piti kavu, pij bezkofeinsku, a za podizač tlaka koristi vodu, odnosno, pij puno vode.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trazi admine promjenu druge rijeci u naslovu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Prijeđi na Divku
    Ozbiljno, ako baš moraš piti kavu, pij bezkofeinsku, a za podizač tlaka koristi vodu, odnosno, pij puno vode.
    Tak je.

Probaj piti samo jednu dnevno i to onu koja ti je najfinija, da ti to bude užitak. Dok se samo sjetim - mi smo prije na poslu lokali espresso u neograničenim količinama, pa je bilo svega...ODustala sam jer mi nije činilo dobro. (Duplu ujutro, duplu poslije gableca + još poneku sa strankama... oči su mi ispadale, ali imala sam dosta godina manje.) Sad više nemamo kantinu, pa smo falabogu prestali.

Sada na poslu pijem vodu, a imam i nekakav čaj s đumbirom za hladna jutra (pijem i druge pišaline ako mi se zimi prohtije nešto toplo, ali ne mogu reći da baš uživam u tome - kopriva, šipak, rooibos,ostalo). Držim si bocu vode na stolu inače zaboravim da trebam piti. Kava - popodne si mm i ja skuhamo jednu tursku, ne prejaku, vodeći računa da ne bude prekasno.

Za podizač tlaka dobra ti je cikla (sok, sirova ribana, a može i kuhana). Ima i drugih biljaka, ne mogu se sad sjetiti bez pretraživanja.

Palo mi je na pamet da ti predložim muža za dizanje tlaka, ali ne u stresu nego na pametniji način - vodite ljubav, a ne rat, ali slaba korist od toga ako ti je on izvor stresa. Tja, proći će i to...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Tak je.

Probaj piti samo jednu dnevno i to onu koja ti je najfinija, da ti to bude užitak. Dok se samo sjetim - mi smo prije na poslu lokali espresso u neograničenim količinama, pa je bilo svega...ODustala sam jer mi nije činilo dobro. (Duplu ujutro, duplu poslije gableca + još poneku sa strankama... oči su mi ispadale, ali imala sam dosta godina manje.) Sad više nemamo kantinu, pa smo falabogu prestali.

Sada na poslu pijem vodu, a imam i nekakav čaj s đumbirom za hladna jutra (pijem i druge pišaline ako mi se zimi prohtije nešto toplo, ali ne mogu reći da baš uživam u tome - kopriva, šipak, rooibos,ostalo). Držim si bocu vode na stolu inače zaboravim da trebam piti. Kava - popodne si mm i ja skuhamo jednu tursku, ne prejaku, vodeći računa da ne bude prekasno.

Za podizač tlaka dobra ti je cikla (sok, sirova ribana, a može i kuhana). Ima i drugih biljaka, ne mogu se sad sjetiti bez pretraživanja.

Palo mi je na pamet da ti predložim muža za dizanje tlaka, ali ne u stresu nego na pametniji način - vodite ljubav, a ne rat, ali slaba korist od toga ako ti je on izvor stresa. Tja, proći će i to...
    Ovo bih i ja preporučila al frigaj ga ako te on živcira, sigurno znaš način kako ga "probudit" iz te faze da te prestane živcirat, kod mene je to "postat drama queen i napravit žešću scenu" tad se probudi i shvaća da nešto ne šteka. Inače, kod nas ove "pametne radnje za zbližavanje" tako dobro funkcioniraju u zadnje vrijem da je to naprosto nevjerojatno. Al da ne idem OT ja sam nekako odmah osjećala da ti je stres u igri.

Drž se draga, bit će bolje!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Radnje za zbližavanje funkcioniraju savršeno, neke druge stvari su u pitanju, ali nema veze, bitno da smo mi isključili bolest. Nije to samo kava, ima toga tu puno više ali kavu mogu smanjiti. Ovo drugo ću morati naučiti. Kako sam ja glupa. 90% stvari u životu me ne diraju uopće. A onih 10 % što me diraju, me ubiju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Trina ja vjerujem da ti to možeš naučiti i naučit ćeš, kako tih samo 10% da te ne zmrda.
    Drž se i probaj naći neku aktivnost gdje bi se mogla ispuhati, joga, trčanje, neki drugi sport, ...bilo što al da redovito uzimaš to vrijeme za sebe minimum 2x tjedno po sat vremena, makar sama šetala rivom i razmišljala o bitku. Ti sama znaš što te prazni i puni. Okreni se sad malo sebi, potrebno ti je očito.

puno žena dođe u tu fazu u kojoj si ti, sad je bitno izvući se iz nje što prije.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.09.2015. at 11:22

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj Lili, priviđa mi se Trina na satu joge, kako otpija između poza po gutljaj kave iz termosice, a nakon svake pete ide zapalit duvan.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj Lili, priviđa mi se Trina na satu joge, kako otpija između poza po gutljaj kave iz termosice, a nakon svake pete ide zapalit duvan.
    Dobar!

Trebalo bi staviti novi smajlić s tom scenom... a dok nema, evo stavljam ovaj s muštiklom:

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne bezkofeinsku i ne govno od vanilije! To je sve još gore.

Kupi kavu da je 100% arabica, u njoj prirodno ima manje kofeina

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja i joga. To ti je ko da dite staviš na trampolin i kažeš mu da odspava malo na njemu. Moja prijateljica je učiteljica joge i nagovara me da idem. Imam osjećaj da bi istukla i nju i druge polaznice, nije to za mene. Možda bi mi više odgovarala nekakva borilačka vještina di bi se ispucala.

Smanjila sam kavu. Boli me glava, idem vani buljiti u more, možda mi bude bolje.

Kava bez kofeina. Ma mogu odmah kroz balkon.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam isla mjesec dana na jogu, pa mogu ti reci Trina, koliko te poznajem s foruma, mani se corava posla.
    al na kickbox te vec vidim
    Posljednje uređivanje od spajalica : 22.09.2015. at 14:47

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja i joga. To ti je ko da dite staviš na trampolin i kažeš mu da odspava malo na njemu. Moja prijateljica je učiteljica joge i nagovara me da idem. Imam osjećaj da bi istukla i nju i druge polaznice, nije to za mene. Možda bi mi više odgovarala nekakva borilačka vještina di bi se ispucala.

Smanjila sam kavu. Boli me glava, idem vani buljiti u more, možda mi bude bolje.

Kava bez kofeina. Ma mogu odmah kroz balkon.
    E, moj Operil-buddy (nadam se da si i ti, kao i ja, ex-Operil buddy), vezano za apstinencijsku krizu - bol glave je meni trajao nekih tjedan dana dok sam se s količine od 2 Ness-vanilije skidala. Uzmi lekadol... E, vezano za kavu mene je nervirao taj mus da ja moram šuknut do 9 h kavu u protivnom glavobolja, nisam mogla vjerovati da sam ovisna o 2 šalice nessice dnevno - a jesam. Bit će bolje i to fakat kratko traje, nisu to cigarete ili nešto još žešće. Ako si uspila Operil, uspit ćeš i kavu smanjit .

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bliska prijateljica je imala slične epizode kroz trudnoću i dosta dugo nakon trudnoće. Uzrok su najvjerovatnije bili hormoni koji su pokrenuli buru u organiznu no s vremenom su se hormoni sredili ali njoj su ostale epizode koje je tada uzrokovao stres i sam strah od tih epizoda jer kad bi ju primilo bila je paralizirana.... Sad je dobro, išla je (i još ide ali puno rijeđe) kod psihologa -prošla ih je nekoliko i na kraju joj je najbolje ogovarala psihologica-kako ona kaže"vulgaris psiholog" u bolnici Vrapče preko uputnice i imala je terapiju. Najviše efekta su kod nje imali tretmani pritiskom na točke na stopalu kod jednog indijca(ne mogu se sjetit kako se to točno zove).
    Svatko ima drugačije simptome, svatko od nas drugačije reagira na stres (ja se rado sjećam dana kad sam bila pod stresom da nisam mogla jesti... da bar sad ne mogu ) i nemoj nikako ignorirati što ti tijelo poručuje. Sretno...
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 22.09.2015. at 16:00

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bezkofeinsku i ne govno od vanilije! To je sve još gore.

Kupi kavu da je 100% arabica, u njoj prirodno ima manje kofeina
    evo, upravo pijem arabicu, ta mi je najbolja
    Trina, stvarno, uzmi neku dobru kavu, odredi vrijeme kad ti najviše godi popiti šalicu, a ostatak bar probaj smanjiti
    cure su već sve rekle, samo potvrđujem

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

nemoj na jogu... Ja sam u jednom stresnom periodu života kad sam imala nekakve napade panike kao krenula na jogu. Odmah me instant iznervalo da 20 ljudi oko mene glasno diše.... i pokušala sam još par puta i odustala. Mislim meni je taj zvuk glasnog disanja 20 ljudi budio želju da se s nekim potučem, a inače sam kao smirene i staložene naravi.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nije bas da pristaje uz naslov, al ja citam i

Ja bih isto pukla na jogi, prezivcana sam ja za to

Trina, legendo, polagano smanjuj kavu, al pij pravu, a ne one pi*darije

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kad sam pocela piti kavu, tocno to mi se dogadalo kaj ti opisujes.
    Onda dugo nisam pila, pa tu i tamo instant, a sad sam na 100 % arabici, pripremljenoj u french press (pojma nemam da li se doslovno prevodi ili ni nema hrvatskog naziva). Turska i espresso me i dalje dosta zdrmaju.
    I pazi, nije ni svaka arabica ista. Ovisi i kako je przena.
    Izvrsna mi je ona iz Eli's cafea u Zg (salju postom), a dobar omjer cijene i kvalitete ima i julius meinl (ali nije ni svaka njihova cista arabica, citaj rusku deklaraciju).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •