http://www.vusp.hr/new/index.php?opt...d=155&Itemid=1
JESPER JUUL ─ KNJIGE
Dragi kolege i prijatelji!
Veliko mi je zadovoljstvo najaviti kako će dobar dio mojih knjiga uskoro postati dostupan na hrvatskom jeziku. Zahvaljujući Nakladi Pelago, novoj i vrlo profesionalnoj izdavačkoj kući, u mjesecu pred nama izaći će tri naslova te u jesen ove godine još tri. Knjige će biti dostupne u knjižarama diljem Hrvatske a moći će se nabaviti i putem Internet knjižare
www.superknjizara.hr.
Predavanje i predstavljanje knjiga:
Ovo sam ja! Tko si ti?; O bliskosti, poštovanju i granicama između djece i odraslih
Obitelji s kronično bolesnom djecom
Vaše kompetentno dijete
održat će se u ponedjeljak, 29. svibnja 2006. u 18 sati u prostorijama Kulturno-informativnog centra (KIC), Preradovićeva 5, Zagreb
Svibanj/lipanj:
Obitelji s kronično bolesnom djecom
Ova je knjiga namijenjena roditeljima a govori o tome kako živjeti što je moguće ispunjeniji život kada bolest, ili invaliditet, postanu utjecajni članovi obitelji. Govori i o potrebama djece, roditelja te braće i sestara. Knjiga se pokazala korisnom i stručnom osoblju koje pomaže obiteljima s bolesnom djecom.
Ovo sam ja! Tko si ti?; O bliskosti, poštovanju i granicama između odraslih i djece
Ova je mala knjiga vjerojatno najbolja od svih koje sam napisao. Namijenjena je roditeljima a govori o tome kako se baviti granicama i sukobima poštujući integritet i odraslih i djece.
Vaše kompetentno dijete; Prema novim temeljnim vrijednostima obitelji
Ova je knjiga bila dostupna na hrvatskom jeziku nekoliko godina a sada izlazi u novom prijevodu.
Od poslušnosti do odgovornosti; Kompetencija u odnosima – dijalog s djecom
Knjiga koju sam napisao u suradnji s danskom kolegicom, dr. Helle Jensen, za stručno osoblje u vrtićima i školama. Riječ je više znanstvenoj knjizi i prijedlozima za promjene u okvirima odgojne i školske psihologije kojima je cilj da se djeca i mladi podrže u osobnom i društvenom razvoju. Otkad je 2003. godine objavljena u Danskoj, postala je obavezna literatura za studente na skandinavskim i njemačkim sveučilištima.
Studeni/prosinac:
Život u obitelji; Temeljne vrijednosti u zajedničkom životu i odgoju djece
U ovoj knjizi predlažem četiri temeljne vrijednosti za život obitelji: integritet, odgovornost, autentičnost i ravnopravnost a tu su i poglavlja o životu u zajednici i vodstvu odraslih. Pokazala se korisnom novoj generaciji obitelji koje su izgubile, ili napustile, tradicionalne vrijednosti a previše su usredotočene na probleme i rješavanje sukoba.
Ručak je gotov - ajmo za stol!
Ovu sam malu knjigu napisao u počast obiteljskom okupljanju oko stola te da bih objasnio psihologiju jedenja i hranjenja u obitelji. Predlažem i neke perspektive te načine kojima se može pristupiti različitim problemima povezanima s djecom i hranjenjem. Nakon što je objavljena, postala je koristan doprinos europskoj raspravi o djeci i mladima s prekomjernom težinom te pomogla i stručnjacima i roditeljima da pažnju usmjere na cjelinu problema a ne samo na mast.
www.famlab.hr
Tijekom 2007. u Hrvatskoj počinje i realizacija mog najnovijeg projekta “famlab”. Ukratko, Famlab.hr će roditeljima nuditi niz obrazovnih seminara o različitim temama koje se tiču života u obitelji i obrazovanja djece. Tražit ćemo i iskusne hrvatske profesionalce koji bi nam se mogli pridružiti kao povremeni voditelji seminara. Ukoliko ste zainteresirani, pogledajte naš website.
www.famlab.hr
Svima želim toplo, sunčano i kreativno proljeće!
Vaš,
Jesper Juul