Results 1 to 15 of 15

Thread: Pupcic nam curi.

lidać2's Avatar

Default Pupcic nam curi.

Bebica ce sutra 2tjedna...
    Pupcic nam je otpao za vikend...

No on i dalje vlazan s malo krvi...
    Svako jutro nadem u pupcicu sasusene krvi...

Ocistim ga detaljno lagano sa gazicom pospricanom Ostenisepctom ...unutar pupcica nije nista gnojno,ni crveno kao ni okolo samog pupka...nema nikakvog mirisa...

No on nakon tog ciscenja i susenja opet bude vlazan...
    Znam preko dana i otvoriti taj dio oko pupcica da se susi...

S obzirom na jako neugodno iskustvo sa patronaznom sestrom uopce ju ne zelim zvati...

Jako sam joj zamjerila jos s proslim dijetetom,a sada ju nebi ni zvala da mi u bolnici nisu rekli da mora doci da bi bebicu piknula u peticu jer smo ranije izasli pa u bolnici nisu to napravili...
    I kada je dosla nije se udostojila ni rec "Dobar dan",nije izula ni cipele a vrhunac nije ni oprala ruke iako je bebicu morala dirati...
    Nakon sto je to napravila zamolila sam je da vise ne dolazi...

A pedijatrici nebi letila s obzirom na "sezonu"bolestina...

zutaminuta's Avatar

Nama je krv malo curkala, pa nam je patronažna rekla da uzmemo sterilne gaze u apoteci, pošpricamo isto Octaniseptom, očistimo što se očistiti da s tom sterilnom gazom, i onda lagano malo Tyrosura gore naprašiti. Smirilo se s vremenom i prestalo je curiti.

Ovu sestru bi trebalo prijaviti nadređenima, tko god to bio. Ajde za pozdravljanje, ali da ne opere ruke, e to je strašno.

Peterlin's Avatar

Ne moraš ići pedijatrici s djetetom, ali je nazovi i konzultiraj se. Ovo meni izgleda kao neka blaga infekcija. Nije panika, jer nema gnoja, ali to vlaženje usporava proces zarastanja ranice.

Octenisept je tekućina. Možda bi pomoglo neko suho sredstvo u prahu, npr. byvacin u prahu, a možda je i dermatol prašak dovoljan. Pitaj pedijatricu zato jer je byvacin antibiotik. Ali davno je to bilo kad sam ja svoju djecu rodila (nisam stara ali dugo pamtim ), možda ima još štogod.

Kad bebicu premataš, rub pelene zaokreni prema dolje tako da pupak bude otvoren, da bude na zraku.

lidać2's Avatar

Prah se navodno vise ne preporucuje (nikakav) jer on kao "zacementrira" ranicu a onda je proces jos usporeniji jer kao moze doci do vece infekcije ispod tog praha...

Imam tri cure i za svaku je vrijedilo drugo pravilo...uffff...

Sve to radim kako ste napisale od ciscenja,luftanja,presavijanja pelena...

6,841

Pupak moze curiti i 2-3 tjedna nakon sto otpadne. Ako se pocne crveniti, gnojiti, neugodno mirisati, onda se javi pedijatrici. Ja bih ipak malo posipala Tyrosur praskom kad se Octenisept posusi.

maca papucarica's Avatar

Mom mladem je isto sitno krvario pupkic, pa, mozda i tjedan-10 dana nakon sto je otpao.
    Patronazna koja mi je bila dobra je rekla da je to ok.
    Da ocistim i stavim sterilnu kompresu dok god curka i to je to.

lidać2's Avatar

Martina P-a taj prah se moze u ljekarni kupiti?...

Pricekat cu do vikenda...pa ako ce i dalje curkat budem probala sa prahom...

Znaci u biti je normalno da tako curka?...to me najvise zabrinjavalo...

*meri*'s Avatar

Tyrosur se kupi u ljekarni. ja sam ga nosila u rodiliste za drugo dijete jer byvacina u prahu vise nije bilo.
    nama je dosta dugo curio taj pupak, makar mu je otpao jos u rodilistu. meni je patronazna rekla da nije nista zabrinjavajuce, samo ga treba drzati cistim.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by *meri* View Post
    Tyrosur se kupi u ljekarni. ja sam ga nosila u rodiliste za drugo dijete jer byvacina u prahu vise nije bilo.
    nama je dosta dugo curio taj pupak, makar mu je otpao jos u rodilistu. meni je patronazna rekla da nije nista zabrinjavajuce, samo ga treba drzati cistim.
    Tako je.

Ja starijega nisam kupala (u kadi) dok se pupak nije potpuno osušio, samo sam ga prala. Potrajalo je ... teško mi je sad reći ... možda 2 tjedna.

sonata's Avatar

I nama je duze curkao, stavljala sam isto Tyrosur prasak i s vremenom se smirilo.

lidać2's Avatar

A ako stavljam prah onda ne spricam ili i spricam?...
    Sada joj pupcic cistim ujutro i navecer...gazice spricam kada cistim i pupcic kada sve zavrsim a onda stavljam cistu gazicu preko njega...

Znaci najbolje da bebicu jos uvjek ne kupam dok curka?

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by lidać2 View Post
    A ako stavljam prah onda ne spricam ili i spricam?...
    Sada joj pupcic cistim ujutro i navecer...gazice spricam kada cistim i pupcic kada sve zavrsim a onda stavljam cistu gazicu preko njega...

Znaci najbolje da bebicu jos uvjek ne kupam dok curka?
    Ma možeš ju kupati, ali stavi plitku vodu, da se pupak ne namače, nego samo guza.

Za špricanje ti nemam savjet iz iskustva, ali ja bih pošpricala, obrisala (tj. pokupila višak tekućine sterilnom kompresom - kako i sad radiš) pa tek na suho malo praška.

sonata's Avatar

Pospricas pa pricekas da se malo posusi i onda stavis prasak i gore gazicu

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Mojem djetetu je malo curkao prvih dana, a savjet je bio da ne diramo bas nista, osim ako smrdi ili se gnoji (tad se treba javiti doktoru). Ne sprica se, ne posipa, ama bas nista. Proslo je.

lidać2's Avatar

Prah jos nisam kupila...no pupcic je danas punoooo bolje...
    Jutros sam nasla nesto malecko sasusene krvi no nakon sto sam ocistila, iznutra je samo sto nije zaraslo...
    I vise ne vlazi...

Hvala svima na savjetima...