Mene je uvijek bilo strah da ce okus biti los, zato nisam ni razmisljala da ga kupim... za 4clanu obitelj, za dva dana, treba 9 litarski vjerojatno?
Mene je uvijek bilo strah da ce okus biti los, zato nisam ni razmisljala da ga kupim... za 4clanu obitelj, za dva dana, treba 9 litarski vjerojatno?
Ja imam dva lonca - 5l i 7l
Unutra kuham:
- juhe mesne (juneća, teleća, pileća, kokošja...)
- gulaš, paprikaš
- bolonjez (iako je svojevremeno bio topic o tome da ne valja iz ekspres lonca, nemam ja vremena ni živaca kuhati to na drugačiji način)
- ćufte i filane paprike (sarmu nisam jako dugo uopće kuhala, pa ne znam kako bi ispalo)
- grah, leću, ričet
- ostala variva i lešade, ali treba dobro paziti da se ne prekuha, jer je lako upropastiti npr. brokulu ili karfiol
- pečem meso unutra uz minimalnu količinu vode, pogotovo ljeti kad mi se ne da grijati kuću pećnicom
Uostalom, ne mislim samo ja tako. Evo i drugih komentara: http://www.volim-meso.hr/tajne-kuhanja-u-ekspres-loncu/