evo ideje jedne mame
http://p221.ezboard.com/fmameibebefr...cID=1030.topic
evo ideje jedne mame
http://p221.ezboard.com/fmameibebefr...cID=1030.topic
ideja je fakat super i to je meni bas predivno
ko i ono ivaricino da je ivar imao jednu tetu svoh 6 godina
u nasem vrticu tete tj. grupe imaju svoje sobe, a djeca se svake godine sele iz sobe u sobu tj. u novu grupu odnosno - k novim tetama![]()
kad sam pitala zasto nejdu one s djecom rekose mi da su se navikle na svoje SOBE...
No comment :/Mukica prvotno napisa
Moja Leona je sa dvije godine kad je prešla u stariju jasličku, dobila novu tetu koja će je voditi do škole...teta Andreja je apsolutno predivna osoba i mogu samo zahvaliti bogu r'n'r što je imamo...teta Deja, šaljem vam veliku virtualnu pusu![]()
![]()
hm, kako je ivar imao jednu tetu 6 godina? nije li krenuo u vrtic s 3 godine? dakle, ivar ima 9 godina?![]()
mali toncek ide u sopot u jaslice kod tete ljubice i jozefine-jako jako jako su dobre i drage i jako sam zadovoljna a i njemu se dopada. nakon prvog loseg iskustva u jaslicama utrine ovo je preporod, tamo sam se nagledala svega i bilo je......![]()
![]()
![]()
svaka pohvala tetama u grupi puz - sopot
ma ivarove zvjezdice imaju iste tete od pocetka.ivana7997 prvotno napisa
ivar je krenuo sa 3 i pol
moram se ispraviti, jednu tetu su zbog blesti promijenili.
Ovo uopće ne kužim - zašto bi se bilo tko bilo kamo selio? U našem vrtiću grupe imaju svoje sobe. Kad se dijete upiše u grupu ima istu sobu i iste tete (ako Bog da) dok ne ode iz vrtića.Mukica prvotno napisa
I mi imamo dvije tete za 5: teta Ljiljana i teta Jasminka.![]()
i u našem vrtiću se sele iz sobe u sobu a veliši su na katuZdenka2 prvotno napisa
valjda zato jer su već dovoljno veliki za penjanje po stepenicama
jednostavno je takav vrtić-nikakav
samo srečom kod nas teta prati grupu i mi smo uspjeli "uhvatiti"
jedinu šta valja :D
I Franove Mravce vode super tete, Suzi i Nada.![]()
Upravo sam danas razgovarala s nasom tetom koja je identicna ovoj s linka, tetom Vesnom. Ema je "njena" vec 4 godine i danas sam saznala da ce joj ona (i ova druga teta) ostati i zadnju godinu vrtica. I bas sam razmisljala kako da joj na kraju vrtickog staza sljedece godine pokazem sto nam je znacila - mom djetetu osobito, ali i meni koja dijete ostavljam njoj svakodnevno.![]()
![]()
Kod nas se sele svake godine u drugu sobu, tete idu s djecom. Nisam nikad pitala zbog čega, nije mi smetalo, a nije nešto smetalo ni mom djetetu koje se više veže na tete nego na prostor. Moja pretpostavka je da sele jer su sobe, tj. igračke i oprema u njima prilagođene uzrastu.
Čitam sad link, stvarno jako lijepo. Sjajna ideja.
Upravo tako.VedranaV prvotno napisa
Ima hrpa namještaja i opreme prilagođena baš tom uzrastu.
A klincima apsolutno ne smeta, ionako su sve sobe tlocrtno iste, samo se mijenja mobiliar. Znači, i da ne promijene prostoriju, promijenio bi se sadržaj pa to onda opet ne bio bila "ona stara" soba.
Najesen Orka mijenja objekt (spojeni su hladnom vezom) i seli u vrtićki dio, ali mislim da joj to ne predstavlja nikakav šok sve dok su njezine tete i njezina djeca s njom.
A tete su iste od početka do kraja.
Smeta mi samo što ne kombiniraju stariju + mlađu tetu, tako da njezina grupa ima dvije tete koje su preko 50, a grupa pored njihove ima dvije mlade, tek izašle s fakulteta.
A, sad kužim, kod nas su grupe miješanog uzrasta, a i igračke su takve - sobe su jako velike, pa manji i veći uzrast imaju svoje kutiće. Ta koncepcija mi se od početka sviđala.
Sergej je imao iste tete - tetu Mirjanu i tetu Nadu sve 4 godine vrtica :D , i cijelo vrijeme su bili u svojoj sobi, nisu nikud selili
apri, ovo sto si napisala u vezi dobi i iskustva teta, i u nasem vrticu kombiniraju koliko sam vidjela, tako je bilo kod Sesija, a i Nina ima jednu tetu stariju i jednu mladju. Ja mislim da je to ok
Kod nas kombiniraju jednu blagu i jednu ostru, otresitu. Ja bih se mijenjala da imamo dvije preko 50, ali da su kao nasa teta V (koja ima preko 50 ohoho).
Kod nas je jedna teta od početka a druga je došla prije dvije godine. Kako se druga teta relativno često mjenjala, sjećam se da nisam bila baš oduševljena kada mi je prva teta rekla da opet mijenjamo kombinaciju. Na moje njurganje je samo rekla "Ne brinite biti ćete jako zadovoljni."
I zaista ta "nova" teta Tuša je postala vrlo brzo jednako draga kao naša stara teta Dragica, i nema u sve ove 4 godine niti jedan loš komentar na obje, zaista su divne, strašno se puno trude, napravile su prekrasnu atmosferu u grupi, radile beskonačno na komunikaciji i rješavanju konflikata...
Uglavnom grupa je super i ja već sad gutam kndelu i žao mi je da završavamo sa tim dijelom života (naravno da me veseli i novo al...).
Inače kod nas je isto pravilo da se djeca ne sele, ali se svako ljeta u 8 mjeecu grupe prilagođavaju starosti klinaca, rade oni to i tokom godine ali preko ljeta se uvijek puno ponove.
opet ja.ponovno bi htjela pohvaliti tete cuvalice u jaslicama mog tonceka sjajne su i nadam se da svi koji ovo citaju nemaju nista protiv toga da se javno tete pohvaljuju,bilo da ovo citaju roditelji ili djelatnici vrtica jer nase pohvale bile one anonimne ili ih spominjemo imenima su znak da puno daju nasoj djeli.pa ako mozda netko misli da to nije u redu neka se osobno obrati piscima ovih tekstova i to kaze.
a zasto sam ovo napisala-zato jer ce onaj tko treba to i shvatiti.
dakle po stoti put cu reci da moje dijete je u rukama teta cuvalica zbog kojih ja mirno sjedim na poslu i obavljam ga kako treba a moje dijete je sretno i zadovoljno-javno im se zahvaljujem!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
U našem vrtiću postoje dvije tete koje ne samo da su za javnu pohvalu nego su za vrtićku Nobelovu nagradu. Ali, obje su na porodiljskom.
Inače, bila sam sam super zadovoljna dok bitanžica-princeza nije prestala s njima surađivati. Malo mi je otvorila oči...
I ja mogu pohvaliti Leonove tete u vrticu!
Ne samo zato sto ih Leon voli, vec i zato sto mi se svidja na koji nacin pristupaju djeci. To mi je tako bitno!
mom djetetu JAAAAKO smeta promjena sobe. tek toliko, za one koji misle da je to nebitno
prve godine u vrtiću se adaptirao za 10 dana, ove godine je plakao mjesec i pol jer su promijenili sobu i jednu tetu - spominjao je samo sobu
sad preko praznika prvi je put plakao od 10. mjeseca jer su ih zajedno s njegovim tetama prebacili u drugu sobu (i to u onu u kojoj je bio prošle godine) - svejedno je bio tužan i nije išao preko praznika u vrtić
divne obje tete. ne bih ih mijenjala, ali ćemo morati![]()
V. je sada u najmlađoj jasličkoj grupi i jedna teta će biti sa njima samo dvije godine(ona je medicinska sestra/odgajatel) i uvijek radi sa tako malim mišićima a druga teta će sa njima biti do škole.Isto mjenjaju sobe i kasnije katove jer su kupaonice i sobe drugačije opremljene, kao i izlaz i djelovi dvorišta. Sa tetama sam za sada jako zadovoljna a vidim i V. također.
toncek isto ima problem kada zbog praznika ili go mjenjaju sobu,tete jos nekako prezivi. ali jako je vezan za jednu od svojih teta a i ja skupa s njim i sva sam ocajna kaj ce preci u stariju grupu-ja bi najradije tetu furala sa sobom :D![]()
Svima vam iskreno zavidim. Mi imasmo 1 stariju i 1 mladu tetu - starija (Lili)=bad cop, mladja (Ines)=good cop. Imam prilicno asocijalno dijete te je adaptacija bolje isla danima kad je teta Ines bila u jutarnjoj sihti jer se bavila djecom i tjesila po potrebi, primala na krilo isl. sto smo i ocekivali od teta. E pa kod najdraze nam Lili nije islo bas kako treba, a ova nam jos naprica kako ona ne prima djecu na krilo jer bi onda imala stalno svih 15 na krilu. :? :shock:Ma mojne me stara....
ich, mislim da znam o kojim tetama pričaš. I jedino što ti mogu reći je JAO! Moji nikada nisu bili kod njih, ali po parkovskim pričama znam...JAO
:shock: :shock: :shock: Ajme, sad si me tek ubila u pojam...![]()
sorry, tak se priča
Ma uopce me ne cudi. Moje dijete je hodalo sat vremena ispovracano (od silnog ridanja i plakanja, pocela je i rigati). Samo je popila kakao za dorucak pa nije imala komada hrane po sebi, ali su i ona od vrata do slapa i duda u ustima i medo kojeg je cijelo vrijeme drzala u rukama bili zaliveni ukiseljenim kakaom iz zeluca - dijete je na kilometar smrdilo kao kuga, ali ona "ne prima djecu na krilo" (citaj: ne prilazi djeci uopce, ako bas ne mora) pa to nije niti osjetila. Cak stovise, kasnije me probala uvjeriti da djete vjerojatno uopce nije bilo ispovracano, nego je to bila slina od plakanja.
A da nije rijec samo o mom djetetu, kad je odnos prema djeci u pitanju:
Adaptacija - cijeli tjedan. Ja u prostoriji s klincima oko pol sata, a od drugog dana i u garderobi oko pol sata-sat. CIJELO vrijeme je jedan mali plakao bez prestanka, a ona ga nije niti pogledala, kamoli pokusala utjesiti - baba je spricer-hladna.
Ja u garderobi, jedan mali se pokakao u pelenu . Ova luda sto ga mora presvlaciti, sikce mu kroz zube: "Jesam ja tebi rekla da mi imas rec kad ti se kaka? Kako ostala djeca to znaju trazit?Jos jednom se pokakaj u pelenu i da vidis, ja te "crta" u jaslice". Zanimljivo, ja pol metra od nje, al nis to nju ne dira.
:shock:![]()
:shock: :shock:
fuj kako znaju biti grozne.joj ja sam tako sretna s mojim tetama i svime.lijepo se igraju i unutra i vani i nikada nije bilo problema.ne dolazim uvijek u isto vrijeme tako da se nije desilo da faktor iznenadjenja me neugodno iznenadi. boze zao mi je cure. tako je lijep osjecaj da ti je dijete sigurno i sretno.zelim vama i vasim malisanima tete kao nase
Prošle godine smo imali super tete i djeca su ih voljela što je najvažnije.
Ove godine je dobio jednu novu tetu a druga je ostala ista.
Sva sreča jer mislim da nebh preživjeli dvije nove tete.
Super je i ova nova teta i već su se djeca navikla.
A sljedeće godine prelazi u vrtić dobiva obadvije nove tete i novu
sobu, mislim da će to biti koma.
Ich ja te potpuno razumijem, i "naša" starija teta je ista vaša, moje dijete prizna samo ovu mladu tetu. Mene je nekad strah da mi dijete neće imat traume od te hladne, kako ona kaže "zločeste" tete. I moram priznati da me to jako muči!
nase tete su za najjavniju pohvalu koja postoji. Teta Maja i teta Marica. I da, T. ih ima otpocetka (znaci vec 4 godine)...
Mi smo se ove godine preselili u drugu grupu i tete nam zaslužuju svaku pohvalu! U to sam se i sama uvjerila, ali najviše mi govori to kad dodemo u vrtić i Viktorija mi kaže- ajde mama požuri, vec me svi cekaju ili kad mi ujutro kaže- baš me zanima što ćemo danas raditi. A obavezno svaki dan mi prepriča doma.
Iako moji više nejdu u vrtić naše tete koje su imali cijelo vrijeme svoga boravka tamo, zovu se Ljubica i Tanja, te Silva i Ivana u DV Utrine i danas mogu reći da ću im čitav život biti zahvalna na svemu što su pružile našoj djećici.
Bile su i ostale jedan pozitivan dio našeg malog života.
Nasa prica s"najdrazom"tetom Lili je zavrsila i to ovako: Kaze ona nama da nam,citiram:"dijete nije dovoljno zrelo za vrtic"![]()
![]()
i da je bolje da odustanemo do iduce godine kad bude zrelija. Nisam znala jel da se smijem il da placem na tu izjavu. Uglavnom, mi odustali, ionako sam rodila pa smo bile skupa doma.
Ove godine upisali smo je u drugi vrtic, blize tatekovom poslu (jer smo svi bili istraumatizirani i vrticem i tetom Lili) u Montessory grupu i, ljudi moji, razlika se ne da opisati!Placam ga 400kn vise, ali vrijedi svake kune. Teti Lili iskreno zelim otkaz...
![]()
ako je ta teta lili plava, ona je u nekom vrtickom vijecu ili tako necemu, i mislim da nema sanse da dobije otkaz... uh. ako sam dobro skuzila, ona je imala jaslicku grupu? to joj je prva takva, mislim, dosad je bila uvijek s vecim klincima. ni meni se nije svidjala.
i mi smo ove godine otisli iz tog vrtica i preporodjeni smo novim vrticem i tetama. cak ga ni ne placamo vise, samo za njemacki program. a tete su me u starom vrticu uvjeravale da je moje dijete osjetljivije, previse vezano za nas... umjetnicka dusa. ma svasta. u novi vrtic ide s veseljem, vec prvi tjedan je stekao nove prijatelje, tete su odmah skuzile sto voli a sto ne voli, ma sve super super. i gotovo svaki dan nesto novo nauci, s veseljem prica o aktivnostima... hej, SF totalni u odnosu na prosli vrtic. zao mi je sto vec lani nismo promijenili.
Doticna nije imala jaslice, nego mladju grupu (od3god.).
Ma jasno je meni da nema sanse na svijetu da dobije otkaz. Cak i da nije u vrtickom vijecu, odboru, sta li vec, stiti je sindikat i morala bi gadno nastetiti djetetu da se pokrene disciplinski postupak protiv nje (to je tuzna istina i u drzavnim vrticima i u skolama). Mogla sam se ja obratiti ravnateljici, ali bi samo priustila svom djetetu etiketu mimoze s problematicnom mamom. Signal za uzbunu bio je post od vikiikatje - cijeli kvart zna za zmiju, prica se po parkovima da ti je dijete nadrljalo ako dodje u tu grupu, a ovi u vrticu nis ne poduzimaju. Naime, kad smo bili s djetetom na prvom razgovoru, pricala sam s medicinarkom koja je tamo ona zdravstvena briga u vrticu (nemam pojma kak se to zove). Ja vec s poprilicnim trbuhom spomenem kako non stop visim na webu, osobito na Rodi te ce ona meni na to, zadovoljna: "I, kako vam se svidjaju nase stranice?" - ocigledno ima barem nekakve veze s osobljem Rode - Nemoguce je da za to nisu vec culi ak o tome prica cijeli kvart, ljudi na forumima...Ma nevjerojatno mi je da se bas nitko nikad od roditelja nije bunio na azdaju.
Opet, s druge strane, mozda su kao mi vidjeli da je to borba s vjetrenjacama i jednostavno promijenili vrtic.![]()
samo da odgovorim na pitanje iz naslova- NISU..sa velikim debelim N!
za svaku osudu
sad vidim da ne radi link iz pocetka ovog topica, evo novi, da bude jasije o cemu se radi
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/v...ic.php?t=22881
ja ne mogu na link, traži me pasword i user koji nemam. Daj prepričaj kaj je na linku.
Što se tiče Lili, imaš pravo ona je u nekakvom vijeću i nam šanse da ju se makne.
naše tete su super. N je tek drugi tjedan u jaslicama, ali tete su stvarno predivne.
Jedna teta je big mama, sva djeca je vole, topla, draga, raspjevana, razigrana.... divna!
Druga je nervoznija i uvodi disciplinu.
Za sada su obje odlicno prihvacene, bez ijedne suze u oku, uopce nismo imale adaptaciju i voli ici u vrtic. Ako tako ostane, mislim da ova kombinacija tople i hladne tete nije losa za start u samostalan zivot.
nase nove tete su super. jedna starija i sve polako dovede u red ...klinci ni ne skuzedruga ih pusti da malo luduju ,mladja je no opet su ok...jako smo zadovoljni-moje dijete sretno ide u vrtic---i nece kuci
![]()
Naše tete su genijalne - jedna se promijenila od prošle godine - teta Mira koja je SUPER, a teta Ana je ostala u grupi PREDIVNA
i nova teta Ana Mari također PREDIVNA
- NADAM SE DA ĆE OSTATI S NJIM DO KRAJA ALI BOJIM SE DA NE....
![]()
I naše tete su super :D
Iz dana u dan ih sve više volimo. I lavić i tata i ja![]()