Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Prestanak dojenja i ponovan podoj nakon 2 dana?!

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno Prestanak dojenja i ponovan podoj nakon 2 dana?!

pozdrav mame,
    mojoj bebi je 6 mjeseci, i prestala sam s dojenjem prije nešto manje od 2 dana, no počele mi se dojke prepunjavati i praviti čvorići, pokušala sam malo izdojiti, no ne pomaže... Razmišljala sam i o opciji da bebi ponovo ponudim mlijeko, no baka kaže da je mlijeko staro sad za bebu, da dugo stoji.. Znate li što o tome..?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mlijeko nije staro, i ne moze biti staro. Slobodno mozes dojiti.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nikako ne moze biti staro. Ako zelis nastaviti dojiti, slobodno doji.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mlijeko se ne može pokvariti u dojci, abeba će najbolje izvući začepljenja
    ne znam imaš li neki dobar razlog za tako nagal prestanak dojenja, ali ako ne, ja bih ipak uzela malo vremena da postepeno smanjim, sa 6 mjeseci imaš praktički najveću proizvodnju, barem se meni tako činilo

da se prišlepam s pitanjem: moja ima 16 mjeseci i dojimo navečer i noću. za mjesec dana moram na put na 7 dana i dotad sam mislila prestat s dojenjem, ali sad mi nekako žao. je li moguće da nastavim dojit nakon tih 7 dana?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da je, ali u principu ce najvise ovisiti o njoj. Vjerojatno mozes pretpostaviti bi li htjela ili ne. Dok te nema, mozes odrzavati laktaciju izdajanjem (moze rucno i povremeno, ne moras sad za tih tjedan dana nabavljati dvostruku elektricnu i napraviti cijeli raspored, s obzirom da je rijec o djetetu koje se ne hrani iskljucivo tvojim mlijekom, itd.). Sve da i ne izdajas, a pod uvjetom da ona zeli i dalje sisati kad se vratis, uspostavila bi ponovno proizvodnju u kolicinama koje joj odgovaraju. S izdajanjem joj samo povecavas poticaj, s obzirom da ce sve biti spremnije nakon povratka.

(Moj skoro trogodisnjak je poceo ponovno sisati nakon mjesec, mjesec i pol izricitog odbijanja i nezainteresiranosti. Mlijeka je bilo ravno nuli kad je odustao, s obzirom na trudnocu, a vratio se taman kad je krenuo kolostrum - valjda je nanjusio izdaleka. Nije zaboravio tehniku, nista. Sad opet sisa otprilike kao prije godinu, cak godinu i pol.)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kaae je sve napisala, ja ću samo dodati da je moguće i nakon deset dana, provereno iz iskustva. I vrlo brzo se uspostavi ponuda i potražnja. Ako dete želi, naravno.

Čak i kad su se nakon dva meseca pauze setila moja deca iz tandema da bi oni još jednom probali, bilo je par gutljaja - jedino su zaključili da je bljak slano pa odustali...Ali bili su poveliki, 2,5god. i 4,5 god.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam prestala krajem kolovoza, uoči drugog rođendana (iskoristila sam prehladu i začepljen nos ). Pet dana nakon toga, cijelu noć je tražio kiku i popustila sam, zapravo dobro je došlo jer je pomogao da odu začepljenja. Poslije toga više niti je tražio (tu i tamo bi spomenuo), niti su se dojke prepunjavale. Sve u svemu, puno lakše odvikavanje nego što sam se bojala.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    da se prišlepam s pitanjem: moja ima 16 mjeseci i dojimo navečer i noću. za mjesec dana moram na put na 7 dana i dotad sam mislila prestat s dojenjem, ali sad mi nekako žao. je li moguće da nastavim dojit nakon tih 7 dana?
    L. je (radi mog službenog puta) pauzirao 8 dana u dobi od 21 mjesec. Nastavio bez problema.
    A. je (zbog razdvojenosti) pauzirala 7 dana u dobi od 19 mjeseci. Nije bila zainteresirana za nastavak.
    Dakle, sve opcije su vam otvorene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •