Eto, mi bas svi u streptokoku.
Srednji sin je imao sinovitis kuka 3 puta u godinu i pol dana. Istovremeno curi po malo curi nos i boli grlo vec 2 mj. Bila sam sa njom kod sporstkog lijecnika i on mi preporucio da napravimo bris grla i Ast- o titar. Bris negativan, titar jako povisen. Pediatrica nas je poslala na Zaraznu i tamo mi je dr. sve objasnila - rekla je ovako : ako mala nikakvih problema nema ne lijeci se. Kaze da bi vjerojatno svi ljudi koji rade u kolektivu ( gdje je puno djece ) imali povisen taj titar. Ali da moramo jako pripaziti na malog ( u međuvrijemenu je njemu dosao pozitivan bris na streptokok) zbog tih upala kuka i ako ce se njemu to ponavljati da bi trebali SVI na penicilin ( cijela obitelj na bris ) OBAVEZNO 10 dana. Ni dan manje. A mali neka sada popije dozu antibiotika i onda opet na bris. Mi smo radili bris grla i nosa, kaze da se nos vise ne radi, da je tamo streptokok skoro pa svima ali dok ne radi probleme nema frke, neka tamo i ostane.
Znaci - kliconosa se lijeci ako radi probleme oko sebeiako jih sam nema. Ali i sama je rekla - u kolektivu djece je to misija nemoguce.