Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
Odlučili smo dati mu čepić jer ipak je 15. dan.
Teta u ljekarni se čudila i rekla da se čepići ne daju djeci manjoj od dvije godine i preporučila klizmu. U drugoj ljekarni magistra pak dala glicerinske čepiče,da su super i da ih je i ona svojoj djeci davala. I kupio mm i probala sam mu dati no nije išlo. Jednostavno nije ulazil a nisam mu htjela na silu...probala i samo pola no dio uđe a ostalo vrača nazad.
I kupili glic. gel koji se aplicira i stavila sam mu pola. Več mu je dodijalo prtljanje oko guze..
Pokakal se za dvije minute uz takav bolan plač kakav nije nikad imal došlo mi je da se plačem s njim. Izašlo je toga,i gušče no inače,no čak sam očekivala obilnije. Ništ posebno.
Jedva se nekak smiril na cici. Čak i zaspal na par minuta kaj nikad ne radi.
Neznam kaj bumo ako se ovo ponovi...ne želim mu ovo opet priuštiti.
A neću mu niti davati glupog šečera i sokića. MM hoče da krenemo sa dohranom kad pedica veli,da mu crijeva bolje prorade...meni je to koma jer sam si zacrtala da ne krečemo s dohranom najmanje prije 6. mj jer mi tak lijepo napreduje.
I kaj sad napraviti? Baš koma.
Crijeva nece bolje proraditi od dohrane, naprotiv. Probavni trakt dojene bebe nije dovoljno zreo za prihvat i preradu druge hrane do navrsenih sest mjeseci djetetovog zivota. Moze pojesti, postoji mogucnost da ce i htjeti, ali time mu neces napraviti nista dobro. Lako je moguce da ce doci i do jos veceg zatvora.

Dodani seceri se ne peporucuju u prehrani djece mladje od 12 mjeseci (a nije da im treba i poslije te 'magicne' dobi od 12 mjeseci).
Sok je, takodjer, nesto sto bebama ne treba cak ni kad prihvate dohranu.
Bebe ne napreduju bolje ili brze zato sto im se pocinje davati druga hrana. Naprotiv.

Pokazi muzu informacije s Rodinih stranica, La Leche League, Kellymom, Dr. Jack Newman.... Pedijatrica, nazalost, daje pogresne informacije, kao i mnogi drugi lijecnici.

O cepicima ne znam nista. Plus, osobno ne vjerujem da uvodjenje vlakana i drugih eventualnih laksativa u prehranu zene ikako utjece na stolicu dojenih beba, ali barem to ne kosta puno. Probaj.