-
istina ili ne?
frendica mi je bila kod pedi sa malcem koji ima 5 tjedana i nosić mu je zaštopan, sada i malo kašljucne
uglavnom - preporuka je ispiranje fiziološkom, te sinusan na potkošulju ili jastučnicu
za majčino mlijeko je rekla da NE uštrcava u nosić jer ima masnoće pa može nešto zaštopati (alveolu, pretpostavljam) i može doći do upale pluća
meni je čudno to za mlijeko jer su ga svi preporučili (i nakon x lijekova)
a sinusan?! pa on nije za djecu, dojenčad, trudnice, dojilje
da li je istina to za mlijeko?
-
Ja ne štrcam mlijeko, ali bogme ne bih stavila ni Sinusan bebi na robicu (čula sam za takve preporuke, frendica malom stavlja eterične kapi na majicu, ali on ima preko 2 godine, tako da je tu bitna razlika).
Fiziološku i sama koristim.
-
neznam za mljeko, meni je pedi rekla da mogu nije mi jasno ....
a sinusan je i meni prejak, nebi baš kod malenog..
-
Sinusan ni ostala sredstva u kojima ima alkohola se ne smiju koristiti za bebe.
Ako se sekret moze izvuci onda ne treba nista ni kapati. Inace, kad smo vec kod fizioloske, u DM-u ima pakiranje 5X5 ampula za jednokratnu upotrebu puno jeftinije nego u ljekarnama.
I moram priznati meni je ovo objasnjenje za mlijeko totalno smijesno.
-
lakše je kada vidim da nisam jedina
-
Osoblje foruma
baš smiješno!
prvo, neće mu uštrcati pola litre.
drugo, ako i krene prema plućima, iskašljat će.
sinusan ni slučajno. koliko znam, u njemu ima mentola, a već se pisalo da bi udisanje istoga moglo imati štetne posljedice na mozak.
-
pa da, kolika je vjerojatnost da će neka kapljica napraviti nešto takvo?
a sa druge strane preporuča sinusan?
pedi inače propagira i homeopatiju - malo mi je čudna kada to sve zbrojim :/
-
S druge strane, postoji jedna druga mast, u kojoj nema sastojaka stetnih za bebice, od dr. Theissa.
-
Osim ove dr. Theissa (mislim da je i ta s eukaliptusom) ima i Biofarmov Biosept balzam za djecu koji se maže na prsa i leđa. Sastav - vazelin, 8% ulja eukaliptusa, 0,5% ulja lavande.
-
Osoblje foruma
i mi smo koristili tu od mast od eukaliptusa, ALI kad je Lovro bio mala beba (ali sa negdje 7-8 mjeseci) mast nismo stavljali na njega već samo na rub bodića kod njegovog ramena ili ispod vrata. Makar je relativno slaba mast, i to mu je bilo dosta i pomagalo mu je kod grde prehlade preko noći.
iskreno ja ne bih tako malu bebu mazala niti sa jednom masti sa eteričnim uljima...
a sinusan...meni izaziva suze u očima kad ga još ne stavim u nosnicu..(probala svega par puta i bacila...prejako mi je).
-
thx za mast dr. Theissa i Biofarmov Biosept balzam
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma