Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Krvarenje iz nosa/sinusa?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno Krvarenje iz nosa/sinusa?

Imala sam nedavno virozu. Trajala je kojih tjedan dana. Prošlo je sve. Međutim već par dana, 4 ili 5, imam ujutro krvarenje. Ne znam kako bih to opisala. Ne ide iz nosa jer kada puhnem nije krvavo. Već kada "povučem", (stvarno ne znam to objasniti), kao iz nepca, onako iz unutrašnjeg dijela grla, od gore, izađe nakupina krvi pomiješana sa sekretom. Ranije je to bila samo sluz, gusta, debela, i to sam "povlačila" tako mjesecima prije ove prehlade. Prije par dana je bila svježa krv pomiješana sa sluzi, a sada je tamno crvena i cijeli je "hračak" krvav. Dečko misli da je zub, ali mislim da se to onda ne bi cijedilo iz grla.

Druga stvar je ta što mi je lagano krvarenje iz nosa počelo prije godinu i pol. Mislila sam da je do nedostatka vitamina. Nastavilo se u trudnoći pa sam mislila da je zbog hormona. Sada se već pitam.

Ima li još tko ovo?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 04.11.2015. at 11:01

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam nedavno virozu. Trajala je kojih tjedan dana. Prošlo je sve. Međutim već par dana, 4 ili 5, imam ujutro krvarenje. Ne znam kako bih to opisala. Ne ide iz nosa jer kada puhnem nije krvavo. Već kada "povučem", (stvarno ne znam to objasniti), kao iz nepca, onako iz unutrašnjeg dijela grla, od gore, izađe nakupina krvi pomiješana sa sekretom. Ranije je to bila samo sluz, gusta, debela, i to sam "povlačila" tako mjesecima prije ove prehlade. Prije par dana je bila svježa krv pomiješana sa sluzi, a sada je tamno crvena i cijeli je "hračak" krvav. Dečko misli da je zub, ali mislim da se to onda ne bi cijedilo iz grla.

Druga stvar je ta što mi je lagano krvarenje iz nosa počelo prije godinu i pol. Mislila sam da je do nedostatka vitamina. Nastavilo se u trudnoći pa sam mislila da je zbog hormona. Sada se već pitam.

Ima li još tko ovo?
    Ima moj stariji sin. Baš je jučer kihnuo i zakrvario cijelu kupaonicu....

Nije to ništa strašno - negdje je kapilara blizu površine sluznice pa na tom mjestu curi. Ako te baš jako smeta, odeš otorincu i oni ti to "spale" da se to više ne događa.

U međuvremenu vodi računa da ne boraviš u prostorima gdje je suh zrak (to udesi mog sina, kad dođe iz škole nakon cijelog dopodneva, često mu se to dogodi jer tamo ne može utjecati na količinu vlage u zraku). Stavi vodu na radijator/peć, ispiri nos slanom vodom (rhynohorn ili aqua maris). Mom sinu dobro čini depanthenol spray Zagrebačkih ljekarni - ovo: http://www.gljz.hr/userFiles/upload/...l%20_sprej.pdf

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala Peterlin!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Meni je Peterlin preporučila ovaj sprej, koji pomaže.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Taj je isto dobar, samo dok je otvorena kapilara u pitanju, treba računati na peckanje zbog propolisa. To nije štetno, samo možda neugodno (i ne pitajte kako znam, he he he...)

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Da, da, naravno, ne dok krvari nego kad se smiri. Nama je zapravo prevencija, čim uvedem operil, uvedem i njega.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •