Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Povećani leukociti

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno Povećani leukociti

Ispričavam se kaj otvaram 101 temu , i ako tema već postoji , jednostavno nemam vremena tražiti. Ovako , cura 18 mj , jučer zakurila 39 , skidali tuširanjem u mlakoj vodi i lupocetom. Ali danas opet isto. Sad se vratila sa mm od doktorice , grlo , uho sve ok , samo su joj povećani leukociti. Dala joj je antibiotik. Ali ono što mi nije jasno , povišeni leukociti znače neku upalu / virusnu infekciju , zar ne ? Kako joj je ona mogla dati antibiotik samo na temelju povišenih leukocita ? Doktorica je na zamjeni , pokušavam je dobiti na telefon ali bezuspješno. Mislim, znam ja da ona zna što radi , ali me to muči jer nije dala nikakvo objašnjenje , samo to da su leukociti povećani. Po meni , trebala je tražiti uzorak urina , da se isključi eventualna urinarna infekcija. Ima li netko iskustva s tim ?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, leukociti znače upalni proces.
    Vjerojatno je dala antibiotik širokog spektra djelovanja.

Nemoj se ovog čvrsto hvatati, ali moguće objašnjenje za terapiju:

"Kod virusnih infekcija leukociti (bela krvna zrnca) najčešće nisu povećani, a često im je broj i smanjen, dok u leukocitnoj formuli po vrednosti dominiraju limfociti. Kod bakterijskih infekcija je obrnuto, pa su leukociti uglavnom visoki, a u leukocitnoj formuli granulociti imaju više vrednosti. Iako je to najčešće pravilo, izuzeci postoje, pa su tako moguće i bakterijske infekcije sa niskim leukocitima."
    http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+....je-krvna-slika

Dok bi stigli rezultati analize urina dijete bi imalo temp. tko zna još koliko.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ZaraMia prvotno napisa Vidi poruku
    povišeni leukociti znače neku upalu / virusnu infekciju , zar ne ?
    da znače upalu, ali ne virusnu nego bakterijsku,
    kod virusa leukociti znaju biti i sniženi.

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Nadam se samo da će sve biti ok. Nije imala temperaturu tijekom dana , ali evo sad opet , 39,3. I sva je jadna klonula , samo leži i gleda crtić. Dala sam joj sirup prije sat vremena , pa ćemo vidjet do sutra da li će ići na bolje.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što je točno djetetu osim povišene temperature?
    curi li joj nos
    kašlje li
    imaš li osjećaj da je boli grlo, uho?
    mučina, povraćanje?
    može li gutati?
    smrdi li joj mokraća?
    ima li kakav osip?
    što je rekla točno rekla dr?
    koliki su leukociti?
    koji antibiotik, klavocin?

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Aleksandra-evo ukratko. Jučer popodne sam primjetila da je vruća i izmjerila temp, koja je bila 39,2 . Drugih simptoma nikakvih nije imala.Skinula sam ju lupocetom i mlakim tušem. I bilo je ok. Navečer opet ista stvar. Opet čepić i zaspala je sa 38. Ujutro je opet zakurila i tata je išao s njom kod doktorice. Ona kaže sve je u redu, ali pošalje vaditi krv. Nalaz , povišeni leukociti ( moram točno pogledati koliko) i dala almacin sirup. Tati sam rekla da joj napomene da se zna nekad primiti za pelenu, kao da je boli mjehur ili pecka kad piški. No međutim ona je samo rekla da nije sigurno to. Tako da ako se temp nastavi i sutra , odnijet ću urin na analizu jer od ove doktorice nisam saznala ni kaj joj je , ni koji je uzrok svega. Povišeni leukociti , da, ali od čega , to me zanima a ona ne zna, ili joj se ne da saznat jer ima gužvu u ordinaciji cijeli dan. Samo da još napomenem, rastu joj kutnjaci i zbog toga je još više plačljiva i razdražljiva.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Moja mala je s kutnjacima koji su rasli cca mjesec dana bila 2 puta bolesna, svaki put bez ikakvih drugih simptoma osim povišene temperature ( do 39,7) krv,urin sve uredno. Ali,čim imaš povišene leukocite dobro da je dala antibiotik, trebalo bi proći kroz par dana.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Trebala te poslati i urin vaditi.Zutaminuta kako mislis dok dojde urin?Prvi nalazi su kao i krv vrlo brzo gotovi a urinokultura se ceka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaramia, povišeni leukociti ukazuju na bakterijsku upalu. Uz antibiotik daj djetetu neki probiotik (ne istovremeno nego između doza - mora biti razmak 2 sata najmanje) da joj ne strada crijevna flora.

Budući da nisi ti bila s djetetom na pregledu nego tm, možda da nazoveš pedijatricu i da ju to sve pitaš... (to sam ja znala imati sa svojim mužem - on jednostavno nije razmišljao na isti način kao ja i nije pedijatricu pitao još pet stvari koje bi ja pitala, pa sam ju obično zvala dan kasnije, dok se još sjećala pregleda). Usput možeš pitati i koji probiotik (za malu djecu ja sam odabirala tekući, prolife ili biogaja, ali to ti može reći i osoblje ljekarne).

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Joj naravno da sam odmah išla zvati doktoricu čim su se vratili ali nije naša pedica nego neka na zamjeni , katastrofa je , neljubazna užasno , svaka druga rečenica joj je da ima toliku gužvu da se ne može ni okrenuti a da već netko nije u ordinaciji ili na telefonu. Isto mi je rekla kao i mm , i brže bolje skinula sa telefona. Danas je dobro, nema temp, samo je sva razdražljiva i neće papati. Skuhala sam joj varivo sa puuuno povrća i piletine misleći kak bude sve fino popapala ali nije ga ni okusila. nije htjela ni voćno žitnu koju inače obožava , pa sam joj u očaju dala smoki da tek toliko nekaj pojede jer stvarno ništa od jučer predvečer nije u usta stavila osim mlijeka ujutro i navečer.
    Bio gaiu imam od manje curke, jer sam joj davala kad je imala grčeve , pa ću joj dati svakak.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidi ako ti dijete ne bude dobro odi sutra opet s njom na pregled

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Mislila sam već i danas , ali temperatura joj je pala i sad ju nema od jutra. Nadam se da će tak i ostati i da bude sve ok.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Ajme, sirotica, kako ju je izmučila temeratura... Iskreno se nadam da će proći što prije! Inače i mi imamo doktoricu vrlo sličnu ovoj koja je vas "otkantala", tako da sam ja ovako visoke temperature kad su cure bile male redovito riješavala na hitnom prijemu bolnice. Nažalost, to jest tlaka, ali samo tako sam bila sigurna da će mi dijete dobiti adekvatan pregled...

Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

LEIRmam , tu si u pravu , i mi skoro uvijek idemo na hitni prijem , jer tako smo uvijek sigurni da će napraviti sve pretrage i reći o čemu se radi, a ne ovak. Samo kaj je ovaj put to bilo ujutro pa bi nam rekli da idemo kod svog pedijatra ako je temperatura manja od 39,5. Tako je već bilo jednom. Već sam ju danas mislila voziti na zaraznu jer znam da su tamo jako ljubazni svi od reda i uvijek naprave sve pretrage da se vidi o čemu je riječ, ali pošto je temperatura prestala, nije bilo potrebe. Samo kaj ju još na to sve muče i ti zubići koji joj izlaze , pa ju je to još dodatno iscrpilo jadnicu. Ali bude to za par dana sve ok

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ellica prvotno napisa Vidi poruku
    Trebala te poslati i urin vaditi.Zutaminuta kako mislis dok dojde urin?Prvi nalazi su kao i krv vrlo brzo gotovi a urinokultura se ceka.
    Na to sam mislila.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure, pa dajte mijenjajte pedijatra ako su vam takvi
    Nije rjesenje ici na hitnu za svaku temperaturu
    Mislim, znam, kad je dijete u pitanju zelis sve napraviti, ali nije to rjesenje
    Na hitnoj cesto budu slucajevi koji traze stvarno hitan tretman pa nije bas ok dolaziti za svaku bolest
    Iako, jasno mi je da kad imas loseg pedijatra da zelis svom djetetu pruziti odgovarajucu skrb
    Al u tom slucaju treba mijenjati pedijatra

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je muka kad moram na hitnu.
    Razmislite vi koji djecu vodite na hitnu samo ovako kako to radi ZaraMia da najcesce dijete vodite zbog neke virozice, a da u cekaonici hitne ima SVEGA.
    I da se tamo prima po prioritetima i da cete cekati i čekati i samo imati sto vise vremena za pobrati ono sto je u zraku i na kvakama i stolcima hitne.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nikad ne vodim dijete( djecu) na dijagnostiku u hitnu.
    vodila bih da mi preporuci moj pedijatar ili da je neko zaista hitno stanje. Za dijagnostiku/potvrdu viroza uvijek idem pedijatru.
    Samo mi treba da pokupe nesto ozbiljnije dok cekaju, a traumu da ne spominjem.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad ne vodim dijete( djecu) na dijagnostiku u hitnu.
    vodila bih da mi preporuci moj pedijatar ili da je neko zaista hitno stanje. Za dijagnostiku/potvrdu viroza uvijek idem pedijatru.
    Samo mi treba da pokupe nesto ozbiljnije dok cekaju, a traumu da ne spominjem.
    Ja sam svog E. vodila, ali samo kad mu je zaista trebalo, kad se gušio (alergijska astma) i to je zaista bilo hitno stanje. Ne daj Bog nikome od vas da čekate na hitnoj sa zaista velikim problemom, a vrijeme koje nekom može značiti život djelatnicima hitne oduzimaju brižni roditelji koji nisu zadovoljni svojim pedijatrima pa vode djecu tamo radi krvnih pretraga.

Moj L. nikad hitnu u životu nije vidio. Ni ja kao pacijent.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.11.2015. at 09:59

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Imam ih troje, najstarija ima 7 godina
    Isto se jezim od hitne i do sad smo bili 3 ili 4 puta
    Razlozi - jednom konvulzije, drugi put jako visoka temperatura koja ne pada (ispalo bakterijska upala pluca) i treci put najmladja - gubitak svijesti (ispalo da je afektivna kriza uslijed placa, a to ne mozes znati)
    Za ovaj 4.put nisam sigurna jesmo isli na hitnu ili nas je pedica poslala - radilo se u krvi u stolici (puno) i ispalo je da je neka bakterija u pitanju
    Opcenito ne volim hodati po doktorima i ako je opce stanje djeteta ok, idemo tek nakon 3 dana temperature, jer ako je viroza u pitanju, vecina njih do tad posustane
    Al ja svojoj pedijatrici po pitanju bolestina vjerujem

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Nikad nisam bezveze otišla na hitnu, niti smatram da sam nekome ugrozila život jer je doktor svoje vrijeme posvetio mom djetetu. Hitna je bila opcija jer su moja djeca uglavnom "kurila" u noćnim satima. Čekaonica hitne NIKADA nije bila puna, sve smo obavili odmah i nikada nije bilo bezveze niti zbog moje pretjerane brižnosti. Naša pedijatrica nije dobra, ali nemam alternativu (nisam je imala u to vrijeme, danas su mi djeca pacijenti doktora opće medicine). Sa ovako velikom djecom ne idem na hitnu. To se dogodilo kada su bile mlađe od 2 godine. Srećom pa se dogodilo svega par puta. Prvi put dijagnoza je bila rota virus i hospitalizirani smo. Drugi puta bila je mononukleoza, treći puta upala pluća sa filtratom na plućnom krilu, kojeg je naša pedijatrica previdjela... Da ne nabrajam...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko su bili leukociti???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •