Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 101 to 150 of 150

Thread: Gablec tema

  1. #101
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,662

    Default

    Ajme cure ja ko cvijeta baš volim prokulice. U to ime upravo jedem pred ekranom svoje varivo od prokulica, krumpira, mrkve i piletine

  2. #102
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    i ja volim prokulicu
    al ne volim brokulu, ni kelj, ni raštiku

    al ipak sve pojedem
    Last edited by NanoiBeba; 02.02.2017 at 14:22.

  3. #103
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    meni prokulica nije draga jer mi je blago ljutkasta/gorka. al mi kazu da je to do toga da je ja ne znam skuhati. a kuhala sam je na leso, na pari. i to ne dugo.

  4. #104
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ja sam probala onaj velehvaljeni recept sa cvjetačom kao podlogom za pizzu, bože sačuvaj!

  5. #105
    Osoblje foruma laumi's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,827

    Default

    Znaci, da ni ne isprobavam? Bas sam ga neki dan isprintala.

  6. #106
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    ja sam probala onaj velehvaljeni recept sa cvjetačom kao podlogom za pizzu, bože sačuvaj!


    ja sam nekad davno probala isto sa krumpir (pire) podlogom
    blagoreceno nije se proslavio recept
    cvjetaca je vjerojatno za 2 stupnja nize na ljestvici

  7. #107
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,662

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    i ja volim prokulicu
    al ne volim brokulu, ni kelj, ni raštiku

    al ipak sve pojedem
    uh ja obožavam sve i prokulicu i brokulu, kelj i raštiku

  8. #108
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    mi volimo kratko kuhane prokulice s mrvicama na putru (i cvjetaču i mahune na taj način)

  9. #109
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Tangerina, ocupaj blitvu. Moja sveki je ocistila svu gnjasku. Ostavila je samo onih par malih listica u sredini i vec nam raste nova.

  10. #110
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    meni prokulica nije draga jer mi je blago ljutkasta/gorka. al mi kazu da je to do toga da je ja ne znam skuhati. a kuhala sam je na leso, na pari. i to ne dugo.
    Skuhaj kratko u vodi, tako da gorčina ode s tom vodom. Ili u 2 vode.

  11. #111
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    mi volimo kratko kuhane prokulice s mrvicama na putru (i cvjetaču i mahune na taj način)
    Poslat ću ti mog L.na ručak. On bi to jeo svaki dan!

  12. #112
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,248

    Default

    Ja radim to povrće samo lešo, klinci si stave bučnog ulja

  13. #113

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Quote Originally Posted by laumi View Post
    A gdje kupiti mladi spinat? Jel to ono sto zovu i baby spinat? Ja uvijek vidjam samo onaj spinat vecih listova.

    Kozji sir za ovu salatu ide onaj zreli.
    baby špinata bude u konzumu, u frižiderima za povrće, pakiranog u vrećice, zove se baby salata, https://www.konzum.hr/klik/#!/produc...y-spinat-100-g
    tamo gdje stoji salata u vrećicama (oprana, u listićima)
    jednom sam čak probala, nije bio loš

  14. #114
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Poslat ću ti mog L.na ručak. On bi to jeo svaki dan!
    abšmalcani dečko

  15. #115
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    A nitko nije spomenuo abšmalcane mahune <3

  16. #116
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    A nitko nije spomenuo abšmalcane mahune <3
    jesmo

  17. #117
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    ja sam probala onaj velehvaljeni recept sa cvjetačom kao podlogom za pizzu, bože sačuvaj!
    ma daj, ja ne mogu vjerovati da netko time nije oduševljen
    meni nikad bolja pizza nije ispala nego stim tijestom
    ALI
    prije neke dvije godine probala sam to prvi put I božesačuvaj, zgrozila se
    po nekom drugačijem receptu gdje ta podloga bude deblja I nejestiva
    ovaj koji mi s esvidio jer uopće ne možeš prokljuviti da je to cvjetača uključuje prokuhavanje naribane cvjetače u void
    pa se ižmiže u krpi I dobiješ neku masu kojoj bi bilo teško odrediti porijeklo na prvu
    dodas ejedno jaje i parmezan i zapeče solo bez nadjeva 10 min. , pa zatim još s nadjevom
    e to je hrskavo i prefino
    tang, nakon ovog truda molim te reci da nisi po ovom receptu radila

  18. #118
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    neda mi edit
    tipfeleri

  19. #119
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    tangerina, ako voliš čičoku, probaj ovaj recept, meni je divan https://www.theguardian.com/lifeands...drink.recipes1

  20. #120
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by flopica View Post
    ma daj, ja ne mogu vjerovati da netko time nije oduševljen
    meni nikad bolja pizza nije ispala nego stim tijestom
    ALI
    prije neke dvije godine probala sam to prvi put I božesačuvaj, zgrozila se
    po nekom drugačijem receptu gdje ta podloga bude deblja I nejestiva
    ovaj koji mi s esvidio jer uopće ne možeš prokljuviti da je to cvjetača uključuje prokuhavanje naribane cvjetače u void
    pa se ižmiže u krpi I dobiješ neku masu kojoj bi bilo teško odrediti porijeklo na prvu
    dodas ejedno jaje i parmezan i zapeče solo bez nadjeva 10 min. , pa zatim još s nadjevom
    e to je hrskavo i prefino
    tang, nakon ovog truda molim te reci da nisi po ovom receptu radila
    Sve super, ali šteta božja finu cvjetaču upropaštavati na taj način...

    Nekako mi se čini da su najbolji jednostavni recepti. Ali to sam samo ja. Ovo je za moju kuću debelo previše prčkanja, a rezultat ne opravdava uloženi trud.

  21. #121
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ovo je za moju kuću debelo previše prčkanja, a rezultat ne opravdava uloženi trud.
    ma nije, to ti sve oduzme pola sata max. s pečenjem

    a i opravda uloženi trud, vjeruj mi na riječ

  22. #122
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    A nitko nije spomenuo abšmalcane mahune <3
    ha????

  23. #123
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by flopica View Post
    ma nije, to ti sve oduzme pola sata max. s pečenjem

    a i opravda uloženi trud, vjeruj mi na riječ
    daj recept

  24. #124
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,662

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Sve super, ali šteta božja finu cvjetaču upropaštavati na taj način...

    Nekako mi se čini da su najbolji jednostavni recepti. Ali to sam samo ja. Ovo je za moju kuću debelo previše prčkanja, a rezultat ne opravdava uloženi trud.
    X na boldano.

  25. #125
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    daj recept
    emili ne pazis na satu
    Quote Originally Posted by flopica View Post
    ma daj, ja ne mogu vjerovati da netko time nije oduševljen
    meni nikad bolja pizza nije ispala nego stim tijestom
    ALI
    prije neke dvije godine probala sam to prvi put I božesačuvaj, zgrozila se
    po nekom drugačijem receptu gdje ta podloga bude deblja I nejestiva
    ovaj koji mi s esvidio jer uopće ne možeš prokljuviti da je to cvjetača uključuje prokuhavanje naribane cvjetače u void
    pa se ižmiže u krpi I dobiješ neku masu kojoj bi bilo teško odrediti porijeklo na prvu
    dodas ejedno jaje i parmezan i zapeče solo bez nadjeva 10 min. , pa zatim još s nadjevom
    e to je hrskavo i prefino
    tang, nakon ovog truda molim te reci da nisi po ovom receptu radila

  26. #126
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    meni ovo od flopice super zvuči, tako i ja nekako radim popečke od karfiola. jedino ne mogu zamisliti to kao podlogu za pizzu, staviti pomidor, šunku i sir na karfiol mi nikako ne paše. ali samo, ovako hrskavo, pa eventualno umakati u neki dressing...fiiinoo!

  27. #127
    Barbi's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,599

    Default

    Nekako mi se čini da su najbolji jednostavni recepti. Ali to sam samo ja. Ovo je za moju kuću debelo previše prčkanja, a rezultat ne opravdava uloženi trud.
    Peterlin, potpisujem sve.
    Ja bi najradije sve jela jednostavno, meso na naglo, povrće skuhano, preliveno maslinovim uljem. Jednostavno a fino. Ali imam ukućane drugačijih prohtjeva pa ne bude uvijek po mojim željama.

  28. #128
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by Barbi View Post
    Peterlin, potpisujem sve.
    Ja bi najradije sve jela jednostavno, meso na naglo, povrće skuhano, preliveno maslinovim uljem. Jednostavno a fino. Ali imam ukućane drugačijih prohtjeva pa ne bude uvijek po mojim željama.
    ja bih jela i jednostavno i komplicirano, samo da mi netko drugi skuha

    ali slazem se: najbolje stvari su uvijek one najjednostavnije

  29. #129
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    emili ne pazis na satu
    pa gdje su mjere?
    koliko cvjetace, samo parmezan i jaje se dodaje, koliko parmezana, jel se stavlja u namasten protvan ili ne, ide li gore paradajz ko za regular pizzu ...

    sto pitanja

  30. #130
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    flopi, ja stavrno ne pamtim po kojem receptu sam radila
    ali kad to praviš, dobije li kuća onaj miris kuhane cvjetače? ja jednostavno taj miris ne podnosim, znam da postoji neki trik koliko kratko je treba kuhat/peć da se ne osjeti, ali ne znam koji je

  31. #131
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,248

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    pa gdje su mjere?
    koliko cvjetace, samo parmezan i jaje se dodaje, koliko parmezana, jel se stavlja u namasten protvan ili ne, ide li gore paradajz ko za regular pizzu ...

    sto pitanja
    samo za tebe

    http://www.coolinarika.com/recept/pi...o-od-cvjetace/

  32. #132
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by betty blue View Post
    tangerina, ako voliš čičoku, probaj ovaj recept, meni je divan https://www.theguardian.com/lifeands...drink.recipes1
    hvala puno na receptu, izgleda odlično, a i baš sam se pitala kako se čičoka kaže na eng
    probat ću sigurno, a mogla bih se sjetit i sama pratit Ottolenghija

    od danas mogu gledat i recepte za variva za nosit na posao, jer sad imam i ja ikea termosicu za marendu

  33. #133
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post

    tenks
    mozda isprobam za vikend

  34. #134
    summer's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    St
    Posts
    4,600

    Default

    samo za betty

    tang, meni se kao mladjoj zeludac dizao na miris kuhane cvjetace
    sad, ili sam oguglala, ili je ja sad puno krace kuham, samo da ne bude svjeza, pa to vise ne osjecam
    mrzim raskuhanu cvjetacu

    prokulice ne podnosim, ali i inace sam tesko zavolila lisnato povrce tipa kelj, kupus
    mislim da su mi ga moji unistili dok sam bila mala jer su sve radili na corbasto i prekuhavali, bljak
    sad kad povrce kuham leso, pa s maslinovim, paprom i cesnjakom, sve moze

    ja ne volim te zdrave zamjene
    pizza pa s tijestom od cvjetace
    meni je se lakse odreci nego praviti tako neke kombinacije koje ipak nisu to
    to moze biti neko drugo jelo, i fino, ali nije pizza

    moji gableci su zasad smoothies, kuhana jaja (smrdi ured), tuna i povrce, ali gledam kako prosiriti ponudu
    Last edited by summer; 03.02.2017 at 11:02.

  35. #135
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    ne znam mjere, idem potražiti recept...

  36. #136
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by flopica View Post
    ne znam mjere, idem potražiti recept...
    flopice, jelena je linkala.
    jel to taj:

    http://www.coolinarika.com/recept/pi...o-od-cvjetace/

  37. #137
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    http://www.eatagreatdeal.com/2015/01...pizza.html?m=1

    evo vrlo sličan, u nijansama se razlikuje od mog koji ne mogu pronaći
    s tim da ja usitnjenu cvjetaču stavim 2-4- min. u ključalu slanu vodu i radim bez mozzarele (sve parmezan ili neki drugi tvrdi sir)

    što se tiče mirisa, moram priznati da se meni želudac automatski diže na misris kuhane cjvjetače ali ovdje ne, valjda jer se tako kratko ubaci već usitnjena

  38. #138
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    nekidan je kod ribafisha bio neki kuhar koji je rekao da neugodan miris cvijetace je znak da je prekuhana.

  39. #139
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Barbi View Post
    Peterlin, potpisujem sve.
    Ja bi najradije sve jela jednostavno, meso na naglo, povrće skuhano, preliveno maslinovim uljem. Jednostavno a fino. Ali imam ukućane drugačijih prohtjeva pa ne bude uvijek po mojim željama.
    Fala, također....

  40. #140
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Ont. kad smo kod jednostavnosti, da li je netko negdje vidio ono šiljilo za povrće.... s kojim se naprave špageti od sirovih tikvica. To sam već dugo nakanila kupiti, ali nisam našla.

    Za sad se koristim nožem za guljenje, ali to nije baš isto.
    Last edited by Peterlin; 03.02.2017 at 14:12.

  41. #141
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    negdje su to cure spominjale. pikni minimalist. onda stalno neke spagete kuha od povrca.

  42. #142
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    negdje su to cure spominjale. pikni minimalist. onda stalno neke spagete kuha od povrca.
    Budem, fala.

    Inače, to se može kuhati, ali i ne mora. To koriste oni koji jedu sirovu hranu, a meni je zgodno za salate.

  43. #143
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    uzela lani na ebayu za par dolara. super stvar

  44. #144
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ont. kad smo kod jednostavnosti, da li je netko negdje vidio ono šiljilo za povrće.... s kojim se naprave špageti od sirovih tikvica. To sam već dugo nakanila kupiti, ali nisam našla.

    Za sad se koristim nožem za guljenje, ali to nije baš isto.
    kaj nije stajao na početku Doklca (odmeh iznad stepenica) prodavač/ica tako nečega?

  45. #145
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    kaj nije stajao na početku Doklca (odmeh iznad stepenica) prodavač/ica tako nečega?
    Nisam bila na Dolcu dugo dugo... možda bih stvarno trebala otići.

    ALi ono što su prodavali na mom placu (Volovčica) već imam (nož za guljenje - imam četiri komada, različitih zubaca) - ovo: https://2.bp.blogspot.com/-SLjvjVH5r...0/DSCN4386.JPG

    Želim ovako nešto: http://www.todayincity.com/wp-conten...r-1000x509.jpg

  46. #146
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Nisam bila na Dolcu dugo dugo... možda bih stvarno trebala otići.

    ALi ono što su prodavali na mom placu (Volovčica) već imam (nož za guljenje - imam četiri komada, različitih zubaca) - ovo: https://2.bp.blogspot.com/-SLjvjVH5r...0/DSCN4386.JPG

    Želim ovako nešto: http://www.todayincity.com/wp-conten...r-1000x509.jpg

    fora, oboje!

    ako ce netko narucivati s neta, ja sam zainteresirana prikrpati se

  47. #147
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    ja sam šiljilo kupila u top shopu, kao delimano.
    vidjela sam i u mulleru.
    a ti Peterlin možeš pogledati u onom azijskom dućanu u Ivanićgradskoj, sigurno imaju.

  48. #148
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

  49. #149
    malena beba's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    dalmacija
    Posts
    8,636

    Default

    MM me docekao s idejom da napravimo pizzu od cvjetace o.O
    Da ne cita rodu mozda?!

  50. #150
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ont. kad smo kod jednostavnosti, da li je netko negdje vidio ono šiljilo za povrće.... s kojim se naprave špageti od sirovih tikvica. To sam već dugo nakanila kupiti, ali nisam našla.

    Za sad se koristim nožem za guljenje, ali to nije baš isto.
    U Lidlu sam ga kupila. Nisam sigurna, ali mislim da je bilo 19 kn

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •