Pokazuje rezultate 1 do 50 od 150

Tema: Gablec tema

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,876

    Početno

    jedva čekam ideje, bravo tangerina za temu

  2. #2
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,256

    Početno

    Čini mi se da je za posao najjednostavniji tip salata – sve nasjeckano, pa da se samo vode vilicom. Salata može biti i topla.

    A za dobru salatu, Jamie Oliver kaže da treba iskombinirati ponešto iz svake ove grupe:

    1. meko lisnato povrće, npr. putarica, mladi špinat, riga
    2. hrskavo lisnato povrće, npr. kristalka, endivija, kupus
    3. povrće nelisnato i voće: rajčice, krastavci, paprike (sirove i pečene), pečene tikvice, masline, pečena bundeva, kuhana brolula
    4. sir: feta, parmezan, mozzarella, cheddar – sir može i u preljev
    5. proteini (da ih tako nazovem, iako ih ima i u drugim skupinama): pečena pileća prsa, tuna, tvrdokuhana jaja, panceta, mahunarke (grah, slanutak)
    6. nešto hrskavo, a da nisu krutoni: sjemenke, oraščići

    Umjesto preljeva, mogu se kombinirati i neki umaci, npr. meni je bila super kombinacija jaja utvrdo, sira grana padano i šalše od pomidora. Sigurno bi se dalo štogod i s ajvarom ili nekom domaćom zimnicom, tipa ciganskog graha.

    Sad, ovdje ima sira i mahunarki, koje ne jedu svi, ali, neka svatko prilagodi.

  3. #3
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,256

    Početno

    BTW, špinat ne bi smio tako dugo stajati nakon termičke obrade, najviše 2 sata smije.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •