-
jedva čekam ideje, bravo tangerina za temu
-
Čini mi se da je za posao najjednostavniji tip salata – sve nasjeckano, pa da se samo vode vilicom. Salata može biti i topla.
A za dobru salatu, Jamie Oliver kaže da treba iskombinirati ponešto iz svake ove grupe:
1. meko lisnato povrće, npr. putarica, mladi špinat, riga
2. hrskavo lisnato povrće, npr. kristalka, endivija, kupus
3. povrće nelisnato i voće: rajčice, krastavci, paprike (sirove i pečene), pečene tikvice, masline, pečena bundeva, kuhana brolula
4. sir: feta, parmezan, mozzarella, cheddar – sir može i u preljev
5. proteini (da ih tako nazovem, iako ih ima i u drugim skupinama): pečena pileća prsa, tuna, tvrdokuhana jaja, panceta, mahunarke (grah, slanutak)
6. nešto hrskavo, a da nisu krutoni: sjemenke, oraščići
Umjesto preljeva, mogu se kombinirati i neki umaci, npr. meni je bila super kombinacija jaja utvrdo, sira grana padano i šalše od pomidora. Sigurno bi se dalo štogod i s ajvarom ili nekom domaćom zimnicom, tipa ciganskog graha.
Sad, ovdje ima sira i mahunarki, koje ne jedu svi, ali, neka svatko prilagodi.
-
BTW, špinat ne bi smio tako dugo stajati nakon termičke obrade, najviše 2 sata smije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma